Otak lan Ati Sepur Listrik Nasional kasebut diamanake menyang ASELSAN

otak lan ati saka sepur listrik nasional didhawuhi aselsana
otak lan ati saka sepur listrik nasional didhawuhi aselsana

Kanthi Program Pelaburan Tahunan 2020, pengadaan Sets Sepur Kacepetan Tinggi saka luar negeri wis rampung, lan rapat umum produksi domestik lan nasional wis digayuh. Kacepetan dhuwur kanggo teknologi m uga bakal ngirit ekonomi milyar euro.


Turkey, sing setya karo masalah iki, nindakake kemajuan sing penting ing produksi teknologi kritis lokal lan nasional ing macem-macem sektor, utamane ing industri pertahanan. Babagan maneh luwih karo Program ± rım ±. Keputusan babagan proyek â € œMillî Electric Train Setâ € ing Program kasebut minangka conto sing apik babagan iki. Miwiti jaman anyar babagan lokalitas lan kebangsaan ing sistem transportasi rel, Program ndhukung industri domestik, nyuda ketergantungan kanthi entuk kompetitif teknologi ing wilayah sing dibutuhake. ± bakal nambah pangembangan ing titik kayata entuk prestasi ekonomi sing serius.

Periode pengadaan rampung ing luar negeri

Pelaburan 12 Taun, sing diterbitake ing Gazette Resmi tanggal 2020 Februari 2020, disiapake selaras karo target sing direncanakake ing Rencana Pembangunan Kesebelas lan diterbitake dening Presiden tanggal 12 Februari 14.05.2019. Iki nyatakake yen sepur listrik bakal digawa urip kanthi fasilitas domestik lan pabrik ing program Program. Ekspresi ing ngisor iki kalebu ing proyek "High Speed Train" proyek: XNUMX Stasiun Sepur Cepet terus diwenehake. Ora ana Sepur Sepur Kacepetan Tinggi tambahan sing bakal diwenehake saka Presidhen taun XNUMX lan saiki, lan sepur kacepetan dhuwur sing digawe TAVASAŞ Iki nyatakake ing Program yen tingkat kontribusi produksi domestik bakal paling dhuwur nalika tuku kendharaan lan peralatan.

Ing industri kasebut, iki bakal ngiyatake tangan perusahaan lokal nglawan para pemain asing kanthi global, lan yen ora digali maneh, lokal lan nasional. Iki dievaluasi manawa industri bisa nggayuh target jangka sederhana lan jangka panjang ing wektu sing luwih cendhek.

Sepur kasebut diamanake menyang â € œbeyniâ € lan â € œkalbiâ € ASELSANâ € ™

ASELSAN, sing wiwit mindhah kapabilitas ing teknologi pertahanan menyang wilayah sipil ing mangsa ngarep, uga kalebu ing proyek Millî Electric Train Set. Karo perusahaan kasebut, Turki Vagon Sanayii A.Ş. Miturut kontrak ing antarane (Tà œVASAA), Sistem Kontrol lan Sistem Manajemen Tren lan Sistem Traction diwenehake dening ASELSAN.

Sistem Kontrol lan Manajemen Sepur (TKYS), sing diterangake minangka "master" sepur, umume nyepetake, dekripsi (ngerik) kendharaan, mandeg, kendhali lawang, lintasan penumpang lan lampu. Nalika ngontrol fungsi penting kayata, uga ngatur subsistem berorientasi antarmuka kayata penyaman udara lan informasi penumpang. Komputer TKYS, dirancang ing struktur modular lan nduweni keaslian lan keandalan; algoritma, kontrol, safety lan reliabilitas algoritma dikembangake kanthi piranti lunak lan piranti lunak sing kuwat.

Sistem chain daya tarik (trafo utama, konversi traksi, konverter bantu, motor traksi lan kotak sprocket) kanthi unsur sing dadi "jantung" saka sepur, yaiku piranti lunak, piranti lunak, Digawe urip kanthi efisiensi lan algoritma sing dhuwur.

Kacepetan dhuwur ing produksi

Thanks kanggo evaluasi pengalaman lan kemampuan ASELSAN ing lapangan industri pertahanan ing proyek Millî Electric Train Set, kalorone produksi produksi lan wektu wis digayuh. Apik banget yen sepur bakal ditindakake ing ASELSAN wiwit tahap desain, lan produksi, sing bisa suwene sepuluh taun ing kahanan normal, bakal rampung ing 1,5 taun. nggawa asil.

Ngasilake 6 yuta Euros

Saiki, 106 set sepur 12 set kereta api sing dibutuhake Turki ditemokake ing luar negeri, lan 5 € ditemokake karo proyek Sepur Listrik Electric. Nyariosaken manawa yen sisa 89 set kereta api digawe karo fasilitas domestik lan nasional, udakara 3,5 milyar euro bakal tetep ana ing Turki. Nyatakake manawa kahanan iki bakal duwe pengaruh ing industri lan nomer sampeyan bakal nganti 6 milyar euro. Kanggo nggayuh bathi ekonomi iki, pentinge nyepetake pesenan menyang TÜ VASAÅ wiwit dina iki dititikake. Kanthi cara iki, kabeh sepur kabutuhan ing Turki luwih kepenak karo fasilitas lokal lan nasional tanpa nemoni kalender sing kerep lan tanpa gumantung ing njaba. Bisa direkam.

Nawakake panglipur

Sepur listrik Millî, sing diprodhuksi dening TAVASAS lan tekan 160 kilometer saka 200 kilometer saben jam, dirancang karo awak aluminium lan tujuane pisanan dadi kualitas iki. Set kendharaan 5 kendharaan kanthi fitur panglipur dhuwur dikembangake sesuai karo lelungan antarane kutha. Iki uga dirancang kanggo nyukupi kabeh kabutuhan penumpang cacat.

sumber: Koran Milliyet


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar