Spesifikasi Teknis Marmaray

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray
• Ana pirang-pirang dawane 13.500 m, sing kalebu 27000 m, saben ana gunggunge larik dobel.
• Peluang tenggorokan digawe karo trowongan sing dicelupake lan garis trowongan immersion 1 dawane yaiku 1386.999 m, trowongan terowong Line 2 yaiku 1385.673 m.
• Lanjutan trowongan sing dicelupake ing sisih Asia lan Eropa diwenehake dening torowongan pengeboran.Dawa penggeretan Line 1 yaiku 10837 m lan dawa pengeboran Line 2 yaiku 10816 m.
• Dalan kasebut minangka dalan gratis tanpa balast ing terowongan lan minangka dalan balastis klasik ing njaba trowongan.
• rel sing digunakake yaiku UIC 60 lan ril keras jamur.
• Bahan sambungan yaiku jinis HM, yaiku jinis elastis.
• Sepur panjang 18 m digawe ing ril kanthi gandheng sing dawa.
• blok LVT digunakake ing terowongan.
• Pangopènan dalan Marmaray ditindakake nganggo mesin sistem paling anyar kanthi tumindak tanpa gangguan selaras karo manual TCDD Road Maintenance lan prosedur pangopènan perusahaan perusahaan sing disiapake selaras karo norma EN lan UIC.
• Pemriksaan garis line dileksanakake kanthi rutin saben dinane, lan pemriksaan ultrasonik ril ditindakake saben wulan kanthi mesin sing sensitif.
• Kontrol lan perawatan trowongan dileksanakake miturut standar sing padha.
• Layanan pangopènan ditindakake karo Pengurus 1, Supervisor 1, Supervisor 4, Engineer 3, pengawasan 12 lan pekerja XNUMX ing Direktorat Jalan Raya lan Diposaken ing Marmaray.

tokoh

TANPA LETANG LENGAN 76,3 km
Cabang Metro ukuran dangkal 63 km
- Jumlah Stasiun ing Lumahing 37 Pieces
Dawane bagean Bagean Tube Stret Rail Strait 13,6km
- Luwar Pengeboran Lair 9,8 km
- Tube Tabung Terbentuk 1,4km
- Mbukak - Nutup Luwung Tunnel 2,4 km
- Jumlah Stasiun Bawah 3 potongan
Panjang Stasiun 225m (paling minimal)
Jumlah Penumpang ing siji arah 75.000 penumpang / jam / siji cara
Slope maksimum 18
Kecepatan maksimal 100 km / h
Kacepetan komersial 45 km / h
Jumlah Jadwal Kereta Api 2-10 menit
Jumlah Kendaraan 440 (taun 2015)

TUBING TUNNEL

Tunnel Submerged kasusun saka pirang-pirang elemen sing diprodhuksi ing dermaga garing utawa limbah kapal. Unsur kasebut banjur digambar menyang situs kasebut, dicelupake ing saluran lan disambungake kanggo mbentuk kahanan pungkasan trowongan.

Ing tokoh ing ngisor iki, unsur kasebut digawa dening barge dok katamaran menyang lokasi tenggelam. (Tunnel Sungai Tunnel ing Jepang)

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray

Gambar ing ndhuwur nuduhake amplop tabung baja njaba sing digawe ing galangan kapal. [1] Sakliyané, pipa kasebut banjur ditarik kaya kapal lan pindah menyang papan ing ngendi beton bakal diisi lan rampung (digambar ing ndhuwur) [Pelabuhan Osaka Kidul ing Jepang (bebarengan dalan ril lan dalan) Tunnel] (Kobe Port Minatojima Tunnel in Japan).

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray

ndhuwur; Kawasaki Harbour Tunnel in Japan. tengen; Terowongan Pelabuhan Osaka ing Jepang. Loro-lorone unsur kasebut ditutup sementara dening partisi; saéngga, nalika banyu dirilis lan blumbang sing digunakake kanggo pambangunan unsur-unsur kasebut diisi banyu, unsur kasebut bakal diijini ngambang ing banyu. (Foto dijupuk saka buku sing diterbitake dening Asosiasi Penyaring dan Reklamasi Jepang.)

Dawane trowongan sing dicelupake ing dasar laut Bosporus kira-kira 1.4 kilometer, kalebu sesambungan ing antarane trowongan sing dicelupake lan trowongan pengeboran. Terowongan kasebut minangka link penting ing ril sepur rong jalur ing ngisor Bosporus; trowongan iki ana ing antarane distrik Eminönü ing sisih Eropa Istanbul lan distrik Üsküdar ing sisih Asia. Kaloro garis ril kasebut dilanjutake ing unsur trowongan teropong sing padha lan dipisahake kanthi masing-masing kanthi tembok pemisahan tengah.

Sajrone abad kaping rongpuluh, luwih saka satus nyelehake terowongan wis dibangun kanggo transportasi dalan utawa ril sajrone donya. Terowongan lebet dipunbangun minangka struktur ngambang lan salajengipun dipunsambungaken wonten ing kanal ingkang dipun teroris lan dilapisi lapisan panutup. Terowongan kasebut kudu bobot efektif kanggo nyegah saka nglangi maneh sawise panempatan.

Terowongan lebet dipunbentuk saking sèrial unsur terowongan ingkang diprodhuksi wonten prefabrikasi ing panjang ingkang saged dipertahankan; saben elemen iki umume 100 dawa, lan ing pungkasan trowongan tabung elemen kasebut disambungake lan digabungake ing banyu kanggo mbentuk negara final saka terowongan. Saben unsur nduwèni setel baffle sing diselehake ing bagian pungkasan; pesawat kasebut ngidini unsur ngambang nalika bagian jero garing. Proses fabrikasi wis rampung ing dermaga garing, utawa unsur-unsur kasebut diluncurake ing segara kaya kapal lan diprodhuksi ing bagean floating ing endi situs perakitan akhir.

Unsur-unsur tabung sing dicelup sing diprodhuksi lan dirampungake ing dermaga garing utawa ing papan kapal banjur digambar menyang situs kasebut; nyelehake ing saluran lan nyambungake kanggo mbentuk negara pungkasan trowongan. Ing sisih kiwa: Unsur ditarik menyang papan ing ngendi operasi pemasangan pungkasan bakal ditindakake kanggo kecemplung ing port sing sibuk.

Elemen trowongan bisa kasil ditarik kanthi jarak gedhe. Sawise operasi peralatan wis ditindakake ing Tuzla, unsur-unsur kasebut ditrapake kanggo kren ing tongkang khusus kanggo ngaktifake unsur-unsur menyang saluran sing disiapake ing dasar laut. Unsur kasebut banjur dicelupake, menehi bobot sing dibutuhake kanggo ngedhunake lan dicelupake.

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray

Penemenan unsur minangka kegiatan sing mbuwang wektu lan kritis. Ing gambar ing ndhuwur, unsur dituduhake dicelupake ing ngisor. Elemen iki dikendhaleni kanthi horisontal kanthi sistem jangkar lan kabel lan krenjang ing kapal sinking ngontrol posisi vertikal nganti unsur diturunake lan diisi ing pondasi. Ing gambar ing ngisor iki, posisi unsur bisa dipantau dening GPS sajrone kecemplung. (Gambar-gambar sing dijupuk saka buku sing diterbitake dening Japanese Association of Screening and Breeding Engineers.)

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray

Unsur sing dicelupake bareng digandhengake karo unsur sadurunge; sawise iki, banyu ing titik sambungan antarane unsur sing nyambung wis lemes. Minangka asil proses pembuangan banyu, tekanan banyu ing mburi unsur liyane meksa gasket karet supaya bensin ora anti banyu. Unsur-unsur dhukungan sementara dianakaké nalika pondhasi ing ngisor unsur wis rampung. Saluran kasebut banjur diisi lan lapisan protèktif sing dibutuhake ditambah. Sawise nempatake unsur mburi terowong tabung, poin prapatan saka trowongan pengeboran lan terowong tabung diisi bahan-bahan sing menehi anti banyu. Tunneling Machines (TBM) digunakake kanggo ngebor menyang terowongan nganti terowongan nganti tekan.

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray

Sisih ndhuwur trowongan ditutupi mundur kanggo njamin stabilitas lan pangayoman. Katelu telung ilustrasi nuduhake mundur saka tongkang kaping pindho dhewe kanthi nggunakake kaedah tremi. (Gambar sing dijupuk saka buku sing diterbitake dening Japanese Association of Screening and Breeding Engineers)

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray

Ing trowongan sing dicemplungake ing sangisoring alangan, ana kamar siji kanthi rong kamar, saben pandu arah pandhu arah sepur. Unsur kasebut dipasang kanthi tliti ing laut, saéngga sawise konstruksi kasebut dadi profil laut padha karo profil dasar laut sadurunge rampung.

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray

Salah sawijining kaluwihan saka metode trowongan tabung sing dicelupake yaiku bagean silang saka trowongan bisa disesuaikan miturut kabutuhan khusus saben terowongan. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ndeleng macem-macem bagean silang sing digunakake ing saindenging jagad ing gambar ndhuwur. Terowong sing didelehake digawe kanthi bentuk unsur beton sing dikuatake, kanthi standar, duwe amplop baja baja sing ora ana gandhengane lan bisa digarap unsur konkrit internal. Beda, teknik inovatif wis diterapake ing Jepang wiwit sangang puluh, nggunakake koncret sing ora dikuatake nanging ribed digawe dening sandwich antara amplop baja internal lan eksternal; koncretes iki komposit rampung. Teknik iki bisa ditindakake kanthi ngembangake cairan kualitas lan konkrit kompak. Cara iki bisa ngilangi syarat sing ana gandhengane karo pangolahan lan produksi wesi lan cetakan, lan ing wektu sing dawa, kanthi nyedhiyakake perlindungan katoda cekap kanggo amplop baja, masalah tabrakan bisa diilangi.

TEMBANG DAN TUBU LAIN

Tunnel ing Istanbul kalebu campuran saka macem-macem cara.

fitur teknis marmaray
fitur teknis marmaray
Bagean abang rute kasebut kalebu trowongan tenggelam, dene bagean putih umume didhekake minangka torowongan pengeboran nggunakake mesin tunneling (TBM), lan bagean kuning digawe nganggo teknik Open-Close (C&C) lan metode Tunneling New Austrian (NATM) utawa cara tradisional liyane. . Tokoh kasebut nuduhake Tunnel Boring Machines (TBM) kanthi nomer 1,2,3,4 lan 5.
Terowongan pengeboran sing dibukak ing watu nggunakake mesin tunneling (TBM) disambungake ing terowongan sing dicelupake. Ana trowongan ing saben arah lan garis sepur ing saben terowongan kasebut. Tunnel dirancang kanthi jarak sing cukup antarané siji-sijine supaya ora kena pengaruh saben liyane. Kanggo nyedhiyakake kemungkinan uwal menyang trowongan paralel kanthi darurat, trowongan sambungan sing cendhak wis dibangun ing interval sing kerep.
Tunnel ing kutha iki gandhengake karo saben meter 200; saengga, kasedhiya manawa personel layanan bisa nglewati saka sawijining saluran menyang saluran liyane. Kajaba iku, yen ana kacilakan ing terowongan pengeboran, sambungan kasebut bakal menehi rute penyelamat sing aman lan menehi akses kanggo personel penyelamat.
Ing mesin boring trowongan (TBM), perkembangan umum wis diamati ing taun 20-30 pungkasan. Ilustrasi menunjukkan contoh mesin modern sedemikian rupa. Dhiameter tameng bisa ngluwihi 15 meter karo teknik saiki.
Operasi mesin modern trowongan modern bisa uga kompleks. Gambar kasebut nggunakake mesin telung rai, sing digunakake ing Jepang, kanggo mbukak trowongan sing bentuké oval. Teknik iki bisa digunakake ing ngendi platform stasiun kudu dibangun, nanging ora perlu.
Ing endi bagean saka trowongan wis owah, sawetara prosedur khusus, uga cara liyane, wis diterapake (Cara Tunneling New Austrian (NATM), pengeboran-pengeboran lan mesin pambuka galeri). Prosedur sing padha digunakake nalika Penggalian Stasiun Sirkeci, sing disusun ing galeri gedhe lan jero dibukak ing jero ruangan. Rong stasiun sing kapisah dibangun ing jero ruangan kanthi nggunakake teknik nutup; Stasiun iki ana ing Yenikapı lan Üsküdar. Yen trowongan sing mbukak, torowongan iki dibangun minangka bagean kothak siji nggunakake tembok pemisahan tengah ing antarane rong garis.
Ing kabeh terowongan lan stasiun, pamisahan banyu lan ventilasi dipasang kanggo nyegah bocor. Kanggo stasiun sepur kutha subur, prinsip desain sing padha karo sing digunakake kanggo stasiun metro bawah tanah bakal digunakake. Gambar ing ngisor iki nuduhake trowongan sing dibangun dening metode NATM.
Yen garis turu sing gegandhengan karo garis utawa sisih pinggiran sisih pinggir, macem-macem metode panyambungan beda karo gabungke. Ing terowongan iki, teknik TBM lan teknik NATM digunakake bebarengan.

Ejaan lan diskon

Pembuluh penggalian kanthi timba ramp digunakake kanggo nindakake sawetara penggalian ing jero banyu lan karya pengorekan kanggo saluran terowongan.
Terowong Tube Tancel diselehake ing segara ing Bosporus. Mulane, saluran dibukak ing lantai segara cukup gedhe kanggo nggayuh unsur bangunan; uga, saluran iki dibangun kanthi cara sing nutupi lapisan lan lapisan pelindung bisa diselehake ing Tunnel.
Penggalian ing njero banyu lan banyu terusan iki digawa menyang ngisor nggunakake penggalian jero banyu lan peralatan pengorek. Jumlah lemah, pasir, kerikil lan batu sing diasilake wis ngluwihi jumlah 1,000,000 m3.
Titik paling jero saka rute kabeh ana ing Bosphorus lan ambane kira-kira 44 meter. Tube Nyemprot: Lapisan proteksi paling ora 2 meter dilebokake ing trowongan lan bagean silang tabung udakara udakara 9. Saengga, ambane kerja saka dredger udakara udakara 58.
Ana pirang-pirang jinis peralatan sing bisa diwatesi supaya bisa ditindakake. Dredger Dredger lan Tug Ember Dredger digunakake kanggo skrining karya.
Dredger Buck Buck minangka kendaraan sing abot banget sing dipasang ing tongkang. Minangka jeneng kendaraan kasebut, mbutuhake rong utawa luwih ember. Iki buckets yaiku ember sing mbukak nalika piranti dijatuh saka tongkang lan ditanggepi saka tongkang lan dilereni soko tugas. Amarga buckets banget abot, padha sink menyang ngisor segara. Nalika ember kasebut diangkat saka dhasar segara, tutupe kanthi otomatis, supaya alat-alat kasebut diangkut menyang permukaan lan dibongkar menyang tongkang kanthi cara ember.
Dredgers ember paling kuat bisa ngali kira-kira 25 m3 ing siklus kerja siji. Pemanfaatan ember kasebut paling migunani kanggo bahan alus lan medium lan ora bisa digunakake ing piranti keras kayata sandstone lan rock. Dredges ember iku salah siji jinis torsi sing paling tuwa; Nanging, wiyar kasebut isih digunakake ing saindenging donya kanggo penggalian jero lan pengerukan.
Yen lemah sing bakal dikontang, sawetara gasket karet khusus bisa dipasang menyang ember. Segel iki nyegah pembebasan celengan lan partikel sing apik menyang kolom banyu sajrone narik ember munggah saka ngisor segara utawa njamin jumlah partikel sing dibebasake bisa disimpen ing tingkat sing winates.
Kauntungan timba yaiku dipercaya banget lan bisa kanggo ndali lan ngorek ing jerone dhuwur. Kerugian kasebut yaiku yen ambane penggalian mudhun kanthi dramatis amarga ambane mundhak, lan saiki ing Bosporus bakal mengaruhi akurasi lan kinerja sakabehe. Kajaba iku, ekskavasi lan saringan ora bisa ditindakake kanthi alat sing angel karo tangga-tangga.
Dredger Ember Dredger minangka prau khusus sing dipasang karo piranti pengorekan lan alat nglereni pipa sing nyedhot. Nalika kapal navigasi ing rute kasebut, lemah dicampur karo banyu sing dipompa saka ngisor segara menyang kapal. Sampeyan perlu kanggo endhepan kanggo dumunung ing kapal. Kanggo ngisi prau kanthi kapasitas maksimal, mesthine bisa dipesthekake manawa akeh sisa banyu bisa mili metu saka kapal nalika kapal lagi obah. Yen kapal wis kebak, banjur menyang situs pembuangan sampah lan ngisi sampah; kapal banjur siyap kanggo siklus sabanjure.
Kreditor Tow Bucket sing paling kuat bisa nahan kira-kira ton 40,000 (kira-kira 17,000 m3) bahan ing siklus kerja siji lan bisa digali lan dipindai nganti jero 70 meter. Dredger Bucket Dredgers bisa nggolekake lan pindhah ing soft to medium hard materials.
Keuntungan saka Dredger Bucket Dredger; kapasitas dhuwur lan sistem seluler ora gumantung ing sistem pelabuhan. Cacat; lan kekurangan akurasi lan penggalian lan pengerukan karo prau iki ing wilayah sing cedhak karo dharatan.
Ing sambungan sambungan terminal saka trowongan sing dicemplung, sawetara bathi digali lan dikeruk ing cedhak pante. Loro cara sing beda kanggo ndherekake proses iki. Salah siji cara kasebut yaiku nggunakake cara standar pengeboran lan jeblugan banyu; cara liyane yaiku nggunakake piranti chiselling khusus, sing ngidini rock kasebut bisa mecah tanpa bledosan. Kaloro cara kasebut alon lan larang.

Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar