Diterbitake Laporan 'Tahap Opsi kanggo Istanbul'

Iku ora ateges bali menyang normal.
Iku ora ateges bali menyang normal.

Papan Penasihat Ilmiah IMM nerbitake laporan babagan 'Stage of Opening for Istanbul'. Ing laporan; Turki minangka nyuda jumlah tiwas ing umum; nanging, nyatakake yen ora ana data sing sehat babagan Istanbul. Laporan kasebut menehi saran manawa keputusan kanggo pindhah menyang tahap sabanjure proses normalisasi digawe sawise panaliten rong minggu.


Ing Laporan Komite Ilmiah IMM, pandangan ing ngisor iki disebutake kanthi nyebutake pentinge transparansi kanthi ngandhani kanthi asring masarakat.

GOLONG ULANGAN ING WULANG MINGGU

"Tahap tartamtu wis ngrambah ing pandemik COVID-19. Proses bali menyang urip normal kudu direncanakake kanthi bertahap, nasional lan lokal lan selaras karo prinsip ilmu kesehatan masyarakat lan ora kudu dilewati tanpa nyukupi kahanan tartamtu kanthi ngevaluasi saben langkah menyang konversi menyang normalisasi anyar.

Bebaya sing bakal dialami ing proses reopening nggawa bebaya mundhak maneh ing kasus COVID-19. Pramila, saben langkah sing paling penting yaiku supaya ora mbuwang wektu lan usaha, lan ora bakal bali maneh.

Jumlah kasus anyar sing diamati sajrone bukaan kudu diawasi kanthi ati-ati lan langkah-langkah anyar kudu diputus kanthi ndeleng efek mbukak. Ing konteks iki, bukaan, sing ana ing skala gedhe, sing bisa mengaruhi massa gedhe, kudu ditindakake kanthi bertahap, sawise wektu ngawasi rong minggu, langkah sabanjure kudu diwarisake supaya bisa ngerteni kanthi jelas saben efek. Kajaba iku, transisi kudu dadi proses rong arah lan yen perlu, mundur cepet.

Mbukak maneh kudu diwiwiti kanthi kegiyatan resiko paling sithik, wilayah kapadhetan pedunung sing sithik lan klompok umur resiko sing asor. Mula, pisanan kabeh wong kudu miwiti nggunakake ruang umum kanthi manut aturan jarak fisik (1 Aturan Meter), nanging ing sisih liya, panggonan kanthi kontak dhuwur kayata bar, restoran, sekolah, papan penjualan produk sing ora penting kudu ditinggalake kanggo tanggal mengko.

ISTANBUL kudu duwe PROGRAM ASAL

Istanbul kudu duwe program mbukak maneh sing kapisah, minangka metropolis kanthi jumlah populasi sing gedhe lan propinsi sing paling kena pengaruh saka wabah kasebut. Ing laporan iki, sing ngevaluasi proses dibuka maneh khusus kanggo propinsi Istanbul, tujuane kanggo prédhiksi langkah-langkah tingkat propinsi miturut kriteria ilmiah sing diusulake dening lembaga sing kompeten lan komunitas ilmiah babagan perkara kasebut. diwujudake. Jumlah kasus dina iki kira-kira luwih saka 1 persen.

ING WORLD HEALTH ORGANISATION DIKANGGIH

Organisasi Kesehatan Donya wis nemtokake enem kritéria kanggo miwiti watesan watesan gedhe. Negara-negara kudu memenuhi kritéria ing ngisor iki:

1. Bukti yen petikan COVID-19 dikendhaleni,

2. Kapasitas sistem kesehatan lan kesehatan masarakat sing cukup kanggo diagnosis, ngisolasi, nyoba, pelacakan kontak lan kuarantin,

3. Nyilikake risiko jeblugan ing lingkungan kanthi sensitivitas dhuwur - omah-omah perawat, omah-omah perawat kanggo cacat mental, lsp.

4. Langkah-langkah pangayoman kalebu jarak fisik, cuci tangan, kebersihan pernafasan lan pemantauan suhu awak lagi ditindakake ing papan kerja,

5. Ngatur risiko kedadeyan saka komunitas kanthi risiko kontaminasi sing dhuwur,

6. Komunitas duwe swara lan pencerahan babagan transisi, dadi bagean saka proses lan partisipasi

PERSIAGAAN TRANSPARENSY lan SOSIETYAH pancen PENTING.

Kanggo Istanbul, sing nyatakake paling ora 60 persen kasus sing tepat, penting banget kanggo menehi informasi marang pamrentah lokal babagan proses reopening lan entuk panemu. Data sing tepat lan akurat miturut definisi kasus sing mungkin WHO kudu diwenehake saben dina kanggo Istanbul, lan data kasebut kudu kasedhiya kanggo kutha liyane.

Masyarakat uga dadi faktor penting ing tahap reopening lan ora kudu dilalekake manawa bakal dibentuk dening prilaku masarakat ing masyarakat. Sampeyan kudu dingerteni dening masyarakat manawa proses pambuka dudu proses sing kabeh bali menyang periode pra-epidemi, iku langkah sing bisa ditrapake sajrone tahap, lan negatifitas sing bakal kedadeyan sajrone proses pambukaan bakal mbalikake tahap-tahap.

Yen tahap kasebut ditemtokake, kabeh kudu dibagi karo komunitas lan partisipasi masyarakat kudu diidini. Alasan / alasan kanggo langkah-langkah sing dijupuk kudu diterangno lan samesthine bakal tundhuk tahap kasebut. Menehi mung tanggal sing pas tanpa nerangake hubungan sabab-akibat nyebabake pangarepan saya mundhak. Penting banget kanggo nampa masyarakat minangka bagean saka proses lan melu ing proses kasebut, lan kanthi cekap ngliputi tahap transisi.

Ing tahap normalisasi, dhukungan lan netepi bisnis marang aturan kasebut penting banget. Ngelingi masalah apa sing dianggep lan faktor sing dibukak maneh, poin-poin kasebut kudu dituduhake kanthi umum. Yen informasi kasebut ora transparan; skepticism, kuatir, prilaku beboyo, penyebaran informasi palsu, yakin informasi sing salah. Pramila, kritéria pambuka lan proses kudu transparan.

Penting banget yen tingkat jarak fisik lan langkah-langkah higienis ing papan kerja umum ing ngendi bukaan kasebut ditindakake dening para pejabat polisi, lan manawa tindak pidana perusahaan sing ora ngetrapake langkah kasebut ditindakake dening para pengawas lokal. Proses iki mung bisa ditindakake kanthi kerjasama lan kerjasama pihak panguwasa pamrentah karo administrasi lokal.

SITUJUKAN PENTING ING ISTANBUL

Turkey milih umum babagan tambahan Istanbul kanggo nerangake sawetara data sing meh ora ana data.

Data sing ana winates sing ditliti manawa kritéria kasebut ditaksir kanthi penurunan wiwit pertengahan April, jumlah kasus anyar ing Turki ing awal Mei, nanging mungkasi wabah minggu kaping 2 tuwuh diamati.

nyuda jumlah tiwas sing kriteria liyane, Turkey prihatin nanging ora kasedhiya ing data umum babagan Istanbul. Nanging, miturut evaluasi digawe saka data Direktorat IMM Cemeteries, jumlah tiwas ing Istanbul wis mudhun ing 14 dina pungkasan. Frekuensi penyakit ing antarane profesional kesehatan sing disebutake ing kriteria liyane uga ora dingerteni.



Dadi pisanan komentar

komentar