Negara ing negara sing ngasilake mobil dhewe?

negara-negara ing donya sing ngasilake mobil dhewe
negara-negara ing donya sing ngasilake mobil dhewe

Nalika bengkel pribadi, kendharaan mewah / olahraga digawe saka tangan, 22 negara saiki ngasilake mobil dhewe ing saindenging jagad.


Sanajan pirang-pirang merek mengko gabung karo kelompok otomotif internasional, negara-negara kasebut dadi titik wiwitan. Kendaraan sing wis mandheg lan prototipe durung diprodhuksi ora didaftar.

Turkey bakal negara 27rd ing lapangan iki yen produksi alat selipan bakal nggawe presentation ing Desember 23.

Saiki, 22 negara ing donya ngasilake mobil dhewe.

  1. Japan (13 merek) - Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota
  2. ABD (12 merek) - Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Jeep, Lordstown Motors, Lincoln, RAM, Tesla
  3. Inggris Raya (10 merek) - Aston-Martin, Bentley, Jaguar, Land-Rover, Lotus, McLaren, MG, Mini, Rolls-Royce, Vauxhall
  4. China (8 merek) - Brillianca, Chang'an Motors, Chery, Dongfeng, FAW, Geely, Hafei, Heng Chi
  5. Jerman (7 merek ) - Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porche, Smart, Volkswagen
  6. France (6 merek ) - Alpine, Bugatti, Citroen, Automobil DS, Peugeot, Renault
  7. Italia (6 merek) - Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lamborghini, Lancia, Maserati
  8. Korea Selatan (5 merek) - Purwaning Dumadi, Hyundai, Kia, SsangYong
  9. India (4 merek) - Motors India, Mahindra, Maruti, Tata
  10. Rusia (4 merek) - Derways, GAZ, Lada, UAZ
  11. Iran (3 merek) - Iran Khodro, Pars Khodro, Saipa
  12. Spanyol (2 merek ) - Cupra, Kursi
  13. İsveç (2 merek) - Koenigsegg, Volvo (produksi Saab mandheg ing 2016)
  14. Malaysia (2 merek) - ChPeroduaery, Proton
  15. Brazil (1 merek) - lobi
  16. Madagaskar (1 merek) - Karenjy
  17. Mexico (1 merek) - ing Mastretta
  18. Romania (1 merek ) - Dacia
  19. Taiwan (1 merek) - Luxgen
  20. Czech Republic (1 merek) - Skoda
  21. Tunis (1 merek) - Wallyscar
  22. Ukrainian (1 merek) - ZAZ


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar