II. Stasiun Kereta Api Hejaz Ammanz Abdulhamid lagi mulihake

2. abdulhamidin ruyasi hejaz sepur amman stasiun sepur dibalèkaké
2. abdulhamidin ruyasi hejaz sepur amman stasiun sepur dibalèkaké

Dening TIKA II. Salah sawijining proyek penting ing jaman Abdulhamid Khan, Stasiun Kereta Api Hemanz Railway Hejaz wis dibalekake lan bangunan musium dibangun, sing nyakup kabeh rel.

abdulhamidin ruyasi hejaz sepur amman stasiun sepur dibalèkaké
abdulhamidin ruyasi hejaz sepur amman stasiun sepur dibalèkaké

II. Hejaz Railway, salah sawijining proyek sing paling penting sajrone jaman Abdulhamid Khan, dibangun ing antarane Damaskus lan Madinah antara taun 1900-1908. Konstruksi sepur iki diwiwiti ing September 1 ing antarane Damaskus lan Der'a. Pambangunan kasebut diwiwiti saka Damsyik tekan Madinah; 1900 tekan Amman, 1903 tekan Maan, 1904 tekan Medayin-i Salih wulan September 1, lan 1906 tekan Medina ing Agustus 31. Stasiun utama garis Hejaz Railway yaiku Damai, Der'a, Katrana lan Maan uga Amman.

Garis Hijaz bakal nggampangake perjalanan ibadah haji sing bisa ditindakake kanthi angel lan upaya lan bakal dadi instrumen sajrone layanan religius sing apik. Dadi, perjalanan saka Siria menyang Madinah bakal suwene patang puluh lima puluh dina menyang Mekah lan sing mbebayani amarga serangan Bedouin. Ora mung sajrone kasus perang lan kraman, nanging uga ing jaman biyasane, transportasi prajurit lan amunisi menyang Hijaz lan Yaman bakal ditindakake kanthi rel, saéngga ngilangi kabutuhan Terusan Suez.

Stasiun Kereta Api Amman, sing isih suwe ora diawasi amarga kurang pendhidhikan, kekurangan ekonomi, nglirwakake, ora sadar lan apati, telung bangunan sejarah wis ana ing proses rusak amarga macem-macem sebab. iki
Kangge, pemugaran telung bangunan sing dibangun minangka pondokan kanggo staf stasiun ing Stasiun Kereta Api Amman wis rampung lan konstruksi Railway Hicaz sing anyar kanthi wilayah sekitar 1500 m² tundhuk karo wilayah sekitar dijlentrehake lan proyek TIKA wis disiapake dening TIKA.

Museum Railway Amman Hijaz, sing bakal ditetepake TIKA, bakal ngemot pirang-pirang artikel lan kenangan penting sing ana hubungane karo Sejarah Railway Ottoman.

Peta Railway Hicaz

Tanggalan Tender Railway Saiki

kanggo 21

Tender Pengumuman: Layanan Sewa Mobil

November 21 @ 14: 00 - 15: 00
nglumpukake: TCDD
444 8 233
kanggo 21

Kabar Pengadaan: Pengadaan Alat Spesifikasi Elektronik Railway

November 21 @ 14: 30 - 15: 30
nglumpukake: TCDD
444 8 233
kanggo 21

Perolehan Perolehan: Instrumen Tes Tuku Kanggo Proyek Sepur Nasional (TÜVASAŞ)

November 21 @ 14: 30 - 15: 30
nglumpukake: TÜVASAŞ
0264 275 16 60

Panelusuran News Railway Tender

Babagan Levent Elmastaş
RayHaber editor

Dadi pisanan komentar

komentar