Proyek Mobil Kabanca Sapanca Dadi Saka Ngiwa

Sapanca kabel mobil project terus saka ngendi mandheg
Sapanca kabel mobil project terus saka ngendi mandheg

Pakaryan, sing mandheg sedhela ing stasiun mobil kabel ing Sapanca Kırkpınar, diwiwiti maneh esuk iki. Nalika konkrit lagi pour ing situs konstruksi, masarakat ing wilayah kasebut duka…


Mesin miwiti operasi maneh esuk ing proyek mobil kabel ing Sapanca Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi, sing wis dibahas nganti suwe lan ing ngendi masarakat lokal terus protes.

Konkrit wiwit diwutahake ing area konstruksi sub-stasiun ing Kırkpınar.

Wong-wong ing wilayah kasebut, sing wis protes ing wilayah kasebut sajrone pirang-pirang wulan lan terus resistansi ing kemah sing wis ditindakake wiwit suwe, dheweke bangkit maneh.

Nalika warga wiwit ngumpul ing papan konstruksi, akeh pulisi teka.
Warga mbantah karo pejabat situs.

Walikota Metropolitan Sakarya Ekrem Yüce nyatakake yen bakal mungkasi pakaryan kasebut sawise rapat karo para demonstran kasebut, "Kita takon perusahaan sing bakal nggawe mobil kabel kanggo mungkasi pakaryan kasebut. Nganti keputusan sing digawe hukum ".

Walikota Sapanca Özcan Özen menyang Sakarya Yenihaber; "Aku ora nindakake senadyan masyarakat. Aku ora bisa nemokake solusi ".

Engin Özkoç, Wakil Presiden CHP Group lan Wakil Sakarya, teka ing wilayah kasebut. Nalika ngrungokake warga, Özkoç ujar manawa dheweke bakal nyoba nyritakake perkara kasebut menyang Presiden Erdoğan lan ngobrol karo panguwasa. Wong-wong ing wilayah kasebut banjur mutusake menyang Kabupaten Sapanca.

Nalika warga menyang Perbandaran, dheweke dilaporake yen ora ana Walikota Özcan Özen. Warga ketemu karo Wakil Walikota Abdullah Şahin.Sakaryayenihab punika)



Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar