Apa Coronavirus lan Kepiye Entuk?

apa coronavirus
apa coronavirus

Coronavirus (Coronavirus) sepisanan katon ing 29 wong sing makarya ing pasar sing adol panganan laut lan sato urip ing Wuhan, China, tanggal 2019 Desember 4, akeh wong sing ngunjungi pasar iki ing dina sing padha padha rumah sakit karo keluhan sing padha. Minangka asil saka mriksa conto sing dijupuk saka pasien, dibuktekake manawa virus sing nyebabake penyakit kasebut dimangerteni saka kulawarga virus SARS lan MERS. Ing tanggal 7 Januari, Organisasi Kesehatan Dunia ngumumake jeneng epidemi anyar minangka "New Coronavirus 2019 (2019-nCoV)". Banjur virus kasebut dijenengi Kovid-19 (Covid-19).

APA CORONAVIRUS?


Coronavirus kalebu kulawarga akeh virus sing bisa nginfeksi manungsa lan bisa dideteksi ing sawetara spesies kewan (kucing, unta, kelelawar). Coronavirus sing mlaku ing antarane kewan bisa owah nganti suwe lan entuk katrampilan kanggo nularake manungsa, mula bisa ndeleng fenomena manungsa. Nanging, virus kasebut nyebabake ancaman marang manungsa sawise entuk katrampilan bisa ditularaké saka wong liya. Kovid-19 minangka virus sing wis muncul ing pengunjung kutha Wuhan, lan entuk kemampuan ditularake saka wong liya.

KANGGO KORONAVIRUS KANGGO?

Coronavirus anyar dikira bisa ditularake dening sekresi respirasi kaya koronaviruse liyane. Telu sekresi pernafasan sing ngemot batuk, wahing, ngguyu, lan virus sing nyebar ing lingkungan sajrone pidato, kontak karo membran mukus saka wong sing sehat lan lara. Hubungan sing cedhak (luwih saka 1 meter) dibutuhake penyakit bisa ditularake saka wong liya kanthi cara iki. Sanajan panemuan kayata pangembangan penyakit ing wong sing durung nate menyang pasar kewan lan sing lara amarga kena kontak karo pasien, buruh kesehatan isih durung dingerteni apa infeksi kasebut yaiku 2019-nCoV. Faktor paling penting sing nemtokake kepiye kedadeyan wabah kasebut yaiku carane virus bisa ditularake saka wong-wong lan carane sukses kanggo njupuk langkah sing dibutuhake. Minangka katrangan babagan jaman saiki, bisa diarani manawa 2019-nCoV ora kena kontaminasi karo panganan (daging, susu, endhog, lan sapiturute).


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar