Pitakonan Paling Sering Babagan Coronavirus

Pitakonane asring takon babagan coronavirus
Pitakonane asring takon babagan coronavirus

1. Apa Coronavirus (2019-nCoV) sing anyar?


Coronavirus (2019-nCoV) anyar yaiku virus sing diidentifikasi tanggal 13 Januari 2020, minangka asil riset ing klompok pasien sing pertama nandhang gejala ing saluran pernapasan (demam, batuk, sesak ambegan) ing Provinsi Wuhan ing akhir bulan Desember. Wabah kasebut wiwitane dideteksi ing pasar panganan laut lan kewan ing wilayah kasebut. Banjur nyebar saka wong liya lan nyebar menyang kutha liyane ing provinsi Hubei, utamane Wuhan, lan provinsi Republik Rakyat China liyane.

2. Kepiye Coronavirus (2019-nCoV) anyar sampeyan ditularake?

Iki ditularake kanthi inhalasi tetesan sing kasebar ing lingkungane kanthi ambu saka wong sing lara. Sawise ndemek permukaan sing kontaminasi karo partikel pernapasan pasien, virus bisa dijupuk kanthi nggawa tangan menyang rai, mata, irung utawa tutuk tanpa ngumbah. Beboyo kanggo ndemek mata, irung utawa cangkem nganggo tangan sing reged.

3. Kepiye infeksi koronavirus anyar didiagnosis?

Tes Molekuler dibutuhake diagnosis koronavirus anyar kasedhiya ing negara kita. Tes diagnostik ditindakake mung ing Laboratorium Rujukan Virus Nasional Nasional Direktorat Kesehatan Umum.

4. Apa ana obat sing efektif virus bisa digunakake kanggo nyegah utawa ngobati infeksi Coronavirus (2019-nCoV) anyar?

Ora ana perawatan sing efektif kanggo penyakit kasebut. Gumantung ing kahanan umum pasien, perawatan prewangan sing dibutuhake ditrapake. Efektivitas sawetara obat ing virus diteliti. Nanging, saiki ora ana obat sing efektif kanggo virus.

Apa antibiotik bisa nyegah utawa ngobati infeksi coronavirus (5-nCoV) anyar?

Ora, antibiotik ora mengaruhi virus, mung bisa ditrapake marang bakteri. Coronavirus (2019-nCoV) anyar yaiku virus lan mulane antibiotik ora kudu digunakake kanggo nyegah utawa ngobati infeksi.

6. Suwene wektu inkubasi saka Coronavirus (2019-nCoV) sing anyar?

Periode inkubasi virus antarane 2 dina lan 14 dina.

7. Apa gejala lan penyakit sing disebabake Coronavirus (2019-nCoV) sing anyar?

Sanajan wis dilaporake manawa ana kasus tanpa gejala, nanging tingkat kasebut ora dingerteni. Gejala sing paling umum yaiku demam, batuk lan sesak napas. Ing kasus sing abot, radhang paru-paru, gagal ambegan ambegan abot, gagal ginjel lan pati bisa berkembang.

8. Sapa sing bakal mengaruhi Coronavirus (2019-nCoV) sing luwih anyar?

Miturut data sing dipikolehi, wong-wong sing duwe umur lanjut lan penyakit konkomunikasi (kayata asma, diabetes, penyakit jantung) luwih dhuwur bisa nandhang virus. Kanthi data saiki, bisa dimangerteni manawa penyakit kasebut wutah kanthi serius ing 10-15% kasus, lan tiwas ing sekitar 2% kasus.

9. Apa penyakit Coronavirus (2019-nCoV) anyar nyebabake pati tiba-tiba?

Penyakit kasebut nuduhake kursus sing rada alon, miturut data sing diterbitake ing wong sing lara. Sajrone sawetara dina, keluhan sing luwih entheng (kayata demam, tenggorokan, kelemahane), banjur gejala kayata batuk lan sesak napas ditambah. Pasien umume cukup abot kanggo ditrapake ing rumah sakit sawise 7 dina. Mula, video babagan pasien sing ana ing media sosial, tiba-tiba tiba lan lara utawa mati, ora nggambarake sing bener.

10. Ing infèksi coronavirus anyar kacarita saka Turki (2019-NCover) Apa ana cilik?

Ora, penyakit New Coronavirus (2019-nCoV) durung bisa dideteksi ing negara kita (tanggal 7 Februari 2020).

11. Negara-negara endi, kajaba saka Republik Rakyat China (PRC) ana risiko kena penyakit?

Penyakit iki isih katon ing Republik Rakyat China. Fenomena sing katon ing negara liya yaiku kedadeyan saka PRC menyang negara kasebut. Ing sawetara negara, sethithik banget warga saka PRC wis kena infeksi karo warga negara kasebut. Saiki, ora ana negara liyane kajaba PRC ing ngendi kasus-kasus domestik nyebar kanthi cepet. Dewan Penasehat Ilmiah Kamentrian saka Kesehatan mung ngelingake PRC yen "ora lunga kajaba perlu". Wisatawan kudu ngetutake peringatan pihak berkuasa nasional lan internasional.

12. Apa kegiatan sing ditindakake dening Kementerian Kesehatan babagan masalah iki?

Perkembangan ing jagad iki lan nyebarake penyakit internasional dipantau kanthi rapet dening Kamentrian kita. Dewan Ilmu Coronavirus (2019-nCoV) anyar wis digawe. Rapat Pambiji Résiko lan Dewan Ilmu diadakan kanggo penyakit Coronavirus (2019-nCoV) anyar. kabeh pinggiran Jeksa Agung bisa ngetokake (Turkey Border lan Coastal Direktorat Jenderal Health, Hospitals Public, Umum Direktorat Darurat Medical Services Direktorat Jenderal kanggo njaba Relations Direktorat Jenderal, minangka kabeh kepentingan) dening kalebu acara ora mèlu lan patemon kajaba terus rampung ing rutin.

Tim sing kerja adhedhasar 7/24 basis wis diadegake ing Pusat Operasi Darurat Kesehatan Umum ing Direktorat Umum Kesehatan Umum. Ing negara kita, pancegahan kudu ditindakake sesuai karo rekomendasi Organisasi Kesehatan Dunia. Ing titik-dalan mlebu negara kita, kayata bandara lan titik mlebu segara, langkah-langkah wis ditindakake kanggo ngenali penumpang sing lara sing bisa teka saka wilayah sing mbebayani, lan tumindak sing bakal ditindakake manawa anggepan penyakit curiga wis ditemtokake. Penerbangan langsung nganggo PRC dihentikan nganti 1 Maret. Aplikasi pindai kamera termal, sing pisanan ditindakake kanggo penumpang saka PRC, wis ditambahi kalebu negara liya tanggal 05 Februari 2020.

Pandhuan babagan diagnosis penyakit kasebut, prosedur sing bakal ditrapake ing kasus sing mungkin, langkah pencegahan lan kontrol wis disiapake. Algoritma manajemen kanggo kasus sing wis ditemtokake wis digawe lan tugas lan tanggung jawab saka pihak sing gegandhengan wis ditemtokake. Pandhuan uga kalebu prekara sing kudu ditindakake dening wong-wong sing bakal lunga saka negara-negara sing duwe kasus. Pandhuan lan presentasi babagan pandhuan, jawaban kanggo pitakon, poster lan brosur sing kasedhiya ing situs web resmi Direktorat Umum Kesehatan Umum. Kajaba iku, conto saluran napas dijupuk saka wong sing ngetutake definisi kasus sing bisa uga lan diisolasi ing kahanan fasilitas kesehatan nganti asil sampel dipikolehi.

13. Apa scan kanthi kamera termal minangka langkah sing cukup?

Kamera termal digunakake kanggo ndeteksi wong sing mriyang lan nindakake pemeriksaan luwih lanjut babagan nindakake penyakit kanthi misahake wong liya. Mesthi, ora bisa ndeteksi pasien tanpa demam utawa sing isih ana ing tahap inkubasi lan sing durung kena infeksi. Nanging, amarga durung ana cara liyane sing cepet lan efektif sing bisa digunakake kanggo mindhai, kabeh negara nggunakake kamera termal. Kajaba saka kamera termal, penumpang saka wilayah sing ana beboyo kasebut dilaporake ing macem-macem basa ing pesawat kasebut, lan brosur informasi sing disiapake ing basa asing disebar ing titik paspor.

14. Apa vaksin Coronavirus (2019-nCoV) anyar?

Ora ana vaksin sing wis dikembangake.Warta dilaporake manawa vaksin sing bisa digunakake kanthi aman kanggo manungsa saliyane kemajuan teknologi bisa diproduksi ing taun wiwitan.

15. Apa saran supaya ora kena kena penyakit kasebut?

Prinsip dhasar sing diusulake kanggo nyuda resiko panularan infeksi pernapasan akut uga ditrapake ing New Coronavirus (2019-nCoV). Iki:

- Pembersih tangan kudu dianggep. Tangan kudu dicuci nganggo sinetron lan banyu paling ora 20 detik, lan antiseptik tangan sing berbasis alkohol kudu dienggo ora nganggo sabun lan banyu. Ora perlu nggunakake sabun kanthi antiseptik utawa antibakteri, sabun normal cukup.
- Cangkir, irung lan mripate ora kena disentuh tanpa ngumbah tangan.
- Wong sing lara kudu ngindhari kontak (yen bisa, paling sethithik 1 m).
- Tangan kudu dibasuh kanthi asring, utamane sawise kontak langsung karo wong sing lara utawa lingkungane.
- Saiki, ora butuh wong sing sehat nggunakake topeng ing negara kita. Wong sing ngalami infeksi pernapasan virus kudu nutupi irung lan cangkeme nganggo kertas jaringan sing bisa digunakake nalika batuk utawa wahing, yen ora ana jaringan kertas, gunakake sikut ing jero, yen bisa, ora mlebu ing papan sing rame, yen perlu, nutup tutuk lan irung, nggunakake topeng medis yen bisa. dianjurake.

16. Apa sing kudu dilanjutake menyang negara sing duwe kapadhetan sabar sing dhuwur, kayata Republik Rakyat China, kanggo nyegah penyakit kasebut?

Prinsip dhasar sing diusulake kanggo nyuda resiko panularan infeksi pernapasan akut uga ditrapake ing New Coronavirus (2019-nCoV). Iki:
- Pembersih tangan kudu dianggep. Tangan kudu dicuci nganggo sinetron lan banyu paling ora 20 detik, lan antiseptik tangan sing berbasis alkohol kudu dienggo ora nganggo sabun lan banyu. Ora perlu nggunakake sabun kanthi antiseptik utawa antibakteri, sabun normal cukup.
- Cangkir, irung lan mripate ora kena disentuh tanpa ngumbah tangan.
- Wong sing lara kudu ngindhari kontak (yen bisa, paling sethithik 1 m).
- Tangan kudu dibersih kanthi asring, utamane sawise kontak langsung karo wong sing lara utawa lingkungane.
- Yen bisa, ora kudu dibukak ing pusat kesehatan amarga pasien pasien, lan kontak karo pasien liyane kudu diminimalake ing kasus nalika prelu pindhah menyang institusi kesehatan.
- Nalika batuk utawa wahing, irung lan tutuk kudu ditutupi nganggo kertas jaringan sing ora bisa digunakake, ing kasus nalika ora ana kertas jaringan, ing njero sikut kudu digunakake, yen bisa, ora kudu mlebu ing papan sing rame, yen perlu mlebu, tutuk lan irung kudu ditutup, lan topeng medis kudu digunakake.
- Mangan produk kewan mentah utawa kurang dicegah kudu disingkiri. Panganan sing dimasak kanthi apik kudu disenengi.
- Wilayah berisiko tinggi kanggo infeksi umum, kayata peternakan, pasar ternak lan wilayah sing bisa dipateni kewan, kudu nyingkiri.
- Yen ana gejala pernapasan sajrone 14 dina sawise lelungan, topeng kudu disandhang menyang lembaga kesehatan sing paling cedhak, lan dokter kudu dilaporake babagan sejarah lelungan.

