Menteri Varank: 'Kabeh Pabrik Otomotif Sing Bisa'

menteri kerja ing kabeh pabrik otomotif varank
menteri kerja ing kabeh pabrik otomotif varank

Menteri Perindustrian lan Teknologi Mustafa Varank nyatakake yen pemulihan ing sektor nyata wis diwiwiti lan sinyal positif wis teka lan ujar, "Mesthine, kita bakal nggawe industri kita tahan karo kabeh jinis kejutan lan tetep urip ing kabeh kasus." digunakake ungkapan.


Menteri Varank melu program Dhiskusi DEİK sing diatur dening Badan Hubungan Ekonomi Asing (DEİK) liwat konferensi video.

FAKTOR AUTOMOTIF KANGGO Nindakake

Nerangake yen konsumsi listrik ing OIZ wis wiwit nambah wiwit wiwitan wulan Mei, Varank ujar, "Kabeh pabrik utama otomotif digunakake. Ana uga pemulihan ing tekstil. Industri panganan, kimia, farmasi lan kemasan wis nambah kekuatane karo wabah kasebut. Kita ajeg ketemu karo wakil industri lan administrasi OIZ. Minangka Kementerian, kita fokus ing langkah-langkah kanggo nyadari potensial iki. Kita bakal nggawe industri kita tahan karo kabeh jinis kejut lan tetep urip ing kabeh kasus. " ujar.

COVID-19 MENGIKUT ORA

Ngerteni manawa ana kritéria kritis proses normalisasi yaiku tes Covid-19 sing diwiwiti ing OIZ, ujare Varank, "Kita miwiti tes skrining ing Istanbul, Bursa, Tekirdağ, Manisa lan Gaziantep enggal. Kita pengin ngetrapake sistem iki ing kabeh OIZ ing akhir Mei. " dheweke ngomong.

Cepet ranging

Nerangake manawa dheweke ngetutake indikator pertumbuhan sing rutin, ujare Varank, "Kita ngawasi data produksi industri, tingkat panggunaan kapasitas, pesenan manufaktur lan konsumsi listrik ing industri meh cepet. Prioritas utama yaiku njamin pemulihan permanen ing ngarep produksi. " ujar.

RESEPING PANGGILAN MACINE

Nyentuh Program Gerak Industri berorientasi Teknologi, Varank ujar, "Kita ngrancang mekanisme dhukungan pungkasan. We ndhukung panuku lan bakul ing wektu sing padha. Kita bakal ngrampungake telpon sing dibukak ing industri mesin enggal. Ing wulan ngarep, program bakal diaktifake kanggo sektor prioritas liyane. Muga-muga sampeyan bisa ngubungi telpon karo mitra lokal utawa manca. " dheweke ngomong.

AKTIF EKONOMI AKTIF

Varank, nyathet yen Turki bakal dadi salah sawijining pusat persediaan wilayah anyar sing unggul ing donya, bakal mbentuk stakeholder kanthi tintingan ekonomi kanthi ekonomi sing aktif lan ujar manawa bakal ngupayakake diplomasi.

Kita ora mandhegake roda

Ngomong ing konferensi kasebut, Presiden DEPK Nail Olpak ujar, "Kita durung mandhegake roda ekonomi kanthi dhukungan negara, bisnis, dunia finansial, karyawan. Kita ngerti manawa pemenang ing jaman anyar bakal dadi wong sing bisa ngatur proses kasebut kanthi ngandelake mitra bisnis tanpa ngilangi sumber lan persediaan. " ujar.



Dadi pisanan komentar

komentar