Maglev Trains China nganti tekan 1000 Km saben Hour kanggo diluncurake ing 2020

Sepur sing tekan kacepetan km bakal diluncurake
Sepur sing tekan kacepetan km bakal diluncurake

Dina iki, nalika sepur kanthi kacepetan kanthi cepet, China terus kerja tanpa kendharaan kanggo kereta api maglev sing prototipe dikenalake ing sawetara wulan kepungkur. Ing konteks iki, uji coba pisanan bakal ditindakake ing wiwitan 2020.

China wis mesthi negara dadi kepengin banget karo transportasi sepur. Ing wektu iki, negara kasebut wis nate ngetrapake sawetara sepur paling cepet ing donya lan lagi siyap njupuk transportasi ril menyang tingkat film fiksi ilmiah kanthi nggunakake potensial levitasi magnetik.

Laporan anyar ujar manawa rel maglev bakal diinstal ing provinsi tengah China, sing lagi nyiapake taun-taun pungkasan, wiwit wiwitan taun ngarep. Miturut laporan kasebut, panguwasa saiki nindakake studi kemungkinan kanggo ngluncurake proyek kasebut.

Yen kabeh miturut rencana, perjalanan saka Guangzhou, China menyang Beijing bisa ditindakake kanthi kecepatan ing antarane 600 km lan 1.000 km saben jam, tegese tren kecepatan sing dhuwur bakal luwih dhuwur tinimbang 350 km / h. Kajaba iku, Asia Times ujar manawa, perjalanan 2.200-km saka Wuhan menyang Guangzhou bisa dikurangi nganti rong jam.

Sepur Maglev, sing njupuk kabeh energi liwat bantal udara magnet, nyuda gesekan meh ora enol lan kacepetan sing sadurunge ora mungkin. Kacepetan maksimal sepur maglev sing saiki digunakake ing China yaiku 430 kilometer saben jam. Nanging, kanthi teknologi sing dianyari, kecepatan kasebut diarepake tekan 600 nganti 1.000 kilometer saben jam.

Ngelingi wilayah ing China, bisa uga ujar yen kutha kasebut adoh banget. Mulane, sepur sing makarya karo teknologi iki ndadekake jarak ing antarane kutha-kutha sing ora ana gunane lan meh nggawa menyang level sing bisa bersaing karo pesawat.

China ora mung negara ing donya sing kepengin weruh sepur maglev, nanging Jepang saiki wis ngerti bisa nggarap sepur maglev sing. Nanging, tuntutan anyar nuduhake yen Jerman lan Amerika Serikat uga ngupayakake versi sepur maglev dhewe. (Webtekno)

Babagan Levent Elmastaş
RayHaber editor

Dadi pisanan komentar

komentar

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.