17. Apa sing kudu ditindakake wong liya menyang negara liya kanggo nyegah penyakit kasebut?

Prinsip dhasar sing diusulake kanggo nyuda resiko panularan infeksi pernapasan akut uga ditrapake ing New Coronavirus (2019-nCoV). Iki:
- Pembersih tangan kudu dianggep. Tangan kudu dicuci nganggo sinetron lan banyu paling ora 20 detik, lan antiseptik tangan sing berbasis alkohol kudu dienggo ora nganggo sabun lan banyu. Ora perlu nggunakake sabun kanthi antiseptik utawa antibakteri, sabun normal cukup.
- Cangkir, irung lan mripate ora kena disentuh tanpa ngumbah tangan.
- Wong sing lara kudu ngindhari kontak (yen bisa, paling sethithik 1 m).
- Tangan kudu dibersih kanthi asring, utamane sawise kontak langsung karo wong sing lara utawa lingkungane.
- Nalika batuk utawa wahing, irung lan tutuk kudu ditutupi kertas jaringan sing ora bisa digunakake, ing kasus sing ora ana kertas jaringan, ing njero sikut kudu digunakake, yen bisa, mesthine ora bakal mlebu ing akeh lan papan.
- Panganan sing dimasak kudu luwih disenengi ing panganan mentah.
- Wilayah berisiko tinggi kanggo infeksi umum, kayata peternakan, pasar ternak lan wilayah sing bisa dipateni kewan, kudu nyingkiri.

18. Apa ana risiko transmisi koronavirus saka paket utawa produk saka Republik Rakyat China?

Umume, virus kasebut bisa tetep sithik sajrone wektu sing cendhak, mula ora ana kontaminasi kanthi paket utawa kargo.

19. Apa ana risiko penyakit koronavirus anyar ing negara kita?

Isih akeh kasus ing negara kita. Kaya pirang-pirang negara ing saindenging jagad, ana kemungkinan kedadeyan kedadeyan ing negara kita. Organisasi Kesehatan ora ana larangan babagan masalah iki.

20. Apa ana watesan perjalanan ing China?

Kabeh penerbangan langsung saka China mandheg wiwit 5 Februari 2020 nganti Maret 2020. Dewan Penasehat Ilmiah Kamentrian saka Kesehatan mung ngelingake PRC yen "ora lunga kajaba perlu". Wisatawan kudu ngetutake peringatan pihak berkuasa nasional lan internasional.

21. Kepiye kendaraan tur dibersih?

Disaranake kendharaan kasebut kanthi apik lan reresik umume rampung karo banyu lan cuci. Apike manawa kendharaan kudu di resiki sawise saben nggunakake, yen bisa.

22. Apa pancegahan sing kudu ditliti nalika mlaku-mlaku nganggo kendharaan wisata?

Sampeyan kudu mesthekake yen kendharaan asring ventilasi kanthi hawa seger nalika digunakake. Ing ventilasi kendaraan, luwih becik disenengi panas lan adhem kanthi udhara sing dijupuk saka njaba. Konversi hawa kendharaan ora kudu digunakake.

23. Hotel, hostel, lan sapiturute tamu sing teka kanthi bebarengan. Apa ana risiko penyakit kanggo staf sing ditugasake nalika teka ing akomodasi?

Tamu, sing nggawa barang pribadi, kayata koper, ora samesthine bakal kena infeksi (nyebabake penyakit nyebarake) sanajan virus ora bisa urip kanthi ora suwe sajrone wektu sing suwe. Nanging, umume, sawise prosedur kasebut, tangan kudu dicuci langsung utawa di resiki nganggo tangan antiseptik berbasis tangan.

Kajaba iku, yen ana tamu sing teka saka wilayah sing penyakit kasebut, yen ana demam, nyenyut, batuk ing antarane tamu, luwih becik nganggo topeng medis kanggo wong iki lan sopir nganggo topeng medis kanggo nglindhungi dhewe. Sampeyan kudu mesthekake yen 112 diarani lan informasi diwenehake utawa lembaga kesehatan sing diwenehake sadurunge wis dilaporake.

24. Apa langkah-langkah sing kudu ditindakake ing hotel?

Pembersih standar karo banyu lan pencuci cukup ing fasilitas akomodasi. Perhatian khusus kudu dibayar ing lumahing sing asring di-tangan dening tangan, gulungan lawang, batre, wadhah tangan, reresik jamban lan sink. Ora ana bukti ilmiah manawa panggunaan pirang-pirang produk sing diaku khusus kanggo virus iki menehi perlindungan tambahan.

Manungsa waé kudu dibayar kanggo ngresiki tangan. Tangan kudu dicuci nganggo sinetron lan banyu paling ora 20 detik, lan antiseptik tangan sing berbasis alkohol kudu dienggo ora nganggo sabun lan banyu. Ora perlu nggunakake sabun kanthi antiseptik utawa antibakteri, sabun normal cukup.

Wong sing ngalami infeksi pernapasan virus kudu nutupi irung lan cangkeme nganggo kertas jaringan sing bisa digunakake nalika batuk utawa wahing, yen ora ana jaringan kertas, gunakake sikut ing jero, yen bisa, ora mlebu ing papan sing rame, yen prelu, nutup tutuk lan irung, nggunakake topeng medis yen bisa. dianjurake.

Amarga virus kasebut ora bisa urip ing permukaan sing ora suwe kanggo wektu sing suwe, ora ana kontaminasi kanggo wong sing nggawa koper pasien. Sampeyan cocog kanggo nyelehake antiseptik tangan alkohol ing papan sing bisa diakses.

25. Apa langkah sing kudu ditindakake karyawan bandara?

Langkah-langkah umum kudu ditindakake kanggo nyegah infeksi.

Manungsa waé kudu dibayar kanggo ngresiki tangan. Tangan kudu dicuci nganggo sinetron lan banyu paling ora 20 detik, lan antiseptik tangan sing berbasis alkohol kudu dienggo ora nganggo sabun lan banyu. Ora perlu nggunakake sabun kanthi antiseptik utawa antibakteri, sabun normal cukup.

Wong sing ngalami infeksi pernapasan virus kudu nutupi irung lan cangkeme nganggo kertas jaringan sing bisa digunakake nalika batuk utawa wahing, yen ora ana jaringan kertas, gunakake sikut ing jero, yen bisa, ora mlebu ing papan sing rame, yen prelu, nutup tutuk lan irung, nggunakake topeng medis yen bisa. dianjurake.

Wiwit virus ora bisa urip ing lumayan suwene ora suwe, mula ora ana transmisi sing dikarepake kanggo wong sing nggawa koper pasien. Sampeyan cocog kanggo nyelehake antiseptik tangan alkohol ing panggonan sing bisa diakses.

26. Apa jinis pancegahan sing kudu ditindakake karyawan ing restoran lan toko sing asalé saka wisatawan?

Langkah-langkah perlindungan infeksi umum kudu ditindakake.

Manungsa waé kudu dibayar kanggo ngresiki tangan. Tangan kudu dicuci nganggo sinetron lan banyu paling ora 20 detik, lan antiseptik tangan sing berbasis alkohol kudu dienggo ora nganggo sabun lan banyu. Ora perlu nggunakake sabun kanthi antiseptik utawa antibakteri, sabun normal cukup.

Pembersihan standar nganggo banyu lan cuci cuci cukup kanggo ngresiki permukaan. Perhatian khusus kudu diwenehake kanggo ngresiki gulungan lawang, kran banyu, wadhah tangan, papan jamban lan sink. Ora ana bukti ilmiah manawa panggunaan pirang-pirang produk sing diaku khusus kanggo virus iki menehi perlindungan tambahan.

Sampeyan cocog kanggo nyelehake antiseptik tangan sing nganggo alkohol ing panggonan sing bisa diakses.

27. Apa langkah-langkah pencegahan infeksi umum?

Manungsa waé kudu dibayar kanggo ngresiki tangan. Tangan kudu dicuci nganggo sinetron lan banyu paling ora 20 detik, lan antiseptik tangan sing berbasis alkohol kudu dienggo ora nganggo sabun lan banyu. Ora perlu nggunakake sabun kanthi antiseptik utawa antibakteri, sabun normal cukup.

Sajrone watuk utawa wahing, disaranake nutupi irung lan tutuk nganggo kertas jaringan sing ora bisa digunakake, yen jaringan ora kasedhiya, gunakake sikut ing jero, yen ora bisa mlebu ing papan sing rame.

28. Aku ngirim anak menyang sekolah, apa bisa Coronavirus (2019-nCoV) kena infeksi?

Infeksi koronavirus anyar (2019-nCoV) sing diwiwiti ing China ora bisa dideteksi ing negara kita nganti saiki, lan langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo nyegah penyakit kasebut mlebu ing negara kita. Bocah sampeyan bisa uga nemoni virus sing nyebabake selesma, selesma, lan kadhemen ing sekolah, nanging ora diarep-arep kanggo nemoni amarga Coronavirus (2019-nCoV) anyar ora ana. Ing konteks iki, informasi sing dibutuhake diwenehake menyang sekolah dening Kementerian Kesehatan.

29. Kepiye sekolah kudu dibersih?

Pembersihan standar nganggo banyu lan cuci cuci cukup kanggo ngresiki sekolah. Perhatian khusus kudu diwenehake kanggo ngresiki gulungan lawang, kran banyu, wadhah tangan, papan jamban lan sink. Ora ana bukti ilmiah manawa panggunaan pirang-pirang produk sing diaku khusus kanggo virus iki menehi perlindungan tambahan.

30. Nalika bali istirahat semester aku bali menyang universitas, tetep ing omah siswa, aku bisa njaluk penyakit New Coronavirus (2019-nCoV)?

Infeksi koronavirus anyar (2019-nCoV) sing diwiwiti ing China ora bisa dideteksi ing negara kita nganti saiki, lan langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo nyegah penyakit kasebut mlebu ing negara kita.

Flu bisa uga nemoni virus sing nyebabake selesma lan kadhemen, nanging ora disangka manawa Coronavirus (2019-nCoV) ora ana. Ing konteks iki, informasi sing dibutuhake babagan penyakit kasebut diwenehake menyang asrama ing ngendi Institusi Pengajian Tinggi, Institusi Kredit lan siswa sing padha.

31. Apa kewan kewan bisa nggawa lan ngirim Coronavirus Anyar (2019-nCoV)?

Kewan, kayata kucing / asu domestik, sampeyan ora bakal kena infeksi New Coronavirus (2019-nCoV). Nanging, tangan mesthi dicuci nganggo sinetron lan banyu sawise kontak karo pets. Mangkono, pangayoman bakal diwenehake marang infeksi liyane sing bisa ditularake saka kewan.

32. Bisa ngumbah irung karo brine nyegah infeksi Coronavirus (2019-nCoV) sing anyar?

No. Ngumbah irung sacara rutin karo brine ora ana gunane kanggo nglindhungi infeksi virus Coronary Anyar (2019-nCoV).

Apa nggunakake cuka bisa nyegah infeksi coronavirus (33-nCoV)?

No. Panggunaan cuka ora ana gunane kanggo nyegah infeksi saka New Coronavirus (2019-nCoV).


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar