Dhukungan lan Wigati Wektu tambahan kanggo SME Terhadap Corona Virus saka Menteri Varank

menteri dhukungan saka virus corona saka virus corona
menteri dhukungan saka virus corona saka virus corona

Menteri Industri lan Teknologi Mustafa Varank ngumumake paket perlindungan kaping telu sing bakal menehi tameng SME nglawan jinis corongavirus KOVID-19. Nyata manawa bakal ndhukung nganti 3 yuta TL saben perusahaan kanggo produksi produk lokal kayata disinfectant, sandhangan proteksi, gelas pelindung, topeng, sarung tangan liwat KOSGEB, Menteri ngandika, "Kita nundha penghutang KOSGEB sajrone 6 wulan. Kita uga bakal menehi proyek KOSGEB tambahan 3 wulan. " ngandika.

INSPIRED INSIDE


Sawise paket Ekstabilitas Perisai Ekonomi sing diumumake Presiden Recep Tayyip Erdoğan lan nggunakake sumber 19 yuta lira kanggo nyuda efek saka wabah KOVID-100, kementerian kasebut uga nggarap koordinasi kanggo ndhukung sektor nyata.

ETHANOL dibutuhake

Minangka panyuwunan Kementerian Perindustrian lan Teknologi, Dewan Pengaturan Pasar Tenaga wis nolak kewajiban nyampurake etanol 19 persen kanggo bensin sajrone 3 wulan supaya bisa nyukupi kabutuhan disinfectant lan cologne amarga KOVID-3 karo produksi domestik.

3 RANCANGAN FOOT

Mentri iki nglancarake panaliten anyar nglawan wabah KOVID-19 sing guncang ing jagad iki. Iki ngluncurake rencana tripod liwat lembaga sing relevan karo Kementerian, KOSGEB.

KESAN PUNGSAAN UP UNTUK KANGGO

Nerangake rincian rencana kasebut, Menteri Varank ujar, "Kita wis nambah produk anyar menyang dhaptar produk ing ruang lingkup Program Dhukungan TEKNOYATIRIM KOSGEB. Usaha sing ngasilake produk kayata disinfectant, sandhangan pelindung, gelas pelindung, topeng lan sarung tangan kanthi fasilitas domestik bakal bisa entuk manfaat saka Program Dhukungan TEKNOYATIRIM KOSGEB. Dheweke bakal bisa njupuk keuntungan saka program iki nganti diumumake dening panguwasa yen risiko wabah wis ilang. " ngandika.

GOKONG UP TO 6 JUTA TL

Varank nyatakake yen perusahaan bakal nyiapake proyek sing ana gandhengane karo produk kasebut lan ujar, "Kita bakal ndhukung proyek kasebut nganti 6 yuta TL. 4 yuta 200 ewu TL kasebut bakal dibayar maneh. " dheweke ngomong.

KAMI KANGGO Karo MANUFACTURERS

Nyatakake yen dheweke ngetutake kabeh pembangunan ing pasar, Varank ujar, "Sawise KOVID-19 nyebar ing saindenging jagad, ana permintaan alam kanggo produk sing ditambahake ing dhaptar. Kita hubungi pabrikan, yaiku bisnis lan SME, kanggo nyukupi tuntutan kasebut. Kanthi dhukungan sing bakal diwenehake, kita bakal menehi sumbangan kanggo nyukupi permintaan sing saya tambah ing produk kasebut. Sayange, kita uga bakal nyegah Spekulasi saka sawetara kesempatan. " ngandika.

Miwiti APLIKASI

Varank, ujar manawa wis miwiti nampa aplikasi, ujar, "Ing wektu iki, kita bakal ngliwati proses sing luar biasa, papan KOSGEB bakal njupuk keputusan luwih cepet tinimbang biasane lan bakal nemtokake proyek sing bakal didhukung ing wektu sing cendhak. Pembayaran bakal digawe langsung. " dheweke ngomong.

PAYABLES TO 30 JUNE

Menehi negesake manawa sikil kaloro yaiku penundaan penghutang KOSGEB, Varank ujar, "Kita wis nolak penghutang nganti 30 Juni 2020 ing lingkup dhukungan sing bisa dibayar maneh KOSGEB. Kita nolak pambayaran SME ing kahanan iki menyang KOSGEB suwene 30 wulan nganti 2020 Juni 3. " ngandika.

Bilangan TINDAK KENE TUKAR

Varank negesake yen kabeh cicilan sing bakal dibayar maneh bisnis ditundha, "Jumlah istilah ora bakal ganti. Ora kapentingan sah bakal diisi. SMEs kita, sing sadurunge entuk manfaat saka keputusan deferral KOSGEB, uga bakal entuk manfaat saka keputusan iki. " dheweke ngomong.

PROJEKS OGO TIDAK DITULU

Nyariosaken bilih KOSGEB nawakake dhukungan adhedhasar proyek liwat macem-macem program, uga ndhukung para wirausaha, Varank ujar, "Kita bakal menehi wektu tambahan nganti 11 wulan kanggo bisnis sing kudu memenuhi kewajiban proyek utawa kewajiban program wirausaha sawise 2020 Maret 4. Dadi, proyek kasebut ora bakal diganggu. " ngandika.

Ora ana panjaluk Kepiye Donga

Nggambarake manawa bisnis kudu njaluk wektu tambahan, ujare Varank, "Kita wis nyepetake proses keputusan, lan kita bakal menehi tambahan wektu kanggo SME sing njaluk supaya dheweke langsung, tanpa butuh keputusan papan anyar."

Kita bakal nggunakake kabeh INSTRUMEN

Menehi negesake manawa hak iki bisa ditindakake saka panguwasa resmi marang woro-woro yen efek saka wabah KOVİD-19 wis ilang, Varank terus: Kita minangka salah sawijining negara pertama sing menehi reaksi marang risiko wabah KOVID-19. Minangka Kementerian, kita wiwit ngetrapake langkah-langkah sing bakal ditindakake nalika wates China. Usaha kita mesthi kena pengaruh dening penyakit iki sing nyebar ing jagad iki. Kita ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo nglindhungi SME lan kita miwiti ngetrapake. Ing proses iki lan sawise efek epidemi iki ilang ing jagad iki, kita bakal terus nggunakake kabeh instrumen sing kudu kita mesthekake supaya terus-terusan produksi.

GAMPANG GAMPANG

Ngelingake Presiden Recep Tayyip Erdoğan ngumumake Paket Perisai Kahanan Ekonomi sawise Koordinasi Rapat Koordinasi Coronavirus, Varank ujar, "Kita nglawan KOVID-19, sektor publik, swasta, universitas. Dokter kita, perawat nyoba njaga virus kanthi nggunakake 24 jam dina. Ing pimpinan presiden kita, kabeh menteri kita ngupayakake. " ngandika.

KOMEN MINDO

Nemtokake pentinge warga sing nyatakake pernyataan resmi, Varank terus kaya ing ngisor iki: Cara sing paling apik sing ditindakake yaiku nglindhungi awake dhewe. Kajaba manawa prelu iki, kajaba ana syarat sing dibutuhake, mula ora ninggalake omah-omah. Ayo dadi jarak sosial. Ayo ora gumantung banget karo statement spekulasi ing media sosial. Yen kita tumindak kanthi pikiran sing umum, jelas yen kita bakal ngatasi alangan apa wae, mula kapercayan iki tetep urip.


Panelusuran News Railway

Dadi pisanan komentar

komentar