Tuntutan Lampu Gegayung Mengenai Fasilitas Mobil Kabel Beşikdüzü

Tuntutan lampu kilat babagan fasilitas mobil kabel besikduzu
Tuntutan lampu kilat babagan fasilitas mobil kabel besikduzu

Anggota Dewan Perbandaran Trabzon Beşikdüzü Önder Öztürk ngaku manawa perusahaan mobil kabel kasebut tumindak nglawan kontrak kasebut ing Beşikdüzü.


Öztürk nyathet ing ngisor iki; "Perusahaan sing makarya Fasilitas Mobil Beşikdüzü ora ngetrapake kewajiban kontrak. Miturut artikel saka 7 kontrak, 2019 persen saka turnamen sing ditindakake ing taun 18.1 durung dibayar dening kotamadya nganti 15 Mei 2020. Kajaba iku, perusahaan kasebut ora menehi lembaran imbangan 2019 nganti akhir April. Aku nampilake kahanan kasebut kanggo perhatian wong liya. Ora ana sing ngomong ora ana dhuwit. "

Önder Öztürk nuduhake cathetan ing ngisor iki;

1- 2018 yuta TL dihabisake kanggo fasilitas mobil kabel, sing dirampungake dening Munisipalitas Beşikdüzü ing taun 120, lan 35 yuta TL saka jumlah kasebut dileboni karo Iller Bank kanthi etangan bunga kurang kanthi istilah sing limalas taun, lan sumber daya lan geran kotamadya ditemokake.

2- Kanthi spesifikasi tender sing disiapake dening Munisipalitas Beşikdüzü, ditrapake kanggo tender miturut judhul "Konstruksi lan Operasi Hotel lan Fasilitas Komersial kanggo 29 Taun kanggo Fasilitas Mobil Kabel ing Pusat Pariwisata lan Olahraga Beşikdağ" lan tender kasebut tetep ana ing perusahaan sing jenenge GİZTAŞ A.Ş. Wis ditandatangani.

3- Wiwit katon manawa perusahaan Giztaş A.Ş ora netepi kewajiban kasebut miturut Spesifikasi Tender lan Kontrak sawise sawetara wulan, mungkasi kontrak kasebut dibayangke amarga kepentingan Beşikdüzü Munisipalitas lan Warga kasebut miturut artikel sing relevan karo kontrak kasebut.

4- Wiwit perusahaan Giztaş A.Ş wis dikenal kanggo menang Tender Tele-Municipality of Afyon sadurunge Beşikdüzü, mula mangertos manawa kotamadya sing ana hubungane wis hubungi kita ing loro kotamadya. Sawise pemilihan tanggal 30 Maret 2019 ing loro kotamadya kasebut, administrasi anyar nggawe mandeg kanthi nggunakake spesifikasi tender lan hak sing ditetepake saka kontrak kasebut. Gunan perusahaan kasebut, kira-kira 10 yuta TL, diwenehake kanggo kotamadya, kacathet minangka penghasilan kanggo kotamadya.

5- Sajrone proses mandeg Munisipalitas Beşikdüzü, perusahaan Giztaş nyatakake pengin nggunakake pilihan KOMPUTUSAN KOMONI, yaiku amarga kontrak kasebut. Kontrak anyar wis ditandatangani karo perusahaan sing jenenge AFRİNA, kanthi prasetya yen bakal netepi kewajiban ing spesifikasi lan kontrak, lan kontrak anyar wis ditandatangani karo Munisipalitas, Giztaş lan Afrina.

6- Pemilik perusahaan Afrina minangka warga negara Arab Saudi. Sesuai karo kontrak kasebut, dheweke mbayar jumlah dhuwit saka TL 10 yuta menyang Munisipalitas Beşikdüzü, klebu kapentingan sing overdue. Kajaba iku, pambangunan parkir ing sekitar stasiun ngisor lan pusat blanja wis diwiwiti, lan stasiun ndhuwur uga wis miwiti pambangunan hotel sing digawe Donya sing dibangun karo Munisipalitas nganti 13.42. Iki minangka prentah sing wajib diutus.

7- Lan sawise pemilihan tanggal 30 Maret 2019, Administrasi Perbandaran, sing dadi kekuwatan sawise pemilihan, ngukum perusahaan Teleferik kanthi alasan sakcara sing ora cocog karo juta yuta TL. Kajaba iku, tembung sing ora disenengi dening Walikota kanggo para investor Arab ing Majelis Perbandaran Metropolitan Trabzon (Ayo watu nglumpukake lan ninggalake sisir. Ayo padha ninggalake Beşikdüzü.) Nalika dilebokake ing pers, wong Arab ninggalake fasilitas mobil kabel umum lan ninggalake Beşikdüzü. Mangkono, operasi mobil kabel tetep nganggo Giztaş, mitra liyane. Kangge, Mei 2020, rong pertandhingane ukara diklumpukake dening kotamadya.

8- Nalika mitra Arab metu, kabeh konstruksi dihentikan. Kasunyatane, sanajan cetakan lan wesi siji lantai hotel sing dibangun ing puncak kasebut dirajut, produksi iki didol menyang subkontraktor kanggo bagean pambubaran wesi ing situs konstruksi sing dibongkar lan matine wesi sing dirajut ing dek.

9- Sanajan kabeh peringatan lan peringatan tumrap staf teknis ing kotamadya kasebut, perusahaan operasi kasebut ora netepi kewajiban sing bakal ditindakake miturut Kontrak. Jumlah dhuwit regane sing bakal ditindakake yaiku 20 yuta T.L. Kanthi laporan iki, Walikota Ramis Uzun Bey diwenehi. Ayo ing Desember 2019, perusahaan kasebut diwenehi tambahan enem wulan kanggo Pusat Blanja, sing kudu ditindakake ing sub-stasiun. Ing wulan Mei 2020, saiki, bass banyu wis diwutahake ing produksi iki. Ekstensi wektu iki pancen ora sah. Kajaba iku, perusahaan kasebut entuk Operasi Mobil Kabel kanthi syarat bisa rampung ing stasiun ndhuwur ing pungkasan wulan Juni 2020. Nanging nganti saiki, kuku mung durung dipaku.

10- Apa manajemen kotamadya bakal terus milih perusahaan, utawa bakal Perbandaran Afyon lan Kocaeli Kartepe nglindhungi hak warga lan nyathet jaminan sing diwenehake dening perusahaan minangka penghasilan, lan bakal nindakake Transaksi Penundaan kaya sing dibutuhake dening Spesifikasi Tender lan Kontrak sing ditandatangani karo Perusahaan? Yen ora, bakal diwedharake manawa Presiden lan Anggota Majelis nindakake tindak pidana sajrone audit Pengadilan Akun lan Kementerian Dalam Negeri, lan dheweke bakal dituntut amarga tumindak salah lan ngrusak masarakat. Mundhak kerugian umum bakal dicelupake kanggo sing dianggep. Kita bakal ngenteni lan ndeleng. (Sumber: Artikel 61)



Dadi pisanan komentar

komentar