Melbourne Tram Dianggo Kuasa Suria

traya melbourne mlaku kanthi energi surya
traya melbourne mlaku kanthi energi surya

Melbourne, ibukutha negara Victoria, sing tujuane kanggo nambah target energi dianyari kanthi persen 50, ngoperasikake jaringan trem kabeh ing kutha kanthi energi surya.

Melbourne, kutha paling gedhe nomer loro ing Australia, miwiti ngoperasikake jaringan trem kabeh kutha kanthi energi surya.

Neoen Numurkah Solar Power Plant, dibukak kanthi minggu kepungkur, ngasilake persen energi sing bisa dianyari 100 kanggo ngoperasikake jaringan trem trem gedhe ing kutha. Fasilitas iki dibangun kanggo nyedhiyakake listrik listrik jam 255 ewu jam menyang kothak energi nasional saben taun. Proyek kasebut dibiayai miturut Inisiatif Troli Trolley Partai Buruh Australia.

390 padha karo tanduran ewu
Thanks kanggo proyek iki, warga Melbourne bakal duwe loro trem sing luwih resik lan konsensensi sing luwih nyaman. Pelepasan karbon sing tanduran tenaga solar sing anyar bakal suda padha karo ngilangi mobil 750 ewu saka dalan utawa nandur sekitar 390 ewu wit. Victoria, ibukutha Melbourne, wis target target energi sing bisa dianyari maneh dadi 2025 nganti 40 lan 2030 nganti 50. Proyek energi solar iki uga dianggep minangka langkah penting ing babagan iki. (ing Dünyahal)

Babagan Levent Elmastaş
RayHaber editor

Dadi pisanan komentar

komentar

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.