Proyek Utaman Ropeway Sapanca Umum Umum

ancaman kanggo masarakat sing nolak proyek ropeway sapanca
ancaman kanggo masarakat sing nolak proyek ropeway sapanca

Ancaman kanggo Rakyat sing Nolak Proyek Ropeway Sapanca 'Kita Kepala Kepala'; Ing lingkungan Kırkpınar Sapanca, pasukan keamanan sing nolak potongan wit ngancam sık cokotan sampeyan.

Kırkpınar Sapanca cedhak proyek ropeway sing bakal digawe cedhak wit-witan mula saya suda maneh. Rong lan setengah wulan ana ing tarub sing nggawa resisten menyang tenda supaya mandegake wit kasebut menyang wilayah kasebut.

Nalika nglereni wit pinus kanthi dhukungan saka pasukan keamanan, petugas keamanan perusahaan kasebut menyang warga negara kasebut, "Aku bakal nyigit sampeyan!" Nyebabake reaksi. Petugas diisi pidana pidana dicekel.

Sawise slametan kasebut, warga masarakat banjur menyang kantor Mayor Walikota Sapanca lan njaluk mungkasi patine lan mbatalake proyek kasebut. Banjur Walikota Sapanca nemoni wilayah pengawal sing pertama lan janji bakal nemoni karo Walikota Sakarya.

Campur tangan menyang area tenda

Kemah penjaga sing diadegake dening Kırkpınarlılar dibubarake dening pasukan keamanan ing wayah esuk esuk lan wong-wong dipukul. Kırkpınarlılar mbantah prastawa kasebut, motong dalan lan mbangun tenda ing wilayah liyane.

ancaman kanggo masarakat sing nolak proyek ropeway sapanca
ancaman kanggo masarakat sing nolak proyek ropeway sapanca

3 rencana kanggo ngethok sewu wit

Project Teleferic dibukak kanggo tender karo model transfer Sakarya Metropolitan Perbandaran Sakarya. Siji-sijine perusahaan sing melu tender kasebut. 10 September 2018 persetujuan enggo bareng hasil taun ditandatangani karo Bursa Teleferik AŞ-Teleferik Holding AŞ Partnership. Nganti saiki, patang tuntutan hukum diajukake marang proyek kasebut.

Ropeway Kırkpınarlılar ngrancang bakal dibangun dening mbah kakung ing taun 1945 supaya bisa digunakake minangka donasi kondhisi desa ing entitas hukum desa ujar manawa ora ana kegiatan komersial ing wilayah kasebut ora bisa ditindakake ing kontrak sumbangan, ujare. Kırkpınar Lingkungan lan Klub Olahraga Luar, Cabang TMMOB Sakarya lan LSM Sakarya ndhukung perjuangan ing tetanggan.

Asosiasi Ekologis: Imbangan ekologis ing Lake Sapanca bakal diganggu

Uni Ekologis, sing menehi kritik marang proyek ropeway ing wilayah kasebut lan campur tangan marang masarakat. Proyèk kasebut bakal nyebabake wit-witan 3 ewu wit lan dadi wilayah sing nyewa. Kanthi proyek iki, hotel, restoran, banglo bakal dibangun ing wilayah lan wilayah ijo lan wilayah hutan bakal dirusak lan keseimbangan ekologi Lake Sapanca bakal diganggu. Ing tetanggan bakal mbukak erosi lan banjir kanthi ngethok wit ". (Yeşilgazet kanggo)

Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar