Melbourne Ngoperasikake Tramway

garis trem melbourne dilakokno nganggo energi srengenge
garis trem melbourne dilakokno nganggo energi srengenge

Melbourne, ibukutha negara Victoria, sing nduwe judhul dadi kutha paling gedhe nomer loro ing Australia, wiwit ngoperasikake jaringan trem kabeh ing kutha kanthi energi solar.


Neoen Numurkah Solar Power Plant, dibukak kanthi minggu kepungkur, ngasilake persen energi sing bisa dianyari 100 kanggo ngoperasikake jaringan trem trem gedhe ing kutha. Fasilitas iki dibangun kanggo nyedhiyakake listrik listrik jam 255 ewu jam menyang kothak energi nasional saben taun. Proyek kasebut dibiayai miturut Inisiatif Troli Trolley Partai Buruh Australia.

Thanks kanggo proyek iki, warga Melbourne bakal duwe loro trem sing luwih resik lan konsensine sing luwih nyaman. Pembebasan karbon sing bakal dikurangi dening tanduran listrik solar sing dibangun kanthi padha karo mbusak 750 ewu mobil saka dalan utawa nandur udakara 390 ewu wit. Victoria, ibukutha Melbourne, wis nyedhiyakake target energi sing bisa dianyari nganti 2025 persen nganti 40 lan 2030 persen ing 50. Proyek energi solar iki dianggep minangka langkah penting sing ditindakake ing babagan iki.


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar