Kesempatan lan Ancaman Bebarengan ing Proyek Satu Generasi Siji Dalan

generasi kesempatan lan ancaman ing proyek dalan
generasi kesempatan lan ancaman ing proyek dalan

Kesempatan lan ancaman ing siji Generasi Siji Proyek; New Turkey, ngubungaké China Eropah "Salah Generation bakal ngiyataken posisi proyek dalan kanggo" nggabungake supaya donya global.

Wakil Rektor Universitas Eurasia Dr. Ersan Bocutoğlu, China dadi agenda saka donya, nyambungake Eropah generasi nggunakake Project Road değerlendz ing Caspian-Azerbaijan-Georgia-Turki Panjenengan line Eropah, dadi 2 bawana, 2 segara, 12 ewu kilometer route 12 target dening kaping dina wis ngrambah. Sepur sepur sing disambut karo upacara ing Ankara, sepisanan digandhengake karo jalur Railway Baku-Tbilisi-Kars lan sambungan Railway Marmaray ing Project One Generation One Road.

China Railway Express saka Turki amarga wacana, masyarakat wis dikembangaké Sabuk dianggep kelairan perlu China kang kanggo nyedhiyani informasi bab proyek dalan.

APA PROJEK JALAN GENERASI?

Kanthi kekuwatan ekonomi sing luar biasa wis dipikolehi wiwit taun 1980, China ngumumake "Proyek Generasi Salah Cara" menyang jagad ing 2013. Generasi Siji Generasi Siji Proyèk Jalan Raya nggambarake kawentar dalan sutra sejarah saka China menyang Eropa; Tugu dalan tujuan kanggo nggawe jaringan maritim sing tekan Eropa saka palabuhan Piraeus ing Yunani lan Venice ing Italia kanthi nutupi Laut Kuning, Samudra Hindia, Segara Abang, Terusan Suez lan Laut Mediterania wiwit saka China.

Proyèk Generasi A Road minangka infrastruktur interagional, transnasional, lan transcontinental, perdagangan lan finansial, sanajan watesan geografis durung ditetepake kanthi jelas.

Proyèk One Generation One Road yaiku proyek 60 Trillion Dollar sing kalebu luwih saka negara-negara 1 lan tujuane nyambungake China menyang bawana Eropa lan Afrika kanthi macem-macem investasi infrastruktur. Peran utama ing pembiayaan proyek kasebut kalebu Bank Infrastruktur Investment Bank, sing dikuasai China.

Proyèk One Generation One Road kasusun saka saluran paip dalan gedhe, sepur, minyak lan minyak, jalur transmisi listrik, port lan infrastruktur liyane sing bakal nyambungake China menyang jagad iki.

Proyek Belt A Road kasusun saka rong bagéan: Bagéan kapisan yaiku bagean "Sabuk Sabuk" lan "Otk Daya Ekstra Sabuk Urip ing pangkalan terestrial. Sabuk iki bakal nyambungake China menyang Asia Tengah, Eropa Timur lan Eropa Tengah. Bagian kapindho yaiku "21. Century Marine Silk Road ”ana ing lantai segara. Iki ngubungake China menyang Asia Tenggara, Afrika lan Eropa. Proyek kasebut kalebu koridor ekonomi tanah 6 lan koridor ekonomi maritim 1.

Koridor ekonomi tanah;

a) Jembatan Tanah Eurasia Anyar karo China Kulon nganti Rusia Timur,

b) Koridor Sino-Mongolia-Rusia lan Cina Lor nganti Mongolia liwat Rusia Wétan,

c) China Asia Tengah, Asia dalan liwat Asia Kulon lan China kulon, Iran, Turki lan Eropah,

d) Koridor Semenanjung Sino-India lan China Kidul liwat Turki-China nganti Singapura,

e) Koridor Sino-Pakistan lan China Tenggara liwat Pakistan lan Samudra Hindia liwat Pakistan,

f) Koridor Bangladesh-China-India-Myanmar nyambungake China Kidul menyang India liwat Bangladesh lan Myanmar.

Koridor ekonomi segara nyambung pesisir / port China menyang Afrika lan Eropa liwat Terusan-Segara Samudra-Malaysia-India-Laut-Suez-Laut.

Koridor Tanah (Garis Merah) lan Koridor Laut (Biru Biru) saka "Proyèk Proyèk One Generation One Road dituduhake ing peta ing ngisor iki.

KOMUNITAS-PROJEK JALAN lan DUNYA

Ana panyengkuyung, para abstainer lan mungsuh Projek Salah Way Way ing donya.

1. Panyengkuyung Proyek Generasi Siji Jalan Raya

China, Iran, Pakistan Sanajan ana negara-negara 60 sing ndhukung proyek kasebut, bisa diarani manawa panyengkuyung utama proyek kasebut utamane yaiku China, Iran lan Pakistan. Bisa diarani manawa Iran ndeleng proyek kasebut minangka tameng nglawan AS lan Pakistan minangka tameng nglawan India.

2. Lawan saka Generasi Proyek Dalan: India, Jepang, AS, India

Koridor Ekonomi Sino-Pakistani nentang proyek kasebut amarga India ngliwati wilayah Kashmir sing dikuwasani Pakistan, sing tantangan kedaulatan India lan integritas wilayah, investasi China ing Samodra India, proyek kasebut ngubengi India lan ora transparan. Jepang, sing mikir manawa proyek kasebut, sing bisa dadi status geopolitik ing jangka sederhana lan suwe, bakal nggawe Jepang angel angel lan geopolitik ing analisis akhir, uga tumindak bareng karo India lan nentang proyek kasebut. Ndhukung inisiatif AS-India nglawan India, sing ngawasake proyek kasebut, lan minangka salah sawijining mungsuh proyek kasebut.

3. Pinggir saka Generasi Proyek Dalan: Rusia, Uni Eropa

Sanajan Rusia minangka salah sawijining mitra utama proyek kasebut, mula wedi karo akibat geopolitik saka proyek kasebut. Kanthi macem-macem produksi terbatas, tanah sing akeh, minyak tanpa watesan, gas alam, mineral lan sumber daya mentah liyane lan penduduk sing mandhap, Rusia bakal nimbang kemungkinan dadi target hegemoni Cina ing jangka panjang, njupuk pancegahan ing proyek kasebut lan nyegah proyek kasebut bakal ngancam Rusia. uga ngembangake. Cara sing diikuti dening Rusia sing gegayutan karo proyek yaiku sikap bulun ing njero, priksa lan nyegah yen perlu ”.

Sanajan Uni Eropa nandatangani Strategyin 2020 Strategy Agenda kanggo European Union-China Cooperation ile karo China, keprihatinan yen perdagangan subsidi China bakal nyebabake kompetisi ora adil marang negara-negara Uni Eropa durung rampung. Nanging, Uni Eropa nggatekake kesempatan sing bakal digawe dening proyek kasebut. Loro kelemahane EU yaiku, yen ora duwe kekuwatan militer umum lan ora duwe kebijakan luar negeri sing umum. Mula, sanajan Strategi Agenda sing ditandatangani Uni Eropa ing proyek kasebut, bisa uga nyatakake yen anggota kesatuan kasebut ora duwe sikap sing umum lan saben negara anggota nggawe inisiatif individu ing wilayah proyek kasebut.

ONE WAY PROJECT GENERASI lan TURKEY

Turkey bakal Finance project, kang ana co-pendiri Infrastructure Asian Investment Bank, ing China, wis gabungan One-Way Summit Sabuk melu rapet karo project. Mundhut saka kapercayan ing allies kulon Turki kang kanggo taun sepuluh pungkasan, ing West wis di-push marang ngupaya dhukungan saka Rusia lan China ing wawas donya. berkembang Turkey ing Asia iki powerhouse ekonomi anyar project karo metu njaba line dipercaya saka Iran (China-Central Asia-Caspian Sea-Azerbaijan-Georgia-Turki) kanggo tekan kesempatan kanggo ngranggeh Turkey kanggo Asia Tengah, China liwat Republik Turki ' e. Nanging, karo proyèk ekonomi China kang tambah liwat Republik Turki, Turki geopolitik lan kanggo nutup kerugian impact saka populasi iku cetha sing ana perlu kerjasama cedhak karo Rusia. Iki minangka salah sawijining masalah sing nggawe Rusia ora samesthine babagan proyek kasebut, lan bisa uga sing paling penting. hubungan Turkey-China ing pangembangan wigati saka peran kanggo muter Uighur Otonomi faktor kudu nyatet sing aside.

PROJEK JALAN GENERASI lan REPUBLIK ASIL TENGOK AS

Sacara geografis, Republik Turkik Tengah Asia ana ing rangka pertama proyek kasebut. Sanajan cetha pangaribawa China minangka kekuwatan ekonomi bakal dirasakake sacara global, yen proyek kasebut sukses utawa gagal, Republik Turki ing bunder pisanan bakal nandhang sangsara. Peningkatan pengaruh ekonomi Cina ing medium lan jangka panjang, gerakan barang, dhuwit lan tenaga kerja bebas duwe potensi kanggo ngganggu keseimbangan penduduk Republik Turki.Kesthi Republik Turki, sing dadi zona buffer ing antarane Rusia lan China, ora mung kanggo republik iki, nanging uga keamanan keamanan Rusia. Iki ora mung masalah sing bisa dikalahake Republik Turki kanthi awake dhewe. Rusia ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki kudu dianggep apa ana perlu kerjasama cedhak ing Turki lan Republik Turki.

PROJEK JALAN GENERASI lan TRABZON

Kategangan AS lan Iran, minangka Generation jeopardize nggunakake Project Road saka Iran pungkasan Asia dalan, China tinimbang dalan iki, iku milih dalan China-Kazakhstan-Azerbaijan-Georgia-Turkey-Eropah. kahanan iki kauntungan strategis ing negara kita, Turkey nyedhaki fisik Central Tegal Turki Asia. A generasi Asia West, varian Caspian Sea Interior Project saka jalur liwat Turki, sanajan, kasambung bandar saka Trabzon, Turkey Network Railway sing hampering project kanggo entuk manfaat saka Eastern Black Sea Region. Mulane, ing emas saka nyambungake menyang Trabzon, Turkey Railway Network wis tau maneh tarik apik.

A project generasi iku sawijining kerjasama ekonomi ing tembung cekak medium of project dalan, njupuk menyang akun ancaman long-term geopolitik ingkang awet, pentinge gadhah plans alternatif gegayutan project Turkey iku gedhe. Turkey kanggo njupuk bagéyan ing project dalan saka generasi, minangka asil, punika langkah strategis sing bakal ngiyataken status global Turki. "(nyebul)

Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar