Project Road Generation, 40 kanggo Ngirit Juta Wong saka Kamiskinan

proyek generasi bakal nylametake mayuta-yuta wong saka mlarat
proyek generasi bakal nylametake mayuta-yuta wong saka mlarat

Miturut panaliten sing diterbitake dening Bank Dunia, inisiatif China lan 2013 sing dienalake inisiatif Generation and Road, 7 yuta wong 600 yuta ing negara sing ekstrem, 32 yuta wong bakal ngilangi kemiskinan sing moderat. Inisiatif kasebut uga bakal nambah 2,8 dadi 9,7 persen volume perdagangan negara-negara sing berpartisipasi. Ing perdagangan global, 1,7 dadi 6,2 bakal nambah lan penghasilan global bakal mundhak kanthi 0,7-2,9. Nganti saiki, negara-negara 136 wis mlebu kanggo melu inisiatif iki ...

Cumhurbaşkanı Silk Road Economic Belt "lan" 2013. Sing dibentuk sajrone kunjungan Presiden China, Xi Jinping menyang Asia Tengah lan Asia Kidul-Wétan ing musim gugur 1. 6 wis dadi produk umum sing ditampani kanthi skala global.

Inisiatif kasebut, ing ngendi Xi Jinping menehi perhatian khusus kanggo perayaan ulang tahun 70 China, banjur nguatake kepercayaan politik sing siji, kohesi ekonomi lan hubungan manungsa lan budaya antarane negara-negara sing prihatin.

Ing pungkasan Juli, 136 nampa pirang-pirang negara sing mlebu sertifikat kerjasama karo China ing kerangka Generasi lan Dalan; jumlah organisasi internasional tambah dadi 30. Proyek kasebut uga ditulis kanggo resolusi Bangsa-Bangsa Bersatu kanthi judhul inşa Bangunan kemitraan nasib manungsa.

Turkey wis uga dipanggonke ing jantung project

Ngadhepi macem-macem tuntutan dening negara-negara Kulon, kerjasama Belt lan Road, Afrika Timur, dalan gedhe pisanan, jembatan Maldives pertama ing segara, Belarus duwe pabrik mobil dhewe. Perkenalan rute Mombasa-Nairobi nyumbang poin 50 kanggo pertumbuhan ekonomi Kenya, nggawe kira-kira 1,5 ewu pekerjaan ing wilayah kasebut.

Turki ing framework saka Perjanjian karo China ing 2015 iki klebu ing Road Project Sabuk. Ing konteks iki, karya kanggo Strait Bridge Çanakkale, Proyék Tube Crossing 3 Storey, Filyos, Çandarlı lan port Mersin lan sepur kecepatan kanthi laju Edirne-Kars lan nyambungake dalan nyambung.

Proyek kasebut kanggo nyambungake Asia, Afrika lan Eropa; Iki kalebu investasi pirang-pirang milyar dolar ing prasarana, kalebu dalan gedhe, rute, pelabuhan lan jalur transmisi listrik. 21. abad lan dikenali minangka salah sawijining proyek pangembangan paling gedhe kanthi inisiatif Belt and Road; konstruksi lan integrasi jaringan transportasi, telekomunikasi, energi lan infrastruktur liyane ing wilayah kasebut, kesempatan kredit lan ibukutha kanggo proyek anyar, kustomisasi lan koordinasi pajak antarane wilayah lan kesempatan perdagangan lan investasi dijangkepi bakal direalisasi.

Babagan Levent Elmastaş
RayHaber editor

Dadi pisanan komentar

komentar

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.