Wabah Coronavirus Munculake Rantai Bekalan!

Wabah koronavirus ngilangi rantai pasokan
Wabah koronavirus ngilangi rantai pasokan

Kanthi wabah koronavirus, kita wis ndeleng cara efek bullwhip (panjaluk exaggeration) dumadi ing rantai pasokan. Sawetara produk dadi ora katon, rak pasar kosong lan regane tikel tikel. Pabrik produksi mandheg amarga ana masalah persediaan. Negara njupuk langkah tambahan kanggo nglindhungi produser. Ing sisih liya, ana bledosan ing e-commerce. Layanan sing metu bakal tambah akeh.


Jarak fisik wis dadi penting. Rantai pasokan kesehatan sementara kudu diadegake kanthi cepet. Transisi TIR mandheg ing wates lan buntut TIR dibentuk. Pembalap kendaraan wiwit nglamar wektu karawitan 14 dina. Ing transportasi RO-Ro, para pembalap ora bisa diangkut pesawat lan tetep ing Uni Eropa dipendhot. Kekurangan driver sing wis ana wis dibungkus. Amarga watesan babagan transportasi dalan, kargo wis pindah dadi transportasi maritim lan rel. Ana peningkatan permintaan sing akeh. Amarga kasunyatan kontaner ora bisa dikepungake ing wayah laut, yen butuh wadhah kosong tambah ing port ekspor, rega saya tambah kanthi kahanan bahan bakar luwih resik. Pesenan cepet didaftar kanggo transportasi udara. Nanging, amarga mbatalake penerbangan pesawat penumpang, kapasitas beban mudhun kanthi radikal lan pesenan diwiwiti diwiwiti sawetara minggu mengko. Wektu ekspedisi wis tambah amarga operasi pembasmian wagon ing nyebrang tapel wates. Akibaté, apa persediaan rantai wis rusak? Ya. Efek bullwhip ing ranté pasokan mung bisa dicegah kanthi nyinkronake rantai pasokan. Aliran informasi sing cepet lan akurat minangka masalah paling dhasar. Minangka Organisasi Kesehatan Dunia: "tes, tes, tes". Partai ranté sumber kudu ngrancang luwih cepet babagan aliran informasi lan tumindak bareng kanggo normalisasi bisnis. Solusi tengah-tengah ora cukup.

Proses sing wis kita lakoni ditampilake maneh pentinge logistik. Kita wis ngerteni kenapa fungsi logistik penting kanggo nyedhiyakake layanan sustainable ing babagan kelestarian rantai pasokan ing kesehatan lan kanggo nyukupi kebutuhan nutrisi, kebersihan, lsp. Semono uga kurva, kabutuhan dhasar saka wong sing ora bisa metu kudu ditemoni.

Biaya chain sumber minangka jumlah saka tuku, produksi lan logistik biaya. Kesimpulan kita saka acara anyar nuduhake manawa kita kudu netepake rantai pasokan sing luwih tahan lan mbedakake antara langkah bencana lan pasca bencana. Kita kudu nemokake metode perdagangan manca sing ora ana kontak nalika periode epidemi. Ing jalur iki, investasi infrastruktur sing bakal nambah perdagangan manca kanthi rel dadi penting. Cetha yen pangowahan driver ing wates, pangowahan konten (lengkap, kosong), pangowahan semi-treler lan cara disinfeksi kanthi cepet kudu terus dikembangake. Zona buffer kudu digawe kanggo iki. Rute alternatif lan gapura tapel wates kudu dipertimbangake lan solusi komisi sing cepet kudu digatekake. Negara sing beda-beda duwe macem-macem tol ing rute sing beda. Rute sing pas bisa digawe liwat perjanjian sementara karo negara-negara kasebut.

Periode karantina 14 dina sing ditrapake kanggo pembalap kendaraan ing wates tapel wates kudu dibatalake saka aplikasi sanalika bisa lan mlebu / metu saka pembalap kendaraan Turki lan manca kudu diidini nganggo kit uji coba ing wates. Tambah kudu ditindakake babagan durasi kendharaan kendaraan ing negara-negara EU. Aplikasi visa nyetir kudu dinilai minangka prioritas lan visa anyar kudu dilanjutake kanthi ndawakake wektu. Kanthi koordinasi institusi sing relevan, kudu nerbitake toleransi sing bakal ditrapake sajrone wektu kerja lan istirahat, sing ora bakal ngaruh safety kasebut kanthi negatif, lan ekstensi wektu kudu ditindakake miturut kebutuhan. Kanggo nyampurnakake proses bisnis kontaner laut, aplikasi bobote bobot sing diverifikasi (VGM) kudu diganggu, lan agensi kapal kudu njaluk surat komitmen saka perusahaan sing ngirim. Sistem driver / beban kudu dibalekake maneh lan suplai tachograph driver lan perusahaan kudu disederhanakake lan digawe cepet. Perencanaan kudu digawe kanggo nyedhiyakake driver anyar kanggo kerja ing transportasi internasional (pelatihan, pemeriksaan, sertifikasi), lan kasedhiyan internet sawetara latihan lan ujian SRC lan ADR kudu dievaluasi.

Pakaryan kerja kerja kanggo PNS nduwe proses bisnis. Nanging, proses kasebut kudu digawe kanthi cepet kanthi njamin proses pangolahan lan langkah-langkah pangolahan sing efisien kudu ditindakake kanggo nyegah kerugian kerja ing saben tahap. Ing paket kasebut diumumake, ora ana dhukungan khusus kanggo sektor logistik, sing banget kena pengaruh wabah, kajaba manawa pembayaran deklarasi VAT telat sajrone 6 wulan. Dhukungan kasebut wis diwenehake kanggo 16 sektor. Ing wektu kasebut, SCT bahan bakar, minangka barang sing penting kanggo logistik, kudu diilangi lan layanan kasebut kudu diwenehake ing kahanan sing luwih disenengi.

Minangka langkah jangka jangka, koridor transportasi utama sing nyambungake koridor internasional utama sing kalebu negara kita lan pusat logistik / desa sing kudu ditetepake ing koridor kasebut kudu ditemtokake supaya bisa ngamanake aliran barang lan nyuda resiko.

Ana akeh perusahaan ing negara kita ing ruang lingkup sumber global. Negara ing Kulon ora pengin ngasilake sawetara produk ing negarane dhewe. Turkey wis akeh karo model pangembangan kaca tujuan. Nanging, kita uga kudu nimbang kasunyatan manawa kita gumantung ing bahan mentah. Mula, kita kudu netepake masalah sing dialami nalika proses njupuk bahan mentah iki kanthi becik lan fokusake titik solusi ing kene. Sawetara produk sing ora diproduksi ing Turki. Amarga iku, kita kudu ana ing ranté pasokan global ing kabeh wektu.
Sing penting yaiku ngitung kabeh risiko lan njupuk langkah sing dibutuhake. Kita kudu nindakake manajemen resiko kanthi sistematis lan terus-terusan kanthi proaktif ing babagan rantai sumber lan logistik lan ngiyatake sistem manajemen krisis kita ing wektu sing cendhak. Dadi, kita kudu nemokake cara kanthi ekonomi saka model persediaan pusat pusat dadi model pasokan multi-pusat. Kita kudu ngasilake produk strategis ing negara kita.

Akibaté, pentinge pilihan sing berlebihan lan ketangkasan ing ranté pasokan muncul maneh. Bisa dingerteni manawa pilihan kasebut kudu ditemtokake sadurunge ing proses lan produksi logistik, lan pangembangan kudu dipantau kanthi dinamis lan sing paling cocog kudu digunakake miturut kahanan kasebut.

Professor Dr. Mehmet TANYAŞ
Presiden Asosiasi Logistik (LODER)


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar