Menteri Pekcan Ngumumake Denda kanggo Perusahaan sing Nambah Regane Ekstra

Menteri Pekcan nerangake babagan denda sing diwenehake kanggo perusahaan sing mundhak regane mundhak
Menteri Pekcan nerangake babagan denda sing diwenehake kanggo perusahaan sing mundhak regane mundhak

Menteri Perdagangan Ruhsar Pekcan ngumumake denda administrasi 198 yuta 10 ewu 90 TL dileksanakake ing 60 perusahaan sing ditemokake ningkatake kenaikan rega sing ora adil.


Pernyataan Menteri Pekcan minangka ing ngisor iki: "Kaya sing dingerteni, pandhuan kanggo Menteri Perdagangan kita kanggo mriksa 19 direktur propinsi babagan aplikasi sing teka ing Kementerian kita babagan kenaikan disinfectant, cologne lan sawetara rega produk panganan, utamane topeng pelindung amarga koronavirus sing mengaruhi jagad kabeh (Covid 81). diwenehi lan pamriksa diwiwiti kanthi cepet.

Ing orane tumrap sekolah audit iki, rega tuku Januari-Februari 2020, rega jual lan rega penjualan produk sing tundhuk audit kasebut ditemtokake ing lokasi penjualan ing kabeh propinsi.

Babagan kontrol rega produk kayata "Topeng bedah lan jinis topeng 28.02.2020M, disinfektan, sarung tangan bedhah, antiseptik tangan, cologne lan pasta, legum lan produk panganan liyane" sing diteliti dening Direktorat Provinsi kita yaiku 25.03.2020-3; Cacah perusahaan sing diaudit yaiku 6.448 lan jumlah produk sing diaudit ana 13.280.
Ing proses iki, 31.817 aplikasi digawe kanggo Direktorat Provinsi kita liwat Aplikasi Ponsel Aduan Tambah Ora Apik Harga lan uga 2.074 aplikasi kanggo Kementerian liwat CIMER.

Informasi sing dibutuhake kudu diwenehake kanggo warga kita sing nggawe aplikasi kasebut lan pemeriksaan prekara digawe kanggo prekara sing mbutuhake pengawasan.

Kajaba iku, Kamentrian kita, Direktorat Umum Perlindhungan Konsumen lan Pengawasan Pasar, wis miwiti investigasi ex officio babagan perusahaan sing adol liwat situs web.

Dheweke ngandhakake, kanthi nulis artikel sing disebar menyang platform sing didol produk kasebut, para penjual sing jahat sing nyoba ngowahi proses saiki dadi kesempatan bakal langsung dicopot saka platform kasebut, yen ora, dheweke bakal dadi tanggung jawab kanggo sing adol produk iki uga wong-wong sing ngetrapake.

Loro ujian ex officio, menit audit saka Direktur Perdagangan Provinsi lan keluhan sing digawe dening warga kita dhewe wis dikirim menyang Papan Iklan sing ana ing Kementerian.

Ing proses iki, rapat rapat Papan Iklan nomer 10.03.2020, sing direncanakake bakal ditindakake ing tanggal 294, ditindakake ing taun 03.03.2020 kanthi nggunakake seminggu kepungkur.Ing pertemuan kasebut, praktik 13 perusahaan / individu babagan rega topeng sing ditawakake ing macem-macem situs web dilebokake ing agenda lan nggawe kenaikan rega sing ora adil. wis ngetrapake denda administratif 9 TL kanggo 943.029 perusahaan sing wis ditemtokake.

Nanging, amarga pentinge subjek kasebut, Papan Iklan dijaluk rapat luar biasa dening Menteri kanggo kaloro tanggal Maret, lan aplikasi sing ditindakake 25 perusahaan komersial lan situs web, sing dideleng rampung ing rapat kasebut ing tanggal 2020 Maret 268, kalebu ing agenda kasebut.

Ujian lan proses hukum babagan 6.335 perusahaan isih ditindakake.

Minangka asil saka pamriksan sing ditindakake dening Papan Iklan, mula wis ditemtokake manawa praktik 189 perusahaan nglanggar UU No 6502 babagan Perlindungan Konsumsi, lan total 9.147.031 TL sanksi administratif dijupuk kanggo perusahaan kasebut.

Ing konteks iki, nalika ndeleng rincian keputusan seksi administratif sing dimaksud

  • Sejumlah 76 TL, kalebu 104.781 TL kanggo saben perusahaan, dadi 7.963.356 bisnis komersial sing adol online.
  • Gunggunge 113 TL sanksi administrasi ditrapake kanggo 10.475 perusahaan, sing ditemtokake duwe rega gedhe, saka 1.183.675 TL kanggo saben perusahaan.
  • Babagan sanksi administratif, 111 saka topeng, 6 saka topeng lan disinféktan, 1 saka topeng lan cologne, 36 saka disinfectant, 26 saka cologne, 1 saka wambuh lan cologne udan, 2 saka sampah udan lan 6 saka produk panganan katon dadi.

Dadi, denda administratif 198 TL dileksanakake ing 10.090.060 perusahaan sing ditemokake nambah rega sing ora adil ing rong rapat sing dianakake Dewan Iklan ing wulan Maret.

Sampeyan bisa nambah denda nganti kaping 10 yen ana kontradiksi sing kasebut sadurunge.

Kanggo njamin keamanan persediaan persediaan kebutuhan dhasar lan bahan pangan dening Kementerian kita, kegiatan auditing sing dibutuhake bakal terus tanpa gangguan sadurunge pengimpor, produser, lan adol lan sanksi sing dibutuhake bakal ditrapake kanggo kontradiksi sing ditemokake. " ungkapan sing digunakake.


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar