TÜBİTAK Ngembangaken Mobil Hidrogen lan Listrik

Tubitak ngembangake mobil hidrogen lan listrik
Tubitak ngembangake mobil hidrogen lan listrik

TUBITAK MAM lan Institut Penelitian Boron Nasional (BOREN) kerja sama kanggo ngembangake mobil domestik anyar sing dikuasai bahan bakar hidrogen lan ngasilake 2 unit.


Kendaraan sing wis dikembangake duwe mesin hibrida, bisa mlaku kanthi jarak 300 kilometer kanthi listrik lan kisaran ditambah 150 kilometer kanthi bahan bakar hidrogen.

Iki nggunakake boron minangka trap hidrogen ing kendharaan. Kendaraan, sing makarya kanthi sepi, nduwe nilai emisi nol lan cepet menyang 100 kilometer ing wektu sing cendhak. Kendharaan biasane dikepengini nganggo motor listrik lan nggunakake bahan bakar hidrogen nalika tambahan tambahan dibutuhake.

Kula ngaturaken sugeng salam ing organisasi, TÜBİTAK MAM lan Institut Penelitian Boron Nasional (BOREN) lan muga-muga bisa terus sukses.

Babagan TÜBİTAK MAM

'' Ditetepake ing taun 1972, TÜBİTAK Marmara Research Center (MAM) nglanjutake kegiyatan ing Kampus Gebze TÜBİTAK "ing Kocaeli. Pusat kasebut, sing tujuane dadi pusat pimpinan dunia sing ngasilake ilmu pengetahuan lan teknologi lan dadi tanggung jawab kanggo ngasilake solusi sustainable, inovatif, ilmiah lan teknologi kanthi nindakake riset terapan, ing tengah-tengah, Institut Produksi Lingkungan lan Pembersih, Institut Energi, Teknik Genetik lan Institut Bioteknologi. Ana Institut Pangan, Institut Teknologi Kimia, Institut Bahan lan Institut Ilmu Bumi lan Laut. ''

kemampuan riset lan kapasitas, fasilitas riset, donya-kelas, salah siji saka perusahaan anjog ing donya dhuwur-tech karo administratif lan operasi pangolahan TÜBİTAK mam, pendekatan umum lan customer-oriented, nimbali lan sektor pribadi institusi lan organisasi nyedhiyani solusi unik kanggo institut pendidikan. riset dhasar solusi iki, Applied riset lan pangembangan, transfer teknologi, inovasi, sistem bangunan lan fasilitas, kanggo nemtokake standar lan aturan nasional sing dioperasèkaké déning consulting lan latihan aktivitas profesional.

Babagan Institut Penelitian Boron Nasional

National Boron Research Institute (Boren), ing Turki lan sudhut kanggo nggunakake produk boron lan teknologi ing donya, produk boron anyar Manufaktur lan pembangunan kanggo mesthekake yen nyedhiyani lingkungan ngelmu perlu kanggo pangguna riset ing macem-macem kothak, nggenepi boron lan produk lan / utawa asiling panalitènipun ing wilayah iki Iki diadegake karo UU Nomer 4 saka 6/2003/4865 kanggo nganakake panaliten ilmiah, nggawe, koordinasi lan nyumbangake riset kasebut kanthi kerjasama karo entitas hukum umum lan pribadi. Tugas lan organisasi BOREN, yaiku institusi Kementerian Energi lan Sumber Asli Republik Turki, disusun maneh ing Bab kaping 15 Présidhèn Keputusan Presiden Nomer 7 tanggal 2018/4/48.

BOREN, sing miwiti kegiyatan taun 2004, wis dadi jabatan sing diparengake ing Laboratorium Pusat Universitas Teknik Timur Tengah nganti 2007. Wiwit tanggal kasebut, BOREN, sing ngladeni ing lantai 166 kampus ing Dumlupınar Boulevard, No: 10 Çankaya / ANKARA, sing diduweni dening Menteri Tenaga lan Sumber Daya Alam, pindhah menyang bangunan layanan sing wis ana ing D-Blok ing 08/07/2019. . Kajaba iku, tetep dadi kegiyatan ing laboratorium lan fasilitas pilot ing Pusat R&D BOREN sing cedhak karo bangunan layanan.

BOREN nganakake lan nyengkuyung proyek lan program ing lapangan boron kanthi menehi kerjasama lan koordinasi karo sektor R&D umum lan swasta sing relevan, nganakake publikasi lan kegiatan ilmiah sing ana gandhengane karo boron lan nganakake kegiatan kanggo komersialisasi produk boron.

Hubungi Ilhami langsung


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar