Sapa Ali Durmaz?

Sapa Ali Durmaz
Sapa Ali Durmaz

Kutha Bulgaria ing kutha Kardzhali Rusalsko Light ing desa Ali Durmaz lair ing taun 1935, tekan Turki ing taun 1950, nilar kabeh ing Bulgaria, lan dheweke wiwit manggon ing Bursa Mudanya. Durmaz makarya kanthi tekad supaya ora tau kompromi bisnis ing sajrone uripe, wiwit taun pisanan bisnis bisnis ing Turki, Ali entuk jeneng julukan wong Jerman.


Ing taun 1956, toko Durmaz ing Bazaar Archers dirusak ing geni. Durmaz, sing bisa ngatasi sawetara kerugian amarga dheweke nggawe asuransi 6 wulan kepungkur, nyimpen toko anyar tanpa istirahat lan terus kerja ing kene.

Durmaz, sing ngasilake mesin tekstil nalika pertama gawe bisnis, terus mesin kasebut nganti 37 taun. Amarga kudeta taun 1960 lan stagnasi ekonomi sabanjure, akeh pedagang ngunci lawang, dene 'stobacilar', sing teka ing kunjungan Durmaz, dhawuh supaya papat klambi rambut lan mandheg menyang produksi mesin pangolahan rambut. Gunting iki dadi 'murid' Ali Durmaz sawise pirang-pirang taun.

Ali Durmaz milih sregep. Uripé ditetepake kanggo kerja lan ngabdi negarane. Dheweke kerja keras lan blas akeh wong kesed. Malah seneng-seneng karo Panjenengane, antarane pakaryan. Durmaz ujar, "Aku durung tau liburan, aku durung ngerti kenapa dina Minggu iku liburan. Aku uga tekan pabrik ing dina Minggu. 7 dina seminggu kanggo aku, 7 dina seminggu ”. Mesin sing diasilake ing Bursa lan Turki kanthi jeneng sing dikenalake ing jagad iki. Dheweke makaryakke akeh wong ing pabrik-pabrik, mbantu para imigran saka Bulgaria kanthi ngupayakake nalika isih angel. Durmazlar Jentera Inc. ngedegaken perusahaan Ali Durmaz lulus sekolah tinggi ing Vokasional Industri lan ngomongake basa Jerman.

Ali Durmaz, sing tiwas tanggal 07.11.2004, dadi anggota Dewan Perdagangan lan Industri Bursa, Keanggotaan Busiad, Yayasan Fakultas Teknik dan Arsitektur Universitas Uludağ, Yayasan Dewan Penasihat Tekstil Teknik, uga macem-macem amal lan asosiasi.

Prinsip paling penting Ali Durmaz sajrone urip yaiku pemahaman babagan karya sing diadopsi lan pengin nyebar lan saran kanggo generasi sabanjure:

"Apa Kualitas Paling Luwih Lan Paling Sampeyan Sampeyan."



Dadi pisanan komentar

komentar