Jadwal Sepur Ekspres Bosporus Express

Jadwal Sepur Ekspres Bosporus
Jadwal Sepur Ekspres Bosporus

Menteri transportasi lan prasarana Cahit Turhan, Ankara lan Arifiye (Sakarya) ing antarane sepur-sepur kanthi kacepetan kanthi dhuwur (YHT) ora mandheg ing stasiun transportasi kanggo nyukupi kabutuhan transportasi saka Bosphorus Express bakal diwiwiti maneh sawise sesuk.

Turhan, minangka pelayanan warga kanggo nuruti macem-macem jinis lelungan kanthi ati-ati lan ora mung YHT'ler, jalur konvensional uga miwiti layanan anyar karo sepur anyar, ujare.

Turhan nyatakake yen Direktorat Jenderal TCDD Transportation Inc. nambah sawetara layanan lan kualitas saben dina sing wis lulus lan Lakes Express mlebu layanan ing wulan Oktober lan wong-wong sing cacat bakal diserah sadurunge sadurunge World Day of Orang Kurang Upaya.

Turhan, YHT'nin 2009'dan pisanan wiwit ngenalake 52,4 yuta penumpang sing nggawa informasi, uga sepur iki, garis utama lan kereta api regional sing digunakake ing garis konvensional, ngladeni jumlah penumpang sing dilaporake.

Turhan negesake manawa dheweke nyoba nggawe urip luwih gampang kanthi memenuhi tuntutan transportasi warga ing ruang lingkup kemungkinan kasebut.

Menteri Turhan, "Ankara lan Arifiye (Sakarya) ing antarane stasiun sing bakal butuh transportasi ing antarane YHT'lerin Bosphorus Express, 8 Desember (sesuk) bakal miwiti penerbangan."

Perjalanan bakal njupuk kira-kira jam 6

Turhan uga menehi informasi babagan lelungan Bosphorus Express lan wektu lelungan lan ujar:

Boğaz Kanthi Bosphorus Express sing bakal ditindakake nalika awan, wektu perjalanan bakal udakara jam 6. Sepur iki bakal mangkat saka Ankara ing 08.15 lan bakal tekan Arifiye ing 14.27. Sepur, sing bakal mangkat saka Arifiye ing 15.30, bakal tekan Ankara ing 21.34. Bosphorus Express kanthi kapasitas penumpang 240 bakal kaperang gerbong pelatih 4. Kapasitas penumpang bakal tambah yen ana permintaan gedhe kanggo ekspres, sing bakal numpak lan mbukak penumpang ing stasiun lan stasiun 16 sing gedhe lan cilik sing ora mandheg YHT. "

Turhan ujar manawa ing dina Minggu bakal diwiwiti saka Ankara, "Tambang jarak paling adoh ing Bosphorus Express, sing bakal menehi perjalanan sing kepenak lan kepenak, ditemtokake minangka 55 lira."

Sejarah Bosporus Express

Bosphorus Express minangka jalur sepur utama sing dilakokno TCDD antarane Istanbul lan Ankara. 2012-2014 mlaku antarane Arifiye lan Eskişehir. Sepur 24 mandheg ing Juli 2014 lan diganti karo kereta api YHT.

Sanajan nduwe jeneng ekspres, mula ngladeni akeh stasiun lokal antarane Arifiye lan Ankara lan misuwur ing para siswa amarga regane murah.

Bosphorus Express, 1 Ing Juni 1968, Istanbul miwiti layanan saka Stasiun Kereta Api Haydarpaşa nganti Stasiun Kereta Api Ankara ing Ankara kanthi gerbong anyar CIWL, salah sawijining sepur utama TCDD. Regane karcis tikel siji yaiku 32 lira lan tiket lelungan babak yaiku 56 lira. Lokomotif kréta api iku diesel lan ril sepur 1977 km saka Istanbul tekan Arifiye listrik ing 131.

4 Ing Januari 1979, sepur sing ana ing Ekspres tabrakan karo sepur ing Ekspres Anatolian cedhak Esenkent, ing ngendi wong 19 tiwas lan wong 124 cilaka.

Desember Nalika kabeh karéta api Istanbul-Ankara dadi electrified ing 1993, dheweke ngalih menyang sepur listrik ing Boğaziçi Ekspres. Sepur listrik sepisanan ditarik dening E40002, 26 1993 ing Desember 08: 00 ninggalake Haydarpaşa. TCDD uga dilengkapi sepur kanthi gerbitan TVS2000 anyar, sing dibangun kanggo ningkatake gambar sepur. Layanan ekspres terbatas sepur diganti sawise sawetara taun lan mandheg ing paling stasiun, dadi salah sawijining kereta kutha lokal sing mlaku ing antarane Istanbul lan Ankara.

Bosphorus Express, 25 Ing wulan Agustus 2004, penerbangan kasebut mandhegake TCDD kanthi panggunaan sing sithik amarga panggunaan sing sithik, nanging amarga permintaan masarakat sing tambah akeh, 27 diwiwiti maneh ing wulan September. Nalika jalur sepur kanthi laju Ankara-Eskişehir dibukak ing Maret 2009, pirang-pirang sepur sing kerja ing antara Istanbul lan Ankara bali menyang Eskişehir. Nanging, amarga karya konstruksi layanan sepur kanthi kacepetan ing antarane Gebze lan Sapanca, Bosphorus Express nglajengake perjalanan antarane loro kutha kasebut nganti Februari 131 kanthi jarak 1 km jarak saka Istanbul menyang Arifiye. Rong wulan mengko, ing wulan April, sepur 2012 dipendhem maneh, wektu iki ing Ankara amarga pambangunan kareta api ing Başkentray. Kanthi pambukaan rute Istanbul-Eskişehir saka ril sepur kanthi laju Istanbul-Ankara, Bosporus Express ngladeni ing antarane Arifiye lan Eskişehir (2 km) sajrone rong taun maneh nganti 24 diganggu ing 2014 Juli.

Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar