Gunsel B9 Dikenalke Mobil Domestik TRNC

kktc gun mobil domestik b ngenalake
kktc gun mobil domestik b ngenalake

"Günsel", mobil domestik lan nasional Republik Turki Siprus Lor, dikenalake karo organisasi sing ditindakake ing Pusat Kongres Girne Elexus. Model pertama Günsel, sing diprodhuksi dening insinyur Turki lan desainer kanthi 10 taun kerja lan 1,2 yuta jam tenaga kerja ing awak Near East University, diprodhuksi ing warna kuning, biru lan abang sing nglambangake lemah, langit lan gendera TRNC. Desain lan desain interior Günsel B9 banget dihargai.


Perdana Menteri Ersin Tatar, Presiden 3 Dr. Derviş Eroğlu, Republik Turki duta Nicosia, Ali Murat Başçer, Wakil Perdana Menteri lan Menteri Luar Negeri Kudret Ozersay, Menteri Pendidikan Nazim Cavusoglu, Menteri Keuangan diwasa Amcaoğlu, Interioré Mentri Aysegul Baybars Kadri, Pekerjaan Umum lan Mentri Perhubungan, Tolga Atakan, Ekonomi lan Menteri Energi Hassan Taçoy, Menteri Pariwisata lan Lingkungan Dt. Ünal Üstel, Menteri Pertanian lan Sumber Daya Dursun Oğuz, Menteri Tenaga Kerja lan Keamanan Sosial Faiz Sucuoğlu, Presiden Partai Republik Republik Republik Tufan Erhürman, Panglima Corps Peace Cypriot Turki Mejar Jenderal Umum Sezai Öztürk, Komandan Angkatan Keamanan Kaamanan Tuğgeneral Altan Er lan Wakil Presiden Republik Republik Kira-kira 3 ewu tamu saka Turki lan ing luar negeri rawuh ing malam promosi Günsel, dirawuhi Töre.

Cedhak Universitas Timur, Ketua Dewan Pengawas Dr. İrfan Suat Günsel: "Bapakku yaiku Dr. Ngimpi Suat Günsel; Saka desain bebarengan, kita wis dadi kasunyatan kanthi makarya awan lan wengi kanthi siji badan, siji ati, lan iman sing gedhe. "

Cedhak Universitas Timur, Ketua Dewan Pengawas Dr. İrfan Suat Günsel nggawe adicara ing wayah wengi ing endi Günsel B10, sing dikembangake dening insinyur Turki kanthi 9 taun R&D lan sinau desain. Ngimpi Suat Günsel; Saka desain menyang R&D, saka teknologi dadi rékayasa, kita wis dadi kasunyatan kanthi makarya awan lan wengi kanthi siji awak, siji ati, kanthi iman sing gedhe. Kita manggon kanthi pakurmatan, bangga lan rasa seneng yen bisa nuduhake GÜNSEL karo sampeyan, bangsa kita, negara kita lan tanah kelairan lan ngenalake jagad iki kanthi cara sing kuwat. "

Ngandharake manawa realisasi proyek gedhe kaya Günsel minangka salah sawijining indikasi sing paling gedhe babagan tenaga ngasilake ilmu pengetahuan East East University. Dr. İrfan Suat Günsel ujar, "Cedhak Universitas Wétan lan Universitas Girne wis dadi universitas paling gedhe lan paling maju ing geografi lan njupuk papan ing antarane universitas sing dihormati ing saindenging jagad. Duwe infrastruktur teknologi lan peralatan akademik sing bakal ditindakake bebarengan karo rong ewu artikel sing diterbitake ing jurnal indeks internasional lan 385 proyek sing saiki ditindakake. "

Kapasitas produksi Günsel, sing produksi serial bakal diwiwiti taun 2021, bakal tekan 2025 ewu kendharaan saben taun ing 20. Ing wengi peluncuran model pertama B9, Günsel, model promosi J9 model kapindho, sing wis diresmekake nganti saiki, ditawakake tamu. Proses pangembangan J9, sing dirancang minangka SUV, direncanakake supaya rampung ing 2022 lan promosi prototipe wis direncanakake. Cedhak Universitas Timur, Ketua Dewan Pengawas Dr. Ing presentasi sing ditindakake dening İrfan Suat Günsel ing wayah wengi, produksi model J9 nomer loro bakal diwiwiti taun 2024.

Transformasi Günsel Republik Turki Siprus Lor dadi salah sawijining negara ekspor otomatis bakal nggawe kabisat gedhe kanggo ekonomi negara. Ing tangan siji, Günsel bakal menehi jumlah ekspor ekspor menyang TRNC karo mobil sing bakal dieksport ing luar negeri, lan tabungan bahan bakar sing diwenehake dening Günsel, sing digunakake sacara domestik, bakal nyuda jumlah bahan bakar sing diimpor. Pramila, Günsel duweni potensi kanggo ngatasi defisit perdagangan manca kanthi menehi kontribusi loro kanggo ekonomi TRNC. Penghasilan ekspor sing bakal digawe, ekonomi sing bakal ditetepake dening industri supplier otomotif lan tenaga kerja sing bakal diwenehake bakal nggawe Günsel minangka salah sawijining lokomotif sing paling penting ing ekonomi TRNC.

Perdana Menteri Ersin Tatar: "Minangka Republik Turki Siprus Lor, kita tuwuh jeneng gedhe lan pahlawan gedhe. Kabeh wong kudu ngakoni manawa Suat Günsel, sing wis pirang-pirang taun kerja wiwit saka perjuangan, lan kerja kanggo Republik Turki Siprus Lor, minangka salah sawijining pahlawan kasebut. Ana akeh masalah negatif kanggo Cyprus kita ing Timur Tengah. Crita sukses sing ditandatangani ing kene wis nggawe isin karo pamicara sing negatif. Amarga kita sukses, kita minangka anak sing sukses ing negara sing sukses, sing ngrampungake negarane, percaya kesempurnaan lan duwe bakat. Iki Republik Turki Siprus Lor! Dina iki kita nyekseni sejarah. Günsel bakal menehi kontribusi gedhe kanggo ekspor, tenaga kerja, ekonomi lan pangembangan negara. Aku matur nuwun kanggo kulawarga Günsel, sing wis sukses tenan. "

3. Presiden TRNC Derviş Eroğlu: "We sijine dhasar Universitas Wétan karo Suat Günsel nalika perdana menteri. Wiwit dina iku, akeh lemah sing disedhiyakake dening Suat Günsel lan kulawargane supaya kita wis lali nomer kasebut. Suat Günsel wis ngupayakake kanthi apik ing saben proyek saka Universitas nganti rumah sakit. Kulawarga Günsel mung bisa bangga karo proyek sing dadi tandha tangane. Muga-muga sukses sampeyan tetep. "

Ambassador Republik Turki Ali Murat Başçer saka Nicosia: "Pasar otomotif jagad saiki ing persimpangan anyar. Presiden Turki Mr. Recep Tayyip Erdogan, automobile domestik Turki ngandika ing patemon ing Desember 27 tOGGer ngenalaken dina iki, saben wong padha ngetik lomba iki. Günsel, sing ditandatangani dening Near East University, bakal nggawe conto sing penting kanggo pembangunan teknologi, R&D, lan proyek industri kanggo kabeh universiti. Aku ngaturake matur nuwun marang kabeh wong sing menehi sumbangan. "

Tufan Erhürman, Presiden Partai Turki Republik: "Dina iki kita nyekseni impen sing wis teka ing kene. Kula ngaturaken raos syukur dhumateng tiyang-tiyang ingkang sampun ngalami kebanggaan menika. Ngunjungi fasilitas produksi, aku ndeleng insinyur enom sing kerja kanthi bungah ing wiwitan tugas. Aku matur nuwun kabeh. Kita mesthi ujar manawa produsen ora ilang. Kulawarga Günsel terus ngetrapake proyek sing diarani ora mungkin. Kula ngaturaken sugeng rawuh salami-laminipun kulawarga kanthi sukses. "

Kudret Özersay, Wakil Perdana Menteri lan Menteri Luar Negeri: "Republik Turki Siprus Lor lan masarakat mbutuhake luwih saka siji crita sukses. Günsel uga crita sukses inspirasi penting. Kanggo jeneng negara, aku matur nuwun kanggo kabeh wong sing mlebu crita sukses iki, utamane Kulawarga Günsel. Investasi kasebut mbutuhake visi sing apik. Bebarengan karo Günsel, dheweke nuduhake sepira gedhene visibilitas Keluarga Günsel lan Near East University. "

Hasan Taçoy, Menteri Ekonomi lan Energi: "Günsel minangka proyek gedhe kanggo ekonomi negara kita sing kudu dipercaya lan nglindhungi nganti pungkasan. Suat Günsel, sing wis nggawa nilai-nilai sing penting banget kanggo negara kita nganti saiki, wis nggawa nilai gedhe kanggo negara kita kanthi ngalamun saka guru lan kulawargane lan kerja keras kanggo ngerteni impen iki. Donya wis ganti. Apike banget kanggo nduwe proyek mobil listrik sing bakal diproduksi saka srengenge minangka negara solar. Mula, kita kudu nglindhungi proyek iki, sing wis dakekseni supaya ora bisa dadi impen. "

Menteri Tenaga Kerja lan Keamanan Sosial Faiz Sucuoğlu: "Nalika aku ngobrol karo guru Suat Günsel taun kepungkur, dheweke kandha yen ing sawijining dina, dheweke bakal ngasilake mobil. Nalika aku matur manawa ora gampang, dheweke bakal ujar kabeh. Ing kene kita nyekseni realita impen iki. Crita Günsel, sing diwiwiti karo 10 insinyur lan terus karo 100 insinyur dina iki, bakal nganti pirang-pirang insinyur ing taun-taun sing bakal teka. Günsel bakal menehi cara kanggo njaga pemuda ing negara kanthi tenaga kerja sing bakal digawe kanthi menehi kontribusi kanggo nyuda tingkat pengangguran muda, sing wis entuk 19 persen ing negara kita saiki. "

Slametan karo RAJA

Model B9 pertama Günsel yaiku mobil listrik 100 persen. Kendaraan kasebut, sing bisa lelungan 350 kilometer kanthi biaya siji, diproduksi kanthi nggabungake 10 ewu 936 jumlah. Mesin kendharaan kasebut yaiku 140 kW. Bates kacepetan Günsel B100, sing bisa nganti 8 km saben jam sajrone 9 detik, sacara elektronik diwatesi nganti 170 km saben jam. Baterei Günsel B9 bisa dicas mung 20 menit kanthi pangisi daya kacepetan dhuwur. Yen pangisi daya standar digunakake, wektu iki 7 jam. Kesepakatan ditandatangani karo luwih saka 100 pemasok saka 1,2 negara kanggo produksi Günsel B9, ing endi luwih saka 28 insinyur nggunakake 800 yuta jam ing pembangunan.

Mobil listrik nambah bobote ing pasar otomotif donya saben taun. Jumlah mobil listrik sing adol ing jagad iki ing taun 2018 ana 2 yuta. Penjualan mobil listrik, sing dikira udakara 205 yuta ing 10, dikira tekan 2030 yuta ing 28 lan 2040 yuta ing 56. Mobil listrik bakal nyekel 2040 persen pasar otomotif ing 57.


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar