Ayo Bandara Atatürk Reopen kanggo Penerbangan Domestik

Bandara Ataturk mbukak kanggo penerbangan domestik maneh
Bandara Ataturk mbukak kanggo penerbangan domestik maneh

Ing telung bandara Istanbul, para ahli ngevaluasi babagan penerbangan penerbangan: "Sabiha Gökçen minangka landasan nomer loro."


Kacilakan sing kedadeyan ing 5 Februari ing Bandara Sabiha Gökçen nyebabake kuwatir babagan keamanan penerbangan. Gambar manawa pesawat Boeing 737 gadhahane Pegasus, sing ndadekake ekspedisi Izmir-Istanbul, ora bisa ngadeg ing dalan lan tiba ing landhesan, nyebabake macem-macem interpretasi lan akeh tuntutan. DW Turki takon para ahli babagan safety penerbangan telung bandara Istanbul.

Sawetara ahli sing nuduhake panemu karo DW Turki banjur nimbali lan ora takon jenenge. Amarga, sajrone periode kasebut, tenaga pengajar pesawat tilas pilot Bahadır Altan ing Pegasus mungkasi. Altan teka ing agenda ing program televisi sing dirawuhi sawise kacilakan ing telpon lan nyopot saka siaran kasebut amarga ujar "Kaya truk karo rem negara njeblug". Altan nedahake ukara ing ngisor iki saka twitter: "Apa sing dakkandhakake pirang-pirang taun ora bisa tekan pirang-pirang wong. Yen kesadaran iki nyegah kacilakan lan nylametake urip wong, aku bakal mbayar kabeh biaya maneh. "

Napa ora landasan nomer loro?

Menteri transportasi Cahit Turhan ujar rong dina sadurunge kacilakan: "Kita duwe landasan pacu ing Sabiha Gökçen. Trek iki kesel banget. Dalan iki dilayani meh saben wengi sajrone jam nalika ora ana penerbangan. " Ukara kasebut njedulake pitakonan kenapa landasan sing kapindho isih durung rampung. Sözcü Miturut kabar koran babagan masalah iki, para mitra konstruksi AKA, diadegake nem wulan sawise tender, lan perusahaan-perusahaan sing ngoperasikake Bandara Istanbul padha: Konstruksi Kalyon lan Cengiz Holding. Landasan pacu, sing setya bakal rampung sajrone 14 wulan, durung rampung sajrone 43 wulan, Bandara Istanbul wis rampung sajrone 42 wulan.

Mangkono uga pacelathon sing nembe wae Sabiha Gökçen? Pilot kapten sing berpengalaman sing nemoni perusahaan swasta sawise kerja ing THY pirang-pirang taun lan saiki menehi pelatihan penerbangan, nyathet kekurangane bandara kaya ing ngisor iki:

"Kesel nggunakake lantai; trek mlengkung sing cukup ala kanggo nyegah ban supaya ora ana hubungane. Iki cacat gedhe babagan jarak pendaratan. Pilot minangka tantangan paling primitif kanggo operate ing kahanan visibilitas sing sithik. "Pilist kapten, sing ujar manawa piranti sing ngukur angin ora cukup, nuduhake prekara apa kekurangan kasebut nyebabake bahaya utawa ora," Ana piranti sing bakal menehi paling gampang, standar minimal "kaya ing ngisor iki:

"Para menara uga kudu dipilih saka sing nampa pangerten penerbangan sing cukup lan duwe kawruh. Malah portebel koper ngemas kudu ngalami. Merit dibutuhake ing saben titik ing penerbangan. Iki durung rampung kanthi ndedonga, pandhita, hadiah. "

Airports in Turkey, Negara Bandara Administrasi (SAMA), gumantung ing porsi. Sabiha Gökçen, ing sisih liya, menyang HEAŞ ing sangisoré Kementerian Pertahanan Nasional, amarga wiwitane direncanakake minangka kompleks industri militer. Pejabat Aviation Industries Inc.) HEAŞ, sing pengin njaluk informasi babagan penerbangan penerbangan ing bandara, njaluk panjaluk kanggo dijaluk wawancara.

"Ora ana bebaya yen ana ijin penerbangan"

Abdullah Nergiz, ahli penerbangan lan editor ing situs web maskapai 101, ora setuju: "Kita ora bisa ujar manawa ijin penerbangan mbebayani tanpa informasi."

Dheweke nambah manawa ora ana sing bakal menehi risiko, amarga glitch sing paling sethithik bakal duwe akibat sing abot: "Nanging, uga kasunyatan manawa trek kasebut rapet. Dadi butuh pangopènan. Oalah, nalika landasan nomer loro dibukak, sing pertama bakal ditutup lan dibukak. Nalika pisanan teka ing agenda kasebut, mula bakal mungkasi taun 2012, mula kedadeyan ing taun 2017 ... Iki durung rampung. "

Amarga bandara anyar ora disenengi, Nergiz ora ngurmati ide manawa ana akumulasi ing Sabiha Gökçen lan mula karusakan kasebut bakal rusak. Ngandika manawa penerbangan sipil ora bisa ngluwihi wates sing ditemtokake dening panguwasa ing jagad iki, dheweke ujar, "Iki 40 gerakan saben jam. Sabiha Gökçen uga ora nemoni perkara iki. "

"Ngurus ora ateges ora aman"

Presiden Hava-Sen Seçkin Koçak ujar manawa ora ana bebaya babagan keamanan penerbangan. Ngomong yen trek digunakake kanthi intensitas, Koçak ujar, "Sampeyan nindakake kontrol sampeyan lan mbukak trek kasebut maneh. Ana wong sing nggawe emas sawise saben transaksi. Landasan kaloro kudu rampung sanalika bisa, nanging ora ateges ora aman kanggo ngurus. "

Sedat Cangül, Sekretaris Jenderal Uni Hava-İş, ujar, "Kita dudu wong sing nyedhiyakake keamanan penerbangan. Kita nggarap hak anggota. "

Bandara anyar: Apa arah landasan salah?

Bandara kaping 2019, sing dadi topik kontroversi gedhe wiwit tahapan proyek lan miwiti operasi ing Mei 3, dikritik resmi kanggo Bandan Istanbul, babagan keamanan penerbangan. Landasan dalan dadi kritik lan bebaya. Para ahli, sing ujar yen landheyan kasebut digawe kanthi cara sing salah, ngelingake yen pirang-pirang pesawat kudu ngliwati landhasan menyang Çorlu utawa malah Bursa sanajan ora ana musim sing atos.

Sawijining pilot kapten sing ngevaluasi safety penerbangan kanthi pengalaman luwih saka 3 taun, ujar manawa bandara anyar, sing diarani "bencana ing babagan lokasi", wis nampa angin ing njaba dalan sing mbukak angin lor lan lembab ing Segara Ireng, lan arah hakim sing ora bener. Kanggo alasan iki, dheweke nyatakake yen akeh pabrik angin sing ngubengi dheweke lan ujar, "Pemilihan lokasi salah. Kadhangkala kadhemen derajat 5-XNUMX derajat dibandhingake karo Istanbul; papan sing akeh asu lan pedut. Nanging ngluwihi, land rate kasebut yaiku tambang batubara. Struktur lemah cocog kanggo nyerep banyu lan ambruk. "Kacilakan wis diwiwiti ing parkir," ujare.

Nerangake yen dheweke pengin Bandara Atatürk dijaga paling ora siji musim panas lan ing sawijining mangsa ing alun-alun anyar, pilot kapten kasebut ujar, "Napa kita nutup? Bakal dadi alun-alun sing saiki duwe 3 trek, sing bisa digunakake yen perlu. Kita ujar akeh, nanging ora bisa ngrungokake. "

"Bandara dibangun ing endi wae, anggere rampung"

Pakar penerbangan Abdullah Nergiz ora kuwatir banget kanggo milih lokasi. Menehi conto saka Osaka, Hong Kong, Korea Kidul lan ngelingake manawa ana bandara sing dibangun ing ndhuwur segara, limang kilometer saka pesisir, "Ora ana papan sing salah. Teknologi konstruksi wis dadi manawa sampeyan bisa nindakake ing ngendi wae. Mung regane munggah. ” Miturut Nergiz, sing ora setuju karo kritik babagan angin, iku apike kanggo angin ing kebangkrutan. Kahanan mung kanggo nemtokake angin sing dominan lan gawe arah landasan kasebut. "Kita ora bisa ngomong salah, nanging arah trek ora becik," ujare.

"Kita ora duwe kunci ing lawang"

Présidhèn Hava-Sen Seçkin Koçak, nampi manawa ana salah utawa ilang, nikmat sing ngurus:

"Apa ana kesempatan kanggo mencet tombol sawise dadi akeh investasi? Muga-muga wis ora rampung ing kono, muga-muga bisa dadi negara sing luwih pinter, nanging ora ana. Sabiha Gökçen minangka alun-alun sing kudu tuwuh, lan kudu nyoba ngisi kapasitas Bandara Istanbul tanpa kaku banget. Pangukuran dibutuhake kanggo nglengkapi kekurangan. Dheweke ora ngidinke wektu tundha. Siji menit saka bahan bakar tambahan tegese mayuta-yuta dolar saben taun. "

Miturut Koçak, sing ujar "Loro bandara kudu bisa maksimal", Istanbul mbutuhake bandara liyane sepuluh taun sabanjure.

"Sampeyan bakal ngethok endhog emas ing endhog"

Koçak, Nergiz lan kabeh pilot kapten sing nuduhake pendapat menehi saran manawa Bandara Ataturk dibuka maneh kanggo penerbangan domestik. Ngomong manawa bisa miwiti penerbangan domestik maneh ing wilayah sing wis digunakake kanggo pesawat kargo, protokol lan pesawat pribadi, para ahli ngelingake manawa ana bandara ing pusat kutha ing metropolises kayata London, New York lan Paris.

"Rampung Cut mati Banyak Golden," ngandika Narcissus, ngandika yen Turkey ekonomi ora ing posisi kanggo nggawe bonkörlük kuwi. Sawetara bagean saka terminal internasional ngelingake yen dianakake ing taun 2015 lan 2017, ujar, "Ana terminal domestik, ana sawetara penerbangan domestik, loro penumpang santai, ora mbuwang wektu, lan loro bandara liyane santai".

Para ahli sing ujar manawa telung bandara bisa digunakake sacara teknis nalika kontrol ruang udara disusun kanggo nggawa lalu lintas kanthi aman, "Iki katon keputusan. Wis dirampungake kanthi persetujuan antara DHMI lan IGA. "(Deutsche Welle Turkish)



Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar