Operasi Dana Kasugihan kanggo Mobil Domestik

operasi dana dana kanggo mobil domestik
operasi dana dana kanggo mobil domestik

Proyek "mobil domestik", sing digawa menyang agenda kanthi iklan gedhe sing ditindakake dening Presiden Erdoğan, ana ing agenda maneh sawise stagnasi ing jaman epidemi. Sampeyan nyatakake yen wektu iki, proyek kasebut ditransfer menyang Dana Wealth, sing dianggep bakal dibangun, lan manawa transfer milyar lira menyang panggedhe bisa ditindakake.

Tanah bisa digoleki sumber kanthi nuduhake hipotek!


Hasan Toktaş, anggota Dewan Direksi İYİP, nyatakake manawa tanah Perbendaharaan Turki 4200-hektar sing diwenehake menyang TAF ditransfer menyang Dana Kekayaan.

Pratelan manawa tuntutan kasebut wis dicapai, nanging ora ana informasi sing jelas babagan langkah resmi ing arah iki, kata MPP Bursa Erkan Aydın, "Kita ngomong babagan tanah gedhe ing kene. Siji yuta meter persegi saka 4 juta kothak meter persagi bakal digunakake kanggo pabrik kasebut. Kanthi pratelan kasebut, mung siji sing bisa dipikirake, tanah sing ditakoni bakal ditransfer menyang Dana Wealth, lan papan iki bakal dituduhake minangka hipotek, lan perusahaan bakal nyoba menehi utangan saka luar negeri. "

Tayyip Erdogan tanggal 27 Desember 2020, ing forum pangguna ing Inisiatif Mobil Inisiatif ing Turki kanggo (TOGG), nyata ing TSK 4 yuta meter persegi ing Gemlik 1 yuta meter persegi diumumake yen bakal diparengake kanggo rampung pabrik "Love Kadir ing pangeling-eling," Dana dana Kekayaan Tanah TSK Yen warta sing ditransfer kanthi bener, produksi mobil domestik bakal ditindakake kanthi kerjasama karo Dana Kekayaan. "

"Venture Group, sing paling larang regane Turki paling ora udakara 1 yuta meter persegi lan menehi dhuwit akeh amarga ora bisa ngramal apa sing bakal kelakon dina iki, bisa dingerteni manawa bakal dibagi," ujare Kadir sengit, evaluasi terus kaya ing ngisor iki:

Metode kemitraan negara karo perusahaan swasta tegese perusahaan ditransfer sumber daya gratis dening Publik. Perusahaan dibayar lan dadi mitra sing ora ngluwihi 50% modal. Wiwit ibukutha kasebut ana ing sangisoré 50%, pamrentah ora duwe pangandikan ing pamrentahane.

'Dheweke mung bisa nemokake dhuwit sing akeh saka Dana Kekayaan'
Tayyip Erdoğan ujar manawa klompok usaha gabungan sing ditetepake kanggo mobil domestik bakal nandur modal 22 milyar lir. Dheweke mung bisa nemokake dhuwit sing akeh saka Dana Wealth. Dheweke bakal mindhah liras milyar menyang panggedhe, amarga kita bakal mbangun mobil domestik.

Salah sawijining tujuan madegake Dana Wealth yaiku nyebarake praktik kasebut.

Apa insentif sing diwenehake sadurunge marang bos kanggo proyek kasebut?
Barang ing ngisor iki kalebu ing paket insentif sadurunge sing diumumake Presiden Erdoğan kanggo proyek kasebut bakal ditindakake dening Anadolu Group, BMC, Root Group, Turkcell, Zorlu Holding lan TOBB:

  • Pengecualian pajak Customs,
  • Pambébasan VAT,
  • Mbalek maneh VAT,
  • Pengurangan pajak (tingkat pengurangan pajak 100%, tingkat kontribusi investasi 100%, tingkat kontribusi investasi sing bisa digunakake ing wektu investasi yaiku 100%),
  • Dhukungan saham majikan asuransi (10 taun),
  • Dhukungan tanggungan penghasilan (10 taun),
  • Dhukungan personel sing berkualitas (maksimal 360.000.000 TL),
  • Dhukungan lan / utawa dhukungan dividen (maksimal 13 taun wiwit nggunakake saben etangan, yen ora ngluwihi 80% saka jumlah investasi tetep lan 10% saka kapentingan lan / utawa dividen sing dibayar),
  • Alokasi lokasi investasi,
  • Tuku njamin.


Dadi pisanan komentar

komentar