Sanajan Virus, Tunnel lan Bridges Pembayaran Mbayari padha Rampung

Sanajan ana ing trowongan lan jaminan garansi pembayaran wis rampung
Sanajan ana ing trowongan lan jaminan garansi pembayaran wis rampung

Amarga kerjo kekuatan amarga virus Corona, mandheg saka kontrak utawa wektu tundha pembayaran dibahas. Nanging, pambayaran njamin trowongan Eurasia, Osmangazi lan Yavuz Sultan Selim digawe kanthi lengkap.


Miturut pawarta Yusuf Demir saka SÖZCÜ; " Amarga wabah virus Corona, roda ekonomi wis mandheg, mayuta-yuta wong ora nganggur, tunjangan kerja sing cendhak, lan malah para pedagang ndhukung utangan durung dibayar kanthi lengkap, dene dhuwit penjamin durung ditundha.

Direktorat Umum Jalan Raya, Tunnel Eurasia dibangun kanthi model "Mbangun-Operasi" Transfer, dalanan Istanbul-İzmir lan Marmara Utara, jembatan Yavuz Sultan Selim lan Osmangazi mbayar sisa saka jumlah garansi 2019 tanggal 30 April. Ora resmi ngumumake sepira pembayaran kanggo perusahaan.

Pembayaran njamin diwilang miturut kontrak ing tingkat 2 Januari taun sing gegandhengan lan digawe ing wulan April taun ngarep. Kanthi pangaturan sing digawe taun kepungkur, rong pambayaran digawe saben taun kanthi tingkat dolar tanggal 2 Januari lan 1 Juli.

3 JAMINAN ING JAWA KANGGO KE 3

Ing separo pisanan taun kepungkur, 1 milyar 450 yuta liras dibayar menyang konsorsium, sing mung makarya ing Jambatan Yavuz Sultan Selim. Sampeyan nyatakake yen jumlah sing kudu dibayar kanggo separo taun kaping pindho dikira minangka 1 milyar 650 yuta liras.

Kanthi pambayaran kasebut, dhuwit sing dibayar kanggo perusahaan sajrone 1 taun saka kanthong warga entuk 3 milyar 50 yuta liras. Amarga pitungan pambayaran jaminan adhedhasar dolar, pajak warga sing ora nate nggunakake jembatan lan dalan iki mbayar 2018 milyar 2 yuta TL menyang kontraktor negara kanggo taun 2018 ing tarif dolar tanggal 1 Januari 3.76 (3 Dolar = 650 TL).

8.3 Bilyar TL RESERVED

Miturut Program Tahunan Presiden 2020, 8.3 milyar lira diparengake kanggo jaminan sing diwenehake menyang perusahaan ing proyek Public Private Cooperation (PPP) Kementerian transportasi. Kajaba kanggo kreteg, trowongan lan dalan gedhe, uga ana pambayaran sing mbayar bandara lan sepur. Bandara Istanbul ora kalingan saka pitungan iki.

CHP NGANGGO KANGGO

Wakil Ketua Group CHP Özgür Özel negesake manawa penundaan digawe ing sewa, pajak, premi asuransi lan mbayar utang kanthi alasan "daya majeure" sajrone epidemi virus.

Ing wektu iki nalika meh ora bisa golek dana kanggo nulungi masarakat amarga wabak virus Corona, Özel ngusulake manawa pamrentah kudu nolak pambayaran jaminan ing sangisore proyek Public Partnership Public sing digawe kanggo perusahaan kanthi nuduhake keagungan tenaga kanggo ekonomi lan bathi umum.



Dadi pisanan komentar

komentar