Ngalih menyang Periode R&D ing Pendhidhikan Vokasional

P&P ing pendhidhikan profesional
P&P ing pendhidhikan profesional

Mahmut Özer, Wakil Menteri Pendidikan Nasional, ngandhani koran babagan rencana post-epidemi kanggo pusat R&D sing ditetepake ing sekolah tinggi vokasional. Saidzer ujar, "Kita bakal duwe sekitar 20 pusat R&D. Saben pusat bakal fokus ing wilayah sing beda. "


Wawancara Wakil Menteri Pendidikan Nasional Özer minangka ing ngisor iki: "Saiki kita bakal mlebu periode R&D ing pendidikan vokasional" Wakil Menteri Pendidikan Nasional Özer nyatakake yen iki bakal dadi salah sawijining prestasi penting wabah covid-19 ing pendidikan vokasional. Kita bakal nambah sing anyar mikir babagan distribusi kasebut. Kita bakal duwe sekitar 20 pusat R&D. Saben pusat bakal fokus ing wilayah sing beda. Contone, siji pusat mung bakal ngatasi piranti lunak, dene liyane bakal fokus ing teknologi piranti biomedical. Fokus utama yaiku kanggo pangembangan produk, paten, model sarana, desain lan produksi merek dagang, registrasi lan komersialisasi. Kita bakal terus nambah kisaran produk. Saiki kita bakal nglatih pelatih guru ing pusat P&P regional kasebut. " Nyariosaken manawa kurikulum pendidikan vokasional bakal dianyari kanthi cepet sawise proses kanggo otomatisasi, piranti lunak, teknologi intelijen buatan lan katrampilan digital, emphasizedzer negesake manawa pusat R&D bakal akeh nganyari babagan nganyari.

Kementrian Pendidikan Nasional (MoNE) miwiti serangan gedhe nalika perang nglawan wabah kovid-19. Sejumlah produk digawe saka bahan disinfeksi sing dibutuhake sadurunge sekolah, saka topeng, saka trench protèktif pas menyang gaun lan overlay sing bisa digunakake. Kanthi cara iki, MEB nggawe kontribusi sing penting banget kanggo nyegah penyakit kasebut ing dina-dina pertama perjuangan. Banjur dheweke nggawe produksi mesin topeng, piranti filtrasi udara, piranti laryngoscope video saka respirator. Ing proses iki, sing nuduhake pentinge pendidikan vokasional sing kuwat, Wakil Menteri MoNE Mahmut Özer nerangake apa jenis rencana pendidikan vokasional sawise kedadeyan wabah kovid-19.

'Kita kena pengaruh negatif'

Sajrone dina pertempuran Kovid-19, pelatihan vokasional menehi pemeriksaan sing sukses. Apa rencana kanggo masa depan pendidikan vokasional, sing uga duwe pengalaman sing luar biasa?

Pendhidhikan vokasional wis menehi kontribusi penting kanthi nglatih sumber daya manungsa kanthi katrampilan profesional sing dibutuhake pasar tenaga kerja sajrone pirang-pirang taun ing negara kita. Pendhidhikan vokasional ngalami wektu sing depresi utamane sawise aplikasi koefisien. Ing wektu kasebut, pendhidhikan vokasional wis dadi pilihan siswa sing sukses ing akademik. Ing taun-taun candhak, kejut kaping pindho ngalami nalika nglamar poin kanggo kabeh sekolah menengah. Apa sing kedadeyan sawise aplikasi koefisien mulai diulang, pendhidhikan vokasional maneh dadi pilihan wajib kanggo siswa sing ora bisa sukses. Pangolahan kasebut nyebabake pengaruh negatif saka manajer lan guru ing sekolah tinggi vokasional kita. Pendhidhikan vokasional wis dikenal kanggo masalah, siswa absen, lan kesalahan disiplin. Akibaté, siswa sing ora bisa nggayuh kekarepan pasar tenaga kerja nguatake persepsi negatif marang pendidikan vokasional. Mula saka iku, ana kerugian dhiri sing percaya babagan pendhidhikan vokasional.

'Keyakinan dhiri'

Apa kapercayan mandhiri kanthi nyata maneh ing proses iki?

Persis. Kontribusi sing paling penting saka proses iki yaiku kanggo mbalekake kapercayan diri ing jaman pamulangan pendhidhikan vokasional lawas. Dheweke nuduhake apa sing bisa ditindakake nalika masalah dheweke rampung, diwenehake kesempatan lan motivasi. Ing proses iki, dadi agenda karo produksi lan kapasitas produksi, ora kanthi masalah pendhidhikan vokasional. Nalika organisasi media nasional lan internasional nambah sukses, kapercayan mandhuwur tambah. Minangka kapercayan babagan apa sing bakal ditindakake, ngasilake, lan apa sing diasilake, sukses bisa uga.

'Saben pusat bakal fokus ing siji wilayah'

Apa pusat R&D bakal tetep sawise dina wabah Kovid-19?

Ing pendidikan vokasional, saiki kita bakal ngliwati periode R&D. Iki bakal dadi salah sawijining prestasi sing paling penting saka wabah Kovid-19 kanggo pendidikan vokasional. Ing proses iki, kita bakal nambah sing anyar ing pusat R&D sing wis ditetepake, kanthi nggayuh distribusi regional. Panaliten iki meh rampung. Kita bakal duwe sekitar 20 pusat R&D. Saben pusat bakal fokus ing wilayah sing beda. Contone, siji pusat mung bakal ngatasi piranti lunak, dene liyane bakal fokus ing teknologi piranti biomedical. Pusat kasebut bakal terus komunikasi karo saben liyane lan bakal ndhukung saben liyane. Pusat kasebut uga bakal dadi pusat kaunggulan. Fokus utama yaiku kanggo pangembangan produk, paten, model sarana, desain lan produksi merek dagang, registrasi lan komersialisasi. Kita bakal terus nambah kisaran produk. Saiki kita bakal nglatih pelatih guru ing pusat R&D regional kasebut. Pusat kasebut uga bakal menehi kontribusi penting kanggo nganyari kurikulum pendidikan vokasional.

Kapercayanipun tambah

Apa kita bisa ujar manawa investasi sing wis digawe MEB ing pendidikan vokasional sajrone rong taun kepungkur wis ngasilake woh?

Ya. Minangka pelayanan, kita banget fokus ing pendidikan vokasional. Kita wis ngerti proyek penting banget. Sing paling penting, pisanan, kita wis nindakake kerjasama sing kuat lan komprehensif karo wakil-wakil sektor sing kuwat ing kabeh lapangan pendhidhikan. Mula, kapercayan saka sektor pendidikan pendhidhikan tambah bertahap. Kabeh langkah kasebut ndadekake respon cepet, kolektif lan dinamis sing bisa diproduksi ing proses iki.

Kepiye sampeyan ngrancang wiwit saiki?

Kita bakal terus ngiyatake siklus pendidikan-produksi-tenaga kerja ing pendhidhikan vokasional. Kita bakal terus nganyari latihan kanthi kerjasama sing kuwat karo pasar tenaga kerja. Kita bakal nggawe sekolah tinggi vokasional dadi pusat produksi. Kita bakal terus nambah kapasitas produksi produk lan layanan, utamane ing lingkup dana revolving. Contone, ing taun 2019, kita nambah penghasilan sing digawe saka produksi sing digawe ing ruang lingkup iki sekitar 40 persen nganti 400 yuta TL. Ing 2021, target kita yaiku produksi 1 milyar TL. Masalah sing paling penting yaiku ningkatake kapasitas tenaga kerja lan kahanan kerja kanggo para lulusan ing pasar tenaga kerja. Kolaborasi sing wis ditetepake karo sektor kanthi prioritas tenaga kerja, kita minangka langkah pertama sing bakal ditindakake. Langkah-langkah kasebut bakal terus kuwat.

'Kabeh produk sing kita fokusake diprodhuksi'

Sampeyan wis netepake pusat R&D ing sekolah tinggi vokasional. Apa tujuane?

Kontribusi pelatihan vokasional nalika mbesuk Kovid-19 kaping pindho. Tahap pertama melu produksi massal lan pangiriman topeng sing dibutuhake, disinfectant, trench pelindung pasir, apron sing nganggo lan overalls. Tahap iki sukses banget lan prodhuksi konteks iki terus. Tahap kapindho fokus marang desain lan pabrik piranti kayata respirator lan mesin topeng sing dibutuhake kanggo nglawan kovid-19. Kanggo sukses ing tahapan kapindho, kita nggawe pusat R&D ing sekolah tinggi Anatolian vokasional lan teknis ing propinsi kita kanthi infrastruktur sing kuwat. Kita nguatake infrastruktur pusat R&D kita kanggo desain lan nggawe produk kasebut. Pasinaon sing intensif ditindakake ing pusat kasebut sing diadegake ing provinsi kita kayata Istanbul, Bursa, Tekirdağ, Ankara, İzmir, Konya, Mersin, Muğla lan Hatay. Ing pusat kasebut, kita bisa ngasilake kabeh produk sing kita fokus. Ing konteks iki, akeh produk sing dirancang lan diprodhuksi kayata mesin topeng bedah, respirator, mesin topeng standar N95, piranti laryngoscope video, amben perawatan intensif, piranti filtrasi udara, unit sampling.

Kerjasama karo ITU-ASELSAN

Ngelingi nganyari kurikulum, sampeyan bakal nggawe update anyar, amarga nganggep manawa pasar tenaga kerja bakal kedadeyan sawise wabah Kovid-19?

Mesthi wae. Sawise proses iki lan bakal ana nganyari maneh kurikulum kanthi cepet kanggo katrampilan digital. Kita ora nganggep lembaga pendhidhikan vokasional lan teknis minangka institusi sing mung diwenehake pendhidhikan keterampilan. Kita kepengin kabeh siswa entuk katrampilan utama supaya bisa adaptasi karo kahanan teknologi lan sosial. Kanggo wektu sing suwe, kita pengin nyuda bedane ing antarane pendidikan vokasional lan umum. Mula, kita kerjo bareng karo organisasi kanthi teknis lan akademik kayata ITU lan ASELSAN. Katrampilan sing dibutuhake miturut level teknologi lapangan ing pasar kerja bakal ditambahake menyang kurikulum ing kabeh profesi sing kita ajar. Nanging, kita ora bakal konten karo iki, nanging kita bakal bisa ngiyatake katrampilan umum para lulusan kita.



Dadi pisanan komentar

komentar