Emas Horn Ndeleng saka Pierre Loti Hill Apik Kabeh

Tampilan Halic saka Pierre Hill pancen populer kanggo kabeh wong
Tampilan Halic saka Pierre Hill pancen populer kanggo kabeh wong

Nalika sampeyan tekan jembatan iki, yaiku wilayah sing paling apik ing ngendi sampeyan bisa ndeleng panorama Golden Horn sing misuwur; Kopi, sing dijenengi penulis Prancis sing misuwur Pierre Loti, wis tekan. Jeneng nyata Pierre Loti, sing manggon ing Istanbul dangu lan dadi kekasih Istanbul sing sejatine, yaiku "Julien Viaud". Warung Sejarah minangka papan sing cocog kanggo ndeleng tampilan unik. Sampeyan uga bisa munggah bukit kanthi mobil kabel.

babagan pier loti bukit
babagan pier loti bukit

Kacariyos, Pierre Loti, sing ndeleng minangka tanah air nomer loro, teka ing kopi iki sing diarani "Rabia Women's Coffee" lan nulis novel "Aziyade" nglawan Tanduk Emas. Wilayah, ing ngendi "lingkungan Turki" asli dibalekake lan tetep urip saiki, kalebu papan sing dadi fasilitas tur wisata. Wilayah kasebut diarani minangka Buku Wisata Evliya ebelebi minangka "Promosiade Idris Mansion".

Pierre Loti, sing dadi tujuan sing populer kanggo kabeh wong manca lan lelungan sing tekan Istanbul ing abad kaping-19, duwe akeh bangunan sejarah sing ana. Salah satunggiling inggih punika Kaşgari Tekkesi kayu kanthi prasasti, tanggal 1813. Maneh, ing ngleboke fasilitas kasebut, bangunan kasebut kanthi nisan warna putih kanthi ditulis ing basa Persia yaiku Çolak Hasan Tekkesi. Bangunan sajarah ing garis Tekke yaiku Sekolah Kedokteran. Makam saka Mevlevi sing jenenge "İskender Dede", sing tilar donya taun 1589, mapan ing ngarep Mekteb lan ing jero ruangan fasilitas, sing dibangun dening İdris-i Bitlisi, sing uga dadi panulis sejarah Ottoman. Salah sijine telaga ing ngarep İskender Dede yaiku sumur sing Dilek (utawa niat) sing misuwur. Ing Evliya Çelebi Seyahatname babagan sumur iki; Dheweke nulis manawa "wong-wong sing ndeleng sumur sumur padha ndeleng karep ing sumur sumur". Ing sisih ndhuwur kuburan yaiku makam Saray "Atçıbaşı (Mirahur-Tuğ Jenderal) Ali Ağa lan kulawargane. Kajaba iku, "Sarnıç", sing dipercaya dibangun ing jaman Byzantine lan digunakake ing jaman Ottoman, njaga orane ing tengah fasilitas kasebut.

babagan pier loti bukit

Kepiye cara menyang Pierre Loti Hill?

Yen sampeyan mlebu kendharaan; Ana dalan bali menyang Pierre Loti. Kanthi cara iki, sampeyan bisa munggah bukit lan ninggalake mobil ing kana, ninggalake taman mobil…

Wong-wong sing teka tanpa kendharaan saka sisih Anatolian bisa kanthi gampang ing --sküdar - feri Eyüp. Sampeyan bisa munggah bukit kanthi njupuk mobil kabel saka port ferry.

Yen sampeyan lunga kanthi bus, sampeyan kudu mandheg ing Eyüp Sultan mandheg menyang Pierre Loti lan njupuk mobil kabel saka ing kono.

Sampeyan bisa numpak mobil kabel menyang Pierre Loti Hill kanthi akbil ...

Biaya mobil kabel Pierre Loti

Kanggo mlebu ing Pierre Loti Hill nganggo mobil kabel, sampeyan bakal njupuk mobil kabel sing kalebu Istana Metropolitan Istanbul. Kanggo iki, sampeyan bisa ngliwati maca 'Istanbul Card' minangka edisi normal. Kanggo saben edition, sing duwe kertu biasa mbayar 2,60. Nalika guru mbayar 1,85, rega tiket siswa ana 1,25.



Dadi pisanan komentar

komentar