Apa Maksude Stabil Dingo sing wis Rosewood kanggo Basa Kita?

Apa expression saka mburi dingo
Apa expression saka mburi dingo

Umume kita ora ngerti babagan crita munculna cetakan iki sing wis dadi ros ros menyang ilat kita. Ayo lelungan wektu menyang Istanbul 1800 lan sinau kepiye pratelan kandhang Dingo wis dadi basa kita.

Tanggalan 3 September Nalika nampilake 1872, warga Istanbul ketemu cara transportasi anyar sing durung nate ditemokake sadurunge: "trem ditarik jaran".

Kendaraan transportasi iki wiwit digunakake ing New York ing 1832 lan nyebar menyang Paris lan banjur menyang kabeh negara Eropa ing 1850. Mesthi wae, udakara patang puluh taun kanggo trem ditarik jaran mlebu ing wilayah Ottoman sawise diciptakake.

Kasunyatan manawa masarakat Istanbul wiwit nggunakake trem kanthi jaran meh kabeh minangka revolusi; amarga ana alternatif cara transportasi kayata tahta revan, troli lan kreta sing digunakake, mung digunakake kanggo wong sing duwe status finansial sing dhuwur.

Tram ditarik kuda, sing wiwit mbukak saben menit 06.30 ing antarane jam 19.20 lan 20 ing garis Azapkapı-Ortaköy, dadi cara transportasi sing disenengi kanggo kabeh wong ing wektu sing cendhak lan garis anyar ditambahake menyang kutha sawise mbukak garis pertama, garis Azapkapı-Ortaköy.

Nalika jaran sing narik tram ing lereng Şişhane meh meh kesel, jaran dirampungake ing kandhang ing Taksim supaya ora ngganggu layanan tram.

Jaran sing kesel diluncurake ing kandhang, sepur tram terus karo jaran anyar lan siklus iki terus-terusan kanthi cara iki. Lumbung sing dijaga jaran iku cedhak karo papan Konsulat Prancis saiki lan dikelola dening warga Yunani jenenge Dingo.

Stadion Dingo minangka salah sawijining kandhang paling biasa amarga kegiyatan baris Şişhane-Kurtuluş. Nanging, Dingo rada sembrono, lan amarga dheweke ngombe banget, sirahe ora apik banget.

Mula ora jelas sapa sing mlebu lan ninggalake stabil iki, sing cathetan ora disimpen kanthi rutin, swara gelut ora bakal ilang. Mangkono, idiom sing misuwur Dingo tiba ing basa wong, lan wiwit dina kasebut wis mapan ing basa kita minangka tembung sing njlentrehake papan ing pirang-pirang papan lan semrawut.

Tender Kréta Saiki

kanggo 05

AusRAIL Plus Adil lan Konferensi

Range 3 @ 08: 00 - Range 5 @ 17: 00
kanggo 05

Festival Rail World

Range 3 @ 08: 00 - Range 5 @ 17: 00
Pt 09

Lalu lintas Teluk

Range 9 @ 08: 00 - Range 11 @ 17: 00

Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar