'Railway Hejaz Bersejarah kanthi Pameran Serangan Dokumen sing ditindakake ing Jordan

pameran sepur hejaz sajarah ing urdunde
pameran sepur hejaz sajarah ing urdunde

Pameran "Saka Istanbul nganti Hijaz: Railway Hicaz karo Dokumen", sing dikelola dening Badan Kerjasama lan Koordinasi Turki (TIKA) lan Institut Yunus Emre (YEE), dibukak ing Irbid, kutha paling gedhe nomer loro ing Jordan.

Diatur kerjasama karo TIKA lan YEE wulan Juni pungkasan, pameran pertama sing ditindakake ing ibukutha Amman, yaiku Irbid, salah sawijining kutha ing Jordan sing penting. Mbukak pameran 19. Sampeyan iki dibangun dening Duta Besar Turki menyang Amman Murat Karagöz ing Museum Dar As Saraya, sing dibangun minangka beteng Ottoman ing abad kaping-16.

Ing wicara kang bukaan, saka 2020 taun, "Jordan Mutual Turkey Budaya Year" ngumumaké Ambassador ngilingake sing Karagoz konteks, acara bakal terus bisa diatur, ngandika.

Karagöz nambahake, karya pemugaran ditindakake ing Stasiun Kereta Api Amman dening TIKA lan manawa konstruksi musium, sing bakal nerangake sejarah Hejaz Railway, terus diterusake.

Ing ruang lingkup acara kasebut, dokumen lan foto dipamerake ing 100, sing wis slamet saka arsip Ottoman. Ing pameran kasebut, II. Kampanye sumbangan sing diwiwiti Abdulhamid kalebu dokumen, conto telegram, korespondensi resmi, peta sejarah lan foto wong-wong sing nyengkuyung dheweke ing njero lan njaba wilayah Ottoman.

Acara kasebut dirawuhi dening suku Arab lan Turkmen, pengusaha, akademisi, pejabat pemerintah lan tamu Turki lan Yordania sing manggon ing Irbid.

Hejaz Railway

Sultan II. Iki dibangun ing antarane Damaskus lan Madinah ing antarané taun-taun 1900-1908, sing dikandhakake Abdulhamid Khan babagan Hejaz Railway minangka impen lawasku. Konstruksi garis saka Damsyik menyang Madinah wis tekan ing Amman ing 1903, Maan ing 1904, Medayin-i Salih ing 1906 lan Madinah ing 1908.

Konstruksi ril kasebut rampung ing wektu sing bisa ditrima sanajan angel banget amarga disebabake panas, kahanan garing, kekurangan banyu lan kahanan terrain sing ala.

Salah sawijining proyek sing paling penting ing jaman kasebut, Railway Hejaz diwujudake kanthi sumbangan sing diwenehake menyang Kakaisaran Ottoman dening umat Islam sing manggon ing macem-macem geografis donya lan dadi karya sing nglambangake kesatuan umat Islam. 1 / 3 diwenehake saka sumbangan lan 2 / 3 saka bathi liyane.

Saliyane ngasilake akibat militer, politik, ekonomi lan sosial sing penting kanggo Kakaisaran Ottoman, rute kasebut dikurangi dadi patang puluh lima dina suwene haji sing dawa lan mbebayani, sing udakara udakara patang puluh dina lan sèket dina wiwit Mekah menyang Suriah.

Pertunjukan slide iki mbutuhake JavaScript.

Babagan Levent Elmastaş
RayHaber editor

Dadi pisanan komentar

komentar

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.