Skandal gedhe ing TCDD Tender! 1,5 Menehi Tandha 32 kanggo Perusahaan Bojone

Skali lelangan tcdd yuta liralik tender kanggo perusahaan bojone
Skali lelangan tcdd yuta liralik tender kanggo perusahaan bojone

Skandal gedhe ing TCDD Tender! 1,5 Tender 32 yuta Yuta kanggo Perusahaan Bojone; Babacan, sing ditugasake dadi supervisor fasilitas ing National Railway Sign Project, digugat pejabat 31 umum, kalebu bojone lan mantan manajer regional.

Miturut Seyhan Avşar saka Republik; "Republik Turki State Railways (TCDD) dening Railway signaling Facilities Project National tugasaken ing controller Veysel Karani Babacan, ing Procurement Public undhang (PPA) cara nalisir, 1 yuta 584 ewu 64 £ wawasan ing bagéyan 32 signaling tender, bojo Sündüs Pranyata Babacan menehi menyang perusahaan ngarep. Iki ngerti yen Babacan dadi kepala perusahaan kasebut sawise pensiun. TCDD 1 lawas karo Babacan lan garwane. Manajer Distrik Nihat Arslan, kalebu pejabat umum misdemeanor 31 tender wis digugat amarga rumit.

EYE EAT

Papan Inspektur TCDD miwiti penyelidikan babagan kedadeyan kasebut. Miturut laporan investigasi Babacan, 1. lan 3. Dheweke ditugasake kanggo tender, pengadaan lan implementasi proyek signaling 32, sing diwujudake karo tender terbuka lan pengadaan langsung ing wilayah Direktorat Wilayah. Babacan nyiapake dokumen kanggo proyek kasebut lan perusahaan kontraktor kerja lan manufaktur salah siji ora lengkap utawa ora, nanging "Cocog" minangka rekaman ditransfer. Kanthi cara iki, perusahaan kontraktor Babacan ujar manawa pambayaran ora digawe.

Babacan uga ngidini Raycan, pasangan saka bojone Sündüs Babacan, melu tendha senadyan dheweke diutus dadi telu saka papat tender terbuka kanggo menehi tandha proyek, sanajan dheweke minangka anggota komisi tender. Kajaba iku, 28 menehi pasokan langsung menyang perusahaan bojone.

Ing pratelan kasebut, Babacan nyatakake, dheweke melu persiapan kurikulum Departemen Teknologi Sistem Rel Rutin Teknikal Anatolian, yen dheweke duwe buku babagan perkara iki, dheweke kuliah, dheweke ditugasake minangka pengontrol ing karya tender YHT, yen karya-karya ing Project Signalization Nasional ditindakake kanthi murah. .

'LET ING FAST'

Babacan, "amarga proyek sepur kanthi kecepatan kanthi cepet iku karya sing intensif, tekanan paling dhuwur sing kudu ditindakake sajrone wektu sing cendhak, karya sing ana ing sangisoring nilai ambang proses tender, tender perusahaan bojone njupuk tender kasebut," ujare. Babacan ngakoni yen dheweke nate nyekel perusahaan kasebut sawise pensiun.

'KANGGO NAK TANGGAL WARNA'

Garwane Sündüs Babacan ngandhakake, bojone ora diijinake mundur ing pratelan pejabat jaksa lan mulane perusahaan kasebut digawe "Aku mindhah perusahaan kasebut sawise bojoku pensiun. Kita ora nggawe korupsi ".

Ing pungkasan diselidiki, Kepala Pendakwa Umum nerbitake dakwaan nglawan 31, kalebu Babacan lan garwane, kanthi njaluk dipenjara antarane telung taun pitung taun amarga tuduhan nglibatake tender institusi lan organisasi umum. Dakwaan İstanbul Anadolu 8. Dikirim menyang Pengadilan Pidana Pungkasan. Nanging, ing Oktober 31 mrentah amarga ora duwe yurisdiksi lan dikirim kasus kasebut ing pengadilan kriminal abot. Kaputusan kasebut, tumindak kasebut bisa uga dikerjakan kejahatan sing direkam.

HARGA TENDER DIPANGSA 1.5 JUTA TL

Raycan didegake dening 2011. 2013 ewu 1 TL, 593 ewu langsung 900 ewu 17 TL, 574-614 2012 ing papat tender terbuka saka Direktorat Daerah. Wis ditemtokake manawa 2013 wis njupuk karya 3 ewu 11 TL karo unit 415 langsung ing Direktorat Daerah.

Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar