Pesen Umum Yazıcı Pesen kanggo 19 Mei Pengetan Atatürk, Dina Pemuda lan Olahraga

panulis bisa uga ngelingake pesen perayaan festival remaja lan olah raga
panulis bisa uga ngelingake pesen perayaan festival remaja lan olah raga

Penumpang laris,


19 Mei 1919 minangka dina nalika bangsa Turki nggayuh kamardikan kanggo kamardikan kanthi yakin "Istiklal utawa Pati" ing pimpinan Gazi Mustafa Kemal Ataturk, anané bangsa Turki ing Anatolia lan tangisan kedaulatan nasional wiwit pitung heifers.

Diterbitake Mei 19, dina Turki minangka dhasar Republik kita.

Kanthi alesan kasebut, nalika Gazi Mustafa Kemal Atatürk ujar manawa ulang taun kaping 19 Mei, dheweke nerbitake dina iki minangka pesta kanggo para nom-noman, lan dheweke kepengin semangat 19 Mei urip ing salawas-lawase karo alamat kanggo para muda. Amarga semangat 19 Mei iki minangka jaminan Republik Turki supaya urip ing salawas-lawase.

Awal taun emas ing kereta api Turki yaiku 19 Mei. Dheweke ngerti pentinge ril sepur ing Kemerdekaan Merdeka Ataturk, mobilisasi sepur sing digunakake kanggo njamin pembangunan ing kabeh wilayah Republik Turki.

"Railways minangka senjata keamanan sing luwih penting saka negara tinimbang bedhil grosir." Dheweke nasionalisasi jalur sepur sing diduweni negara-negara manca lan njamin pambangunan 3 kilometer jalur-jalur sepur.

Sawise maneh ing dina sing migunani iki, kita bakal mengeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kanca-kancane prajurite, lan para martir, para patriotik sing ngaturake urip kanggo negara kasebut kanthi rasa syukur lan matur suwun. Muga-muga wae jiwa dicanthang.

Sugeng 19 Mei Pengetan Atatürk, Hari Pemuda lan Olahraga.

Ndeleng profil lengkap Kamuran
General Manager TCDD Tasimacilik lan
Ketua Dewan



Dadi pisanan komentar

komentar