Tōkaidō Shinkansen Railway

Tōkaidō Shinkansen Railway
Tōkaidō Shinkansen Railway

Kanthi ngrampungake garis kacepetan dhuwur ing antarane Tokyo lan Osaka, wektu lelungan mandheg wiwit ana jaman anyar ing lelungan sepur.


Mbukak sadurunge Olimpiade 1964 ing Tokyo, Shinkansen (tegese "baris anyar" ing Jepang) udakara 200 km / jam. Sepur peluru sing dadi perintis dadi simbol kekuatan industri nalika pambangunan perang sawise Jepang, lan nuduhake manawa rel kanthi kecepatan kanthi dhuwur bisa dadi sukses komersial, nggawa 100 yuta penumpang ing telung taun pisanan. Bagéan kasebut tanpa transisi khusus lan lereng cetha, sing digawe khusus kanggo Tōkaidō Shinkansen, menehi conto kanggo proyek sepur kanthi cepet ing saindenging jagad.



Dadi pisanan komentar

komentar