Dina iki ing Sejarah: 4 Oktober 1872 Railway Haydarpasa-Izmit

nyambungaken
nyambungaken

Dina iki ing Sejarah
4 Oktober 1860 Constanta-Chernova (Boğazköy) baris ditugasake. Kursus kasebut wiwit. (64,4 km.)
Baris 4 Oktober 1872 Jalur Haydarpasa-Tuzla, bagéan pisanan saka Haydarpasa-Izmit, rampung ing wulan 14 lan dibukak kanggo layanan kanthi upacara.
4 Oktober 1888 Deutsche Bank, dipimpin déning Georgevon Siemens, nampa hak istimewa kanggo ngluwihi lan ngoperasikaké Jalur Haydarpaşa-Izmit menyang Ankara. Hak konsesi yaiku 99 taun lan periode konstruksi 3 taun. Deutsche Bank mundhut garis Haydarpaşa kanggo 6 yuta francs. Persetujuan konsesi ditandatangani antarane Menteri Nafia Pasha Zihni Pasha lan Dr. Alfred Kuala, eksekutif Stutgard-vvürtembergissche Vereinsbank. Tanggal keputusan konsesi yaiku 30 September 1888.
4 Oktober 1971 Pehlivanköy-Edirne-Kapıkule baris dibuka lan garis İstanbul-Edirne dibuka ing 229 km. sambungan langsung karo Bulgaria. Pembangunan baris iki diwiwiti ing 1968.
4 Oktober 2005 Dewan Negara wis mandheg execution saka keputusan Dhéwan Perencanaan Agung, sing diowahi TCDD Peraturan Penawaran Immovable lan Status Utama TCDD Enterprise.

Babagan Levent Elmastaş
RayHaber editor

Dadi pisanan komentar

komentar

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.