Nalika tekane YHT, jumlah turis ing Sivas bakal tambah dadi 3

Nalika tekan yht, jumlah turis ing Sivas bakal nandhang sangsara
Nalika tekan yht, jumlah turis ing Sivas bakal nandhang sangsara

Kanthi rawuh YHT, jumlah turis ing Sivas bakal tambah dadi 3; Kunjungan lan investigasi wiwit dina sadurunge Presiden Majelis Nasional Sivas. Dr. Mustafa Şentop nyebutake sumbangan Sivas High Speed ​​Train sing bakal ditindakake kanthi cepet. Sawise teka, YHT'nin tekane jumlah turis ing Sivas bakal melu 3'e.

Lowongan Majelis Nasional Grand Turki Dr. Mustafa Sentop, Sivas kanggo nggawe macem-macem kunjungan lan Upacara Pembukaan Taun Akademik 2019-2020 Universitas Republik kanggo rawuh ing dina sadurunge, dheweke nggawe ujar penting ing Sivas. Şentop, sing nglakoni kunjungan pertama ing program Gubernur ing program Sivas, ngunjungi Munisipalitas Sivas sawise riko ing Gubernur Hilmi Bilgin'den nampa informasi babagan pakaryan kasebut. Ngomong ing program pambukaan Universitas Akademi Sivas Cumhuriyet 2019-2020 Taun Ajaran, Şentop, Speaker Dewan Majelis Nasional Turki Dr. Mustafa Sentop, YHT, Sivas nambah jumlah turis kaping 3, tambah dheweke. Şentop, '' kanggo pindhah menyang panggonan sing gampang ditetepake lan gampang negesake manawa Presiden Sentop, '' East Express, sing wis narik kawigaten banget ing taun-taun kepungkur, muga-muga kutha kita bakal teka kanthi sepur kanthi kacepetan kanthi dhuwur taun ngarep. Iki bakal dadi wektu ing antarane Ankara lan Sivas 2 jam. Istanbul, Konya bakal luwih gampang teka. Mangkono, aku mikir manawa 600 sing dianakake Sivas taun kepungkur bakal dadi paling ora kaping telu ewu turis

Bangsa Turki 11. abad, sanajan madrasas pertama ngadeg 17. Şentop ujar manawa sawise peradaban abad kaping-20 ilang paling unggul, "Kita minangka anggota negara sing netepake Nizamiye Madrasas ing abad 11. Taun pambukaan madrasah pertama yaiku 1067. Madrasas kabuka ing kutha-kutha kita kayata Erzurum, Sivas, Kayseri, Konya sajrone jaman Negara Selolai Anatolia njupuk Nizamiye Madrasas minangka model. Minangka sejatine, ana loro yaiku Buruciye Madrasah lan Gök Madrasah sing dianggo ing abad 13. Kanthi tembung liyane, nalika wong-wong sing nyoba ngedol peradaban kita isih umur peteng, kita mbukak madrasas ing ngendi mulang matematika, logika, astronomi lan filsafat. Sayange, pangembangan peradaban ora vertikal. Cahya kanggo jaman emas, sing diwiwiti ing abad 10, wiwit sirna sawise sawetara abad. Peradaban kita, sing diterusake lan ditiru sajrone atusan taun, wiwit mudhun amarga invasi Mongol, owah-owahan rute perdagangan, ketidakstabilan politik, konflik sectarian lan taassuplar agama. Wiwit abad 17, peradaban kita wis ilang tangan ndhuwur. Kita wiwit niru wong sing ngetutake kita. "

Aku Bangga Sivas

Miturut data saka Statistik Institute of Turkey ing negara kita wis luwih saka 30 ewu perpustakaan tjara Ketua Majelis Nasional Grand Turki Dr. Mustafa Sentop, "perpustakaan nasional 1, perpustakaan universiti 598, ewu perpustakaan umum hal 162. Sing liyane yaiku perpustakaan sekolah. Sivas minangka kutha pentinge sejarah lan budaya sing kudu diterangno kanthi buku-buku sing cukup kanggo ngisi paling ora salah sawijining perpustakaan iki. Amarga Sivas dadi saksi sing cedhak taun 1000 kita ing Anatolia, liyane saka jaman biyen. Seljuk, Ottoman lan menehi arah kanggo Republik Turki wektu. Yen negara kita duwe negara bebas lan bebas, para Yigidos duwe hak gedhe. Kita kudu ngirim hak iki. Amarga telung bawana kasebut, pitu leluhur sing ngwasani pitu laut sing lali karo kamenangan ing ngarepe segelintir wong sing ora percaya dhiri karo kebo lan gabung nawakake kanggo mbuwang kamardikan lengkap para pahlawan terus dadi tuan rumah tujuan kemerdekaan. 108 dadi tuan rumah staf perjuangan nasional lan mbukak dalan kanggo kamardikan. Ing taun nalika bangsa kita diuji nganggo geni, Gazi Mustafa Kemal tekan bangga kanggo memitran karo Atatürk lan kanca-kancane. Ing saiki, ora mung ing lokasi geografis, nanging uga nilai sejarah lan budaya sing nuduhake manawa negara kita asuransi. Mula, aku dadi bangga karo Sivas, aku ngaturake ucapan salam marang sedulur-sedulur Sivas, ”ujare.

Sivas, Kutha Versatile

Sivas minangka kutha sing nduwe katrampilan sing narik kawigatosan kabeh wong sing nuduhake manawa Sentral Şentop Parlemen, "Kabeh wong bisa ndeleng ing endi wae sing katon. Sivas, utamane sing nindakake jasa militer ing kene yaiku kutha sing ora lali Fry. Sanajan kadhemen, 'Asale aku saka Erzurum, nanging aku manggon ing Sivas' minangka kutha sing dicritakake. Sanajan adhem, Sivas duwe karakteristik sintesis ing sisih wétan lan sisih kulon Anatolia. Atusan pujangga, panulis, seniman kayata Pir Sultan Abdal, Asik Veysel, Kul Himmet, Sefil Selimî, Muzaffer Sarısözen tuwuh ing wilayah kasebut amarga adhedhasar budaya kuna. Nganti abad 16, iki minangka salah sawijining pusat penting ing Jalan Sutra. Dina iki nduweni nilai sing padha. 28 minangka propinsi paling gedhe kaloro Turki sawise Konya kanthi ukuran geografis sewu 500 km². Seksi paling penting ing papan kita ing sejarah peradaban yaiku Gök Madrasah, Buruciye Madrasah, Masjid Ulu lan Behram Paşa Han. Mesjid Agung lan Gedung Penyembuhan ing Divrigi, sing kalebu ing Daftar Warisan Donya UNESCO ing 1985, minangka dokumen penting sing nuduhake tingkat peradaban kita. Saka 700 menyang Anatolia, bangsa Turki, sing wis mbangun omah ing Anatolia, sing kepengin weruh babagan tingkat peradaban sing dibangun ing Sivas, aku menehi saran supaya sampeyan ngunjungi. "

Review Gökmedrese Sejarah

Ing ruang lingkup kontak ing propinsi Sivas, Gök Medrese, sing karya pemulihan rampung, uga ngunjungi Gubernur Salih Ayhan lan ngucapke matur nuwun marang wong-wong sing ndhukung restorasi tugu sejarah sing bakal dadi Museum of Foundations. (Sivas kita)

Tender Kréta Saiki

Pt 09

Lalu lintas Teluk

Range 9 @ 08: 00 - Range 11 @ 17: 00

Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar