Presiden MTB Özdemir: 'Projek Pelabuhan kontainer kagungane Mersin'

presiden mtb ozdemir kalebu ing myrtle project port
presiden mtb ozdemir kalebu ing myrtle project port

Presiden Bursa Komoditas Mersin Abdullah Özdemir nyatakake manawa proyek kasebut, sing sadurunge diarani 'Mersin Container Port', dilebokake ing Program Taun Presiden Presiden minangka 'tekad lokasi sing bakal ditindakake ing wilayah Timur Tengah'.


Ana sawetara proyek sing bisa dianggep langsung utawa ora langsung Mersin ing Program Taun Presiden Presiden 2020. Iki kalebu:

Ukuran 335.3. Jalur Konya-Karaman-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep bakal rampung lan akses menyang sektor industri pabrik menyang Adana, Mersin lan port İskenderun bakal dirampungake.

Tumindak: Konstruksi Garisan Nasional 3-4 lan Mersin lan Rehabilitasi Line 1st lan 2, proyek Sambungan Bandara Çukurova bakal miwiti konstruksi.

Ukur 336.2. Pelabuhan kargo utama sing fokus ing transit bakal dibangun ing wilayah Timur Tengah, sing bakal dadi gapura menyang geografi Timur Tengah lan Asia Tengah.

Tumindak: Tekad lokasi bakal ditindakake ing wilayah Timur Tengah lan sinau proyek-survey bakal rampung.

Ukuran 338.2. Bandara Çukurova bakal rampung lan sambungan karo jaringan sepur utama bakal diwenehake.

Tumindak: tingkat realisasi fisik 65 persen bakal diraih ing karya infrastruktur sing terus ing Bandara Çukurova. Fasilitas superstruktur bakal digandhengake ing ruang lingkup PPP.

Ukur 339.3. Sambungan Bandara Wilayah Çukurova bakal rampung.

Tumindak: dalan sambungan Bandara Wilayah Çukurova bakal rampung.

Ukuran 339.5. Erdemli-Silifke-Taşucu-13, sing nyedhiyakake sesambungan ing wilayah Wétan Tengah menyang wilayah Western Western. Wilayah Border State Road lan Alanya-Gazipaşa-5. Wilayah Border State Road (Jalan Pantai Tengah) bakal rampung.

Tumindak: Erdemli-Silifke-Taşucu-13. Wilayah Border State Road lan Alanya-Gazipaşa-5. Pakaryan bakal rampung ing bagean 21 km ing Wilayah Border State Road (Pantai Coastal Road).

Ukuran 339.8. Adana Southern Ring Road, sing bakal menehi sambungan Zona Perusahaan Organisasi Organisasi Adana lan Osmaniye lan Wilayah Spesialisasi Ceyhan menyang Pusat Logika Yenice lan Pelabuhan Mersin, bakal dirampungake.

Tumindak: Pakaryan konstruksi bakal rampung ing bagean 6 km Ad Road South Ring Road.

Wakil Presiden Fuat Oktay sadurunge negesake manawa proyek kasebut kalebu Mersin

Nanging, aku mikir manawa ing antarane proyek kasebut, sing penting banget kanggo kutha kita, kita kudu fokus investasi Container Port kanthi cepet. Amarga, kanggo proyek sing gegandhengan, "Tekad lokasi bakal ditindakake ing wilayah Timur Tengah lan kajian proyek-survey bakal rampung." pass katrangan.

Nanging, investasi iki dijenengi "Port Conterser Mersin" ing Rencana Pembangunan Kesepuluh. Minangka kutha, yen kita ora njupuk tindakan kanggo nemtokake tekad lokasi minangka Mersin, provinsi kayata Adana lan Hatay ing Timur Tengah, pengin nglamar proyek iki.

Kajaba iku, nalika Pak Lütfi Elvan, Presiden Komite Rencana lan Anggaran, ngrampungake masalah kasebut sajrone rundingan Rencana Pembangunan Ke-11, Wakil Presiden kita, Fuat Oktay wis negesake manawa proyek kasebut kalebu Mersin.

Kita Ora Bisa Nggawe Mangan Proyek Port Container minangka Mersin

Pelabuhan minangka jantung ekonomi Mersin. Mula, port kasebut minangka elemen penting banget kanggo saben ramalan ngarep kanggo kutha kita. Kanthi Proyek Pelabuhan kontaner, kutha kita bakal dadi pusat logistik.

Kajaba iku, ngembangake kapasitas port saiki wis dadi kabutuhan kanggo Mersin. Dadi, kita ora bakal bisa kelangan proyek iki, sing wis pirang-pirang rencana investasi sajrone pirang-pirang taun, minangka Mersin.

Kita Kudu Dadi Badan Mersin

Kanthi kasunyatan kasebut, Özdemir kudu nggawe pasukan lobbying sing efektif, ora mung kanggo Projek Kontainer Port, nanging uga kabeh investasi ing Mersin. Entuk tujuan sing kalebu ing Program Taunan ing kutha, lan uga ngrancang proyek anyar sing ora kalebu ing Program iki, nanging kabutuhan Mersin gumantung karo tumindak kita minangka kutha.

Kita duwe kekuwatan kanggo ngrampungake iki kanthi nggarap koordinasi karo kabeh dinamika kutha, utamane kepemilikan negara kita. Nanging, kanthi visi iki, kita bisa mesthekake manawa Mersin berkembang luwih akeh ing saben lapangan, saka ekonomi nganti tingkat kesejahteraan, saka kualitas urip sosial menyang tenaga kerja lan kapasitas penghasilan. ungkapan sing digunakake.



Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar