Transcontinental Railway

Transcontinental Railway
Transcontinental Railway

Amerika Serikat gabung nalika sledgehammer mencet jotosan emas ing upacara lemah Promontory ing Utah tanggal 10 Mei 1869, kanggo ngrampungake sepur transcontinental pisanan.


Gedhung karéta api Pasifik Tengah ing sisih wétan California, sing konstruksi luwih saka pitung taun, lan bangunan kareta Union Pacific ing sisih kulon Nebraska, lan sepur antropontinental wis nyuda dalan 5000 mil nganti seminggu. Rail transcontinental wis nyumbang kanggo maju kanthi cepet ing Amerika Serikat ing sisih kulon, nyegah kenaikan West West lan nyebabake perang bangsa-bangsa Amerika pribumi sing manggon ing tanah iki. Iki uga bisa ditindakake kanthi ekonomi kanggo ngeksploitasi sumber daya sing akeh ing Kulon lan pindhah menyang pasar ing Timur.



Dadi pisanan komentar

komentar