About Burkina Faso Railway

Babagan sepur burkina faso
Babagan sepur burkina faso

Burkina Faso minangka negara tanpa daratan sing ana ing sisih kulon bawana Afrika. Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana lan Pantai Gading nggawe jiran-jiran tapel wates negara kasebut (jarum jam saka sisih lor). Negara, sing minangka jajahan Prancis ing jaman kepungkur, ngalami kamardikan ing taun 1960 kanthi jeneng Upper Volta. Minangka akibat saka ketidakpastian politik ing jaman pasca merdeka, rampokan kedadeyan, tanggal 4 Agustus 1983 ing pimpinan Thomas Sankara, jeneng negara kasebut diganti dadi Burkina Faso minangka akibat saka revolusi. Ibukutha negara yaiku Ouagadougou.

Burkina Faso Railway


Ana siji garis sepur sing diarani Abidjan - Niger Line ing Burkina Faso, sing nyambung ibukutha lan kutha komersial Abidjan karo kutha ibukota Ouagadougou. Proses iki, sing dadi masalah kanggo Burkina Faso, sing dadi negara daratan amarga kekurangan perang sipil ing Ivory Coast, nduweni peran penting ing transportasi produk komersial negara menyang segara. Saiki, transportasi kargo lan penumpang ditindakake ing garis iki. Ing jaman Sankara, sanajan pasinaon sing dibutuhake ditindakake kanggo ngluwihi dawa garis menyang kutha Kaya supaya bisa nggawa kasugihan ing njero lemah, kegiatan kasebut dihentikan kanthi pungkasan jaman Sankara.

Burkina Faso Airline

Mung 33 saka 2 bandara ing saindenging negara duwe landasan aspal. Bandara Ouagadougou, sing ana ing kutha ibukota Ouagadougou, sing uga dadi bandara paling gedhe ing negara kasebut, lan bandara ing Bobo-Dioulasso, minangka bandara loro sing cocog karo standar internasional negara kasebut.

Negara kasebut nduwe perusahaan maskapai nasional sing jenenge Air Burkina, kantor pusat ing ibukutha, Ouagadougou. Sawise perusahaan kasebut didegake ing 17 Maret 1967 kanthi jeneng Air Volta, mula nindakake penerbangan sing ditindakake dening perusahaan sing asale ing Prancis, lan jeneng perusahaan kasebut nasionalisasi sesuai karo revolusi Sankara ing negara kasebut. Minangka salah sawijining peserta Burkina Faso, bagean saka perusahaan Air Burkina diswastakan ing taun 2002, amarga kebangkrutan finansial Air Afrique, sing dilakokno dening akeh negara-negara Afrika bebarengan karo Prancis.

Kajaba penerbangan penerbangan domestik, maskapai Air Burkina ngatur penerbangan timbal balik menyang pitung negara. Negara sing ditindakake penerbangan internasional yaiku: Benin, Pantai Gading, Ghana, Mali, Niger, Senegal lan Togo.

Burkina Faso Highway

Ana 12.506 km dalan ing saindenging negara, sing ana 2.001 km pethak. Ing evaluasi sing digawe dening Bank Dunia ing taun 2001, jaringan transportasi Burkina Faso ditaksir kanthi apik utamane karo hubungane menyang negara-negara wilayah, Mali, Pantai Gading, GAna, Togo lan Niger.

Peta jaringan Burkina Faso

Peta jaringan Burkina Faso

Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